88

до vitalius

преди 12 години

Само една поправка - 2% от БВП, а не от приходите :)

87

vitalius

преди 12 години

Дефицит това е разликата между разходите и пиходите. Ако приходите са по-ниски от очакваното, но ти не намалиш разходите, а вместо това вземеш заем, това овеличава дефицита.

86

vitalius

преди 12 години

До 79"Именно законовия нисък дефицит е предпоставка за теглене на заеми."Ти знаеш ли въобще какво значи дефицит в случая? Ограничаване на дефицита до 2% значи че правителството няма прово да задлъжнява повече от 2%. Ако приходите са по-ниски, просто съкращаваш разходите. Имаш право да харчиш само 2% повече отколоото си събрал като приходи. Ако вземеш заем, ти овеличаваш дефицита. Ограничаването на дефицита значи точно обратното на това което си писал.

85

ves666

преди 12 години

mazen dolen provokator svinia podloga na amerikanskite si gospodari .van ot balgaria predatel na rodinata ,za kvo si doide da grabish lajesh i mamish.zadokeanska paplash izmennici.

84

Хер Флик

преди 12 години

Къде ми е стабилността!

83

1111

преди 12 години

За мен това е една от малкото добри идеи на това правителство - не би било справедливо бъдещите поколения да плащат за неефективната финансова политика на сегашните.

82

дидо

преди 12 години

Знае какво прави Дянков и как да си върши работата !

81

Иван

преди 12 години

Смятам, че това е много добро предложение от страна на финансовия министър, с което се цели финансовата стабилност на държавата ни! Подкрепям добрите решения, следователно подкрепям Дянков и всички от ГЕРБ!

80

до 76

преди 12 години

Предишните му завещаха 8 милярда резерв, при 1,5 милярда неизплатени, сега резерва е 3,5 млрд. - Къде са му другите?

79

78

преди 12 години

Опа, втория "Луканов" да се чете "Виденов"!

78

до 75

преди 12 години

Именно законовия нисък дефицит е предпоставка за теглене на заеми. Сега какво ще се получи ако приходната част остане по ниска от заложената, но бюджета е приет? Ами елементарно Уотсън - ще се тегли заем за да се попълни! Или трябва да се актуализира бюджета - тогава каква е разликата със сегашното положение? Цялата работа е фиксирането на данъците особенно за фирмите - така се гарантира на бизнеса (спосорирал ГЕРБ) че няма да му се бърка в джоба!

77

до 77

преди 12 години

БСП загатнаха какви са по времето на Луканов, после се доказаха по времето на Луканов! Обаче въпреки тези доказателства спечелиха изборите 2005та.... Така че да си имаме едно на ум. *** имат сериозен финансов гръб, отделно имат и ДПС зад гърба си, и малко да ги отпуснем ще ни се качат на главата

76

Търговеца

преди 12 години

ГЕРБ наистина нямат алтернатива, или поне засега от това което е на политическата сцена.Като най-сериозен противник е БСП - демек смятайте колко слаба конкуренция имат.А отноно БСП - те доказаха какви са преди 2 години, обикновени крадци и печалбари.Разликата между тях и търговците на кварталния пазар е ресурсите, с които работят...

75

Овен

преди 12 години

Браво Дянков с тебе сме.Миналите ти завещаха огромни дефицити, но ти няма да го направиш, браво!

74

Богатия

преди 12 години

Kaкво безсилие ми бръщолевиш, бе колега? Безсилие е това на комунистите, Румен Петков предлага безумни неща, този човек не знам какво образование има и кой му го е дал ?Те свикнаха да правят големите дефицити и да ги завещават на следащите, а после да гледат сеир само.Какво като в другите страни дефицита е по-голям от 2%, дай и ние да се вътриме със заеми.Нали после трябва да се плащат, като няма производство тука как да стане.Евала на Дянков, това момче много ме радват идеите му.

73

Илия

преди 12 години

Естествено на вас ГЕРБ все някой ви е виновен за безсилието.Подигравате се с народа бе не че някой ви е виновен, вие сте *** които избрахме !

72

Надя

преди 12 години

Пактът за финансова стабилност е най-доброто за българските граждани. Всички политически сили трябва да го подкрепят.

71

Максимус

преди 12 години

Хубава новина! Да се надяваме, че опозиционните партии ще проявят национално отговорно поведение и ще подкрепят изцяло Пактът за финансова стабилност, защото това е най-доброто за страната ни.

70

ДО ГЕРБЕРИТЕ

преди 12 години

Алтернатива винаги има, ето точно в това е силен Българина , а ГЕРБ са пътници !

69

ГЕРБер

преди 12 години

Колкото и на мен да ми се иска - ГЕРБ няма все още алтернатива!Победата ни на есен щеше да е по-сладка, ако имахме достойни противници.Засега ги няма!..... или някой е на друго мнение?;)