28

Анонимен

преди 13 години

В петролния бизнес нещата са много страшни - ето пример Чечения. Колко му е да се дадат 2-3 милиарда долара на радикални мюсюлмани и да ни подпалят чергата защото тръбата през Бургас ще намали печалбите на износителите от Персийския залив.

27

Грую Груев

преди 13 години

Руснаците ще продават нефт- печелят.Гърците като го преработят ще продават нефтопродукте - печелят.Ние какво общо имаме с тях ?Реснаците винаги са ни цакали.Още в Сан-Стефано са започнали.Гърците ни ненавиждат от завист,защото винаги сме били по -оправни от тях.Сега да си намерят от къде да прекарат тръбата.Един тук пише,че Турция била готова.Да ама не ! Само на думи са готови.Ще печелим някакви мизерни 35 милиона годишно.Но при фал,разлив ще загубим милиони.Ще си прецакаме крайбрежието и туризм

26

Анонимен

преди 13 години

Всеки 50-и танкерен рейс е авариен - това е статистиката.

25

do 23

преди 13 години

Лъжеш като дърт *** - в Бургаския залив не може да влезе кораб с водоизместване над 75 хиляди тона защото ще остръже дъното! дори Хан Аспарух го пълнеха по толкова въпреки че събираше 100 000! 700 танкера годишно ако влизат в пристанището - само от пристанищни такси ще печелим повече от 35 милиона! А замърсяването в района не е само от танкерите - там се събират *** от корабостроителния, кораборемонтния, база Атия. Против тръбата защото в ръцете на Бай *** може да аварира всичко!

24

Анонимен

преди 13 години

За тръбата България ще получава 35 милиона долара годишно, а ще губи 2 милиард долара приходи от туризъм и като капак ще има допълнително 200 хиляди безработни. За унищожената Странджа въобще не искам да говоря че ме боли.

23

факти

преди 13 години

Годишно на пристанището на Лукоил акостират около 30 танкера с вместимост между 200-300 хиляди тона. Посетителите на парк росенец много добре виждат какво е замърсяването от около нефтеното пристанище без да има авария.Ако тръбата бъде построена в повече от 700 танкера по 300 хиляди тона ще замърсяват залива. Ще бъде поне 20 (ДВАЙСЕТ) пъти по-мръсно от сега.Представете си морето от Слънчев бряг до Созопол неизползваемо за туризъм.

22

Анонимен

преди 13 години

Братлета нали знаете какво се прави когато един танкер източи суровия петрол в буя на нефтопровода?Когато се замърси южното черноморие вече ще е късно да научите повече за танкерите и нефтопроводите.

21

Анонимен

преди 13 години

Бургас цъфнал и вързал - екология навсякъде - свети и лъщи от чистота! Рибата - толкова много, че с ръце я ловят, *** от хотелите, не се изсипват в морето, както и събраните по улиците *** със сняг, заводите наоколо - перфектна, плажът - не е само бетон, е е чиста екология, плюс сеч по защитените местности и незаконни строежи. И ето - министерството на екологията, понеже всичко навсякъде е отлично, облечено цялото в бяло, отхвърля втори път, а може и N-ти (според колкото им кажат) майтап

20

do 17

преди 13 години

Баща ми се пенсионира по танкерите, според него е въпрос на организация и спазване на норми за да няма разливи. В ръцете на Бай *** обаче въпроса "дали?" наистина се заменя с "Кога?".

19

Анонимен

преди 13 години

Щом всичко е толкова екологично нека да пълнят танкерите с нефт до Сочи.

18

тръбар

преди 13 години

УточнениеЛошо отношение имам само към потенциалните инвеститори.Всички останали сте добре дошли,разбира се.

17

тръбар

преди 13 години

88 бях в Батуми,Пич.И понеже съм морско чедо,знам някои неща за тръбите от танкеристи.Проблемът е,че е въпрос на време,чисто статистически да се случи разлив,а не дали ще има такъв.Затова Бургас каза НЕ на тръбата.

16

Анонимен

преди 13 години

14 тогава е бил в ташкент

15

до 14

преди 13 години

1988ма тръба нямаше, само че половин месец плажовете в от Сл.Бряг до Созопол бяха затворени, помниш ли защо?

14

тръбар

преди 13 години

Знаете ли каква тръба ще ядете в Бургас? Само стъпете в града......Чакаме ви

13

до 11

преди 13 години

Турците що се натискат да я правят те ако се откажем ние? Виж какво е написал 5ти! Въпрос на решение е как ще се разтоварват танкерите - дали в заграждение от буй-ове или в док или без предпазни мерки - последното е недопустимо, на док е скъпо... Ако се спазват огранчиенията по вълнение буй-овете вършат работа!

12

Анонимен

преди 13 години

С един подпис в петък премиерът Бойко Борисов ще поеме от името на България ангажименти, които ще доведат до вдигане на данъците и възрастта за пенсия. Това предупредиха вчера работодатели, синдикати и опозиция в последен опит да привлекат внимание към мълчаливото присъединяване на страната към новия пакт за еврото "Евро плюс".Както "Сега" писа, Европейският механизъм за стабилност ще принуди България, която и вчера беше определена от Евростат като най-бедната държава в ЕС, да стане гарант за 6.09 млрд. евро чужди дългове.

11

до 9

преди 13 години

Аз правя разлика между нефт и газ, а ти?

10

Анонимен

преди 13 години

де са еколозите от клуба срещу шистовия газ?тази тръба ще лиши от поминък повече от милион Българи и ще затрие най-хубавите места по нашето черномориекъде сте комунистически лакеи?

9

Анонимен

преди 13 години

8 -ми ти си много тъпо парче