347

стоян

преди 12 години

г-н Цветанов искаме отговора на това писмо до бившия министър на вътрешните работи г-н Миков,какво е проверено изобщо какво е установено изобщо правено ли е проверка по изнесените случаи !! - 23.06.2011 г. 20:00:37яне,нема резултат от това писмо !!!Чрез Председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински До Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Михаил Миков ВЪПРОС от Яне Янев народен представител от МИР - Благоевград На основание чл. 90, ал.1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 77 от ПОДНС внасям въпрос ОТНОСНО: Сигнал за злоупотреби при общински проекти в Сандански Уважаеми господин Министър, До Народното събрание и специално до мен като народен представител от I Благоевградски избирателен район постъпи сигнал от жители на гр. Сандански. В сигнала се твърди, че при реализиране на общински проекти са направени значителни злоупотреби от фирмите-изпълнители Аделина стил и Бетон чрез нереалистични стойности, надписвания при актуването и др. Визират се следните случаи:  Изграждането на фонтани в центъра на града. За проекта са платени 117 000 лв. (действителен факт, оповестен и в местните медии), като според сигнала, цитиращ специалисти, действителната работа едва ли надхвърля 50 000 лв.  Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.  Канализациите на селата Дамяница, Ново Делчево и Левуново. За тези строителни обекти в местната преса са изнесени сведения, според които надписването при актуването е в пъти (впрочем поради немарливи работи има и човешка жертва). Авторите на сигнала свързват тези закононарушения с името на кмета на общината Андон Тотев, като има и сериозни съмнения за начина на възлагането на проектите на фирмите-изпълнители. Не съм правил собствена проверка на изнесеното в сигнала, но като народен представител от този регион и жител на Сандански мога да потвърдя, че подобни съмнения се споделят от значителна част от населението на общината. Обръщам се към Вас, тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в Сандански, окръжната прокуратура в Благоевград и др.), но досега няма резултати. Във връзка с изложеното, уважаеми г-н Министър, питам следното:  Извършвана ли е проверка от органите на МВР по сигнали за злоупотреби с общински средства при посочените проекти, и специално от фирмите Аделина стил и Бетон ?  Ако са извършвани такива проверки, какви са резултатите и установено ли е участие на кмета на Сандански Андон Тотев в закононарушения?  Ако не са извършвани проверки, кога това ще стане? На основание чл. 78 ал.1 от ПОДНС желая министър Миков да ми представи отговора си в писмен вид. 23. 10. 2008 Яне Янев

346

"rasist"

преди 12 години

Iztrapvam kato vidia, kolko e "toleranten" Bulgarinat

345

valentin

преди 12 години

1 200 000-2 !!!Двама *** ги убили някакви *** в Сливен!!!

344

genadi

преди 12 години

Другари роми, що първо не почнете да си плащате тока?

343

Правозащитник

преди 12 години

До 355-кОлтур-който може да го разбере-ще го разбере.

342

кака Сийка

преди 12 години

Хей, братя българи, не ви ли прави впечатление, че *** имат организацията и смелостта да защитят интересите си и да се противопоставят на харченето на милиони за безмислени проекти? Май те са изградили гражданско общество? А вие как протестирате? Убивайки време на работното място пред компютъра. Е, кой е прав?????

341

кОлтур

преди 12 години

До 352 : Подкрепям, браво :)))))))) Ама едва ли ще ти разберат хумора

340

......!

преди 12 години

Стига с тия роми бе-това са си чисти ***.......!

339

venco

преди 12 години

дам, кво се ебавате? *** и разстрел, че ако се бавите верно ще станат 12 милиона скоро

338

Правозащитник

преди 12 години

Ние,правозащитниците от Хелзингския комитет,заставаме твърдо зад думите на министър Цветанов,че българският етнос има неправилно отнашение към ромите.Дискриминацията трябва да спре! За целта предлагаме:Да се изградят 200 000 нови модерни жилища за ромитеДа се отпуснат безвъзмездно суми за обзавеждане.Болничното и извънболничното обслужване на ромите да става за сметка на НЗОК ,без да се иска ромите да са здравно осигурени.Да се стимулира посещаемостта на ромските деца в училище,като за целта се плащат бонуси на родителите-по 20 лева за всеки ден,в което детето е посещавало училище,и по 30 лева на ден-ако детето учи в професионална гимназия/така няма да ровят в кофите/Да се създадат преференции при приемане на роми на работа-в т.ч. ако кандидатсват ром и българин,работодателят да е задължен по закон да назначи рома-в противен случай-дело за дискриминация!Да се въведат квоти за роми във ВУЗ.При конфликт между българи и роми,да се приема по презумция,че виновни са българите,които след това да доказват невинността си.Разбира се това може да стане само с " незабавно и несимволично" увеличение на данъчно-осигурителното бреме върху българите,но това е цивилизационния път пред България.Справка-на всичките тези привилегии се радват афро-американците в САЩ.

337

анонимен

преди 12 години

ДО 347 Няма да я бъде и да пребъде РОМАРИЯ - те просто не могат да имат своя държава - освен катуните каруците те друго не могат - жалко че се затрива една хубава работлива бъ лгарска нация заради тях - но смятам че няма и да им дадат да имат своя държава - това са политичедски игрички със съвсем други замисли и тях ще ги преебат както преебаха турското население с екскурзиите -

336

нехай

преди 12 години

345добавен от: isus преди 1 часНие взимам малко помощ за 300 лева не помагаме. Ток аз не плашта и ниама кумшията ше се закача аз не зашто. Обичаите ни хора ние ви обичаме.с лубов.ТОВА ИСТИНА ЛИ Е ?????!!!!!!?????

335

кОлтур

преди 12 години

Когато бях на 16г. и започнах да работя - кой ми даде милиони да се интегрирам. Когато отидох в град, където никой не познавам, кой ми даде милиони да се интегрирам. Когато отидох в чужбина немил-недраг, кой ми даде милиони да се интегрирам? Или трябваше на 16г. да имам 16 деца, да рева за помощи и жилище и да си интегрирам децата по улиците като просяци и *** ?! Ай стига сте ревали бе, *** !

334

AHMET

преди 12 години

TSIGANITE NE SA VINOVNI A BALGARITE KATO GLASUVATE MISLETE.TE SI IZBRAHA PARVANOV ZAEDNO S TURTSITE A VIE KADE BYAHTE.BALGARI.SEGA PAK 6TE STANE SA6TOTO.AKO NE GLASUVATE ZA GERP.

333

Р О М А Р И Я

преди 12 години

Да бъде и пребъде новата държава - Р О М А Р И Я!!!

332

манго

преди 12 години

Програма за моята интеграция:1.Държавата да ми плаща 3000 лева на месец,за да работя безработен,или 5000 лева да работя като "Хигиенист"2.Детските надбавки за ромските семейства да станат по 1000 лева на дете-така ще си докарвам още 12000 лева на месец.3.Държавата да ми даде къща с поне 15 стаи ,в близост до източници на цветни метали4.Да не плащам ток,вода,парно,данъци,осигуровки и градски транспорт.5.Да се приеме в България светлия пример за Positive discrimination

331

isus

преди 12 години

Ние взимам малко помощ за 300 лева не помагаме. Ток аз не плашта и ниама кумшията ше се закача аз не зашто. Обичаите ни хора ние ви обичаме.с лубов.

330

Фанатик!

преди 12 години

Длъжни сме да почитаме обичаите им на свободна търговия на плът, педофилия, незачитане на законите, кражбите и изхождането по голяма нужда върху вашите глави.Край , срам ме е от тези прости, ограничени българи-расисти.

329

Цецо

преди 12 години

"Според МВР шефа първо трябва да се промени поведението и манталитета на българите като отношение към ромите..." - нашето отношение към *** ще се промени само тогава, когато и те се променят... а за съжаление те стават все по-мързеливи и по нагли, от което и моето отношение също се променя към по-лошо!!!

328

део

преди 12 години

Братя *** ! Хората ви го написаха- парите са изхарчени от вашите лидери на вашите организации. Търсете си ги от Цар Киро, царица Аише, принц Хасан и т.н.. Не се объркваите да ядосате Бат' Боико ,че е сърдит на цаисатия ком.нагляр и на вас ша си изкара.Да ви задам въпроса от името на 7,200,000 българи: Кога ще ни върнете милиардите за ДАНЪЦИ, ЗДРАВНИ ВНОСКИ, соц.помощи ,детски и ОТКРАДНАТА ЖИЦА за последните 22 години?С парите прахосани по вас щяхме да имаме стандарта на Чехия поне.