46

мунчо

преди 12 години

"Зам. правосъдният министър Христо Ангелов се съгласи, че е наложително да се повишат съдебните такси и подчерта, че това няма да се отрази на достъпа на гражданите до правосъдие, защото и сега в закона е предвидена възможността социалнослабите да бъдат освободени от заплащането им."Даааа-социално слаби са тези с доход до 63 лева на месец-останалите са богати и могат да понесат и десеторно увеличениеуи това няма да се отрази до "достъпа" до "правосъдие"

45

:(

преди 12 години

Омбудсмана, освен да изпраща придружителни писма към жалбите, в които преразказва самите жалби и добавя едно изреченийце "Моля да предприемете необходимите мерки", друго не може да свърши. Колко пари трябва да дава един и без това недостигащ държавен бюджет за такава излишна институция? Хем искаме да се правим на европейци, хем мисленето ни е балканско, и напразно се дават пари за издръжка на такива паразитни структури, вместо за лечение на болни хора, например, или за нещо НАИСТИНА полезно

44

:(

преди 12 години

"От Отворено общество отбелязват с тревожност и факта, че най-много са орязани бюджетите на Конституционния съд и на омбудсмана, както и средствата за правна помощ."А някой смята ли сериозно, че тези две институции вършат нещо смислено, освен да харчат пари от държавния бюджет. За администрацията на омбудсмана не зная, но тези в конституционния съд са се настанали в сградата на Министерския съвет и са затънали в разкош, да не говорим за доживотните им привилегии. Никакъв бюджет за тези!

43

Виталис

преди 12 години

Чуеш ли братче за ченге, прокурор или съдия да знаеш, че е *** ! Презирайте ги по местоживеене - заслужават си го !

42

Магистратчо

преди 12 години

Цената е солена, но резултатът е сладък...

41

1424

преди 12 години

23 моля те провери какъв мандат има всс и кога за последно е избиран .След това виж какви са функциите му и дали сред тях не е изборът на съдебните състави и на съдиите по региони.И чак след това може да поспорим с вас кой контролира съдебната система

40

Анонимен

преди 12 години

Хората може и да не сигнализират, защото са се отчаяли от бездействието на полицията. А когато сигнализират полицията в много случаи замазва нещата и не регистрира престъпление. В още по-много случаи прикрива силни на деня. Правосъдието пък е направо трагично. И цялата тройка - полиция, съд, прокуратура са затънали в такава бюрокрация, че всичко изглежда направо безнадеждно. А иначе престъпността е огромна. *** са тотално безнаказани.

39

Анонимен

преди 12 години

Отворено общество ,защо не вземете да се затворите Не знам от къде ги черпите тези глупости ,но според Световната Банка ,няма по скапано правосъдие в Европа от това на Италия Как така ,те ли грешат или на вас ви плащат за поръчкови глупости.

38

TOM

преди 12 години

XRANIM GNYSNITE *** V BALGARIA IMA OKOLO 670000 V BQDJETNATA SFERA

37

tashko

преди 12 години

Искам да ви кажа, че Жорето е наистина от Отворено общество, ама и то от отвореното без вазелин :) А на тях много им се отдава да говорят празни приказки!

36

MADE IN BG

преди 12 години

Може и да са прави , но не съвсем - полицай на човек 1 на 121 , лекари - 1 на 100 , данъчни 1 на 50 , депутати заедно със общински съветници 1 на 90 , министерство на земеделието 1 на 100 , Частни Пенсионни Фондове 1 на 1 , АЕЦ 1 на 300 , и има още .Как ще имаме пенсии и заплати тези които работим в частния сектор и формираме БВП , след като далавераджиите от държавния чакат кога ще се преведат парите за да ги *уапат* .А е много просто - да се намери човек способен да ги накара да РАБОТЯТ.

35

Анонимен

преди 12 години

Боже Господи и това доживях! БХК и Открехнато гей общество да дават оценки на работата на съд и полиция?! В качеството на какви???? Не бяха тия ***, дето скачат всеки път, когато ошамарят някой крадлив ***, влязал в българска къща да плячкосва???? Не бяха ли тия, дето тормозиха полицая, прострелял луд, докато онзи се опитвал да го разсече с брадва на двора???? С цялата си наглост, мерзост и безочие тия говньовци ще ми дават оценки и препоръки??!! На снимка да ги видиш-шамар да им удариш

34

Анонимен

преди 12 години

Тия наемници на Сорос са пълни ***.При тях работеше и сегашната ни външна министърка.

33

ля ля

преди 12 години

***!

32

Отговор

преди 12 години

Нека се уточним: Т.нар. Институт на Отворено общество, както и Българският хелзинкски комитет са неправителствени организации, без някакви официални функции. Издържат се : първият от милиардера Сорос, БХК - от подяния и са предназначени за манипулиране на общественото мнение. И понеже издръжката не се дава за сериозни, а за злободневни неща, пинчерите от двете институции се надпреварват кой повече "анализи" да прави и да търси риби за обработка. Но годините не са 1991-97 г. или 2001-2 - 2005-7, а вече сме 2011 г. Достатъчно добре познаваме и политиците на БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, и водещите депутати, и топмагистратите на съдебната власт, и Куцкова, и Груев, и Велчев, и сегашното правителство. Така че нямаме нужда от агитация , от действия на законодателите и все още честните магистрати, които явно не са сред топмагистратите.

31

Кучков

преди 12 години

В БГ отдавна терминът "български съдия" е станал синоним на безсрамие, наглост, липса на морал, неспазавне на закона, безочие. Така че няма нужда да ни наливате вода с фуния в главите. Тези неща ги знаем не от вчера, а от 20 години. Най-малкото вие от Оупън маркет на космополита Сорос и клепалата от БХК имате право да говорите. Просто демонстрирате обществена активност и пишете жалби навсякъде ,та дано ви забележат и ви възнаградят за старанието. Та вие от това живеете! А иначе цялата съдебна система е за смяна започвайки от ВСС и топмагистратите, преминавайки през висши съдии като тези от ВАС, рушветчиите и фалшификаторите от адм.съдилища Варна и Бургас, забърсвайки с метлата елитните съдии от наказателните отделения на СГС и САС и стигайки чак до изчистване на пияндета-магистрати от от Перник и Пазарджик...

30

въпросче

преди 12 години

А може ли да няма правосъдие, а да има силна и действаща полиция със самочувствие, че закона е на нейна страна????

29

rock-n-rollah

преди 12 години

Айде да си го кажем с две-три думи директно, без заобикалки: В България няма правосъдие!

28

Анонимен

преди 12 години

"Отворено общество" да лапат *** на спонсора си- борсовият спекулант Джордж Сорос! Мен не ме *** за тия ***!

27

Анонимен

преди 12 години

НЯМА ПРАВДА В БЪЛГАРИЯ