21

Анонимен

преди 12 години

Ами ние гражданите седим и ги търпим, издържаме ги с данъците си, ненавиждаме ги, леем катран и жупел срещу тях, много сме силни по форумите...а,аз досега един протест срещу съдебната система не съм видял.На живо протест, излизаме и се събираме на точно определено място, с точно определена цел - тотална нетърпимост срещу системата в този и вид, сурови санкции срещу всякакви уронващи престижа и действия от работещите в нея. Ние самите трябва да да затегнем примката около дебелия И врат.

20

Друг адвокат

преди 12 години

Привеждам данни за доверие в съда, от които се вижда, че то е пределно ниско: 9 декември 2010 г., Асоциация Прозрачност без граници : Българите смятат за трета поредна година, че съдебната система е най-податлива на нерегламентирани отношение с индекс 4.3 (индекс 0 липса на корупция, 5 напълно корумпирана) те.е. 86% от съдиите са корумпирани.11 май 2011г., ЦИД (Център за изследване на демокрацията): едва 18.7% са склонни да оценят магистратите положително. Малко над 5% от анкетираните твърдят, че съдиите не вземат подкупи ( т.е. над 90% смятат, че те вземат подкуп). През последните три години не се забелязва никакво подобрение в имиджа на съда и полицията въпреки декларациите на властите, че се провеждат реформи. 31 май , НЦИОМ,: Прокуратурата и съдът продължават да губят доверие през май, като прокуратурата губи 5 % сравнение с май, а съдът 4 %. МБМД, 26 май: Много ниски са стойностите на доверие в ДАНС, съда, прокуратурата. Според Евробарометър (Медиапул, 18 юни, 2011 г.) доверието към съдебната система у нас е в дъното на класацията, като само в Молдова е по-ниско. Едва 17% вярват в ефективността на правосъдието, докато този дял в Дания е 80%, във Финландия 74%, в Австрия 67%, В Швеция 60%, а в Германия 56%. От тези данни се вижда, че мнението на анкетираните не третира ВСС, а съдът и съдебната с-*** като цяло. ВСС в този си състав е рожба на Тройната коалиция, но не вярвам съдът да е накарал тримата съдии от ВАС посредством дъщерите си и престарялата си майка да се обзаведат с ОПС-имоти. Още повече, че там са се включили зам.шефът на апел.съд Бургас Й.Иванов и дъщерята на ген. Пенгезов Ана. Оправдаването на Доган от троен и петорен състав на ВАС също беше направено от независими съдии. Същото се касае за оправдаването на убийците на А.Димитров-Чората от състав на ВКС, чийто членове направо си плюха в очите, за да измъкнат петимата от РМС от осъдителните присъди на 3 инстанции преди това. Рекетът на шефката на варненския адм.съд Цветкова и подправянето на документи от шефа на адм.съд-Бургас бяха дело на шефове на съдии, които трябва да съдят въз основана закона и морала. Присъдата на Ковачки от съдия Александра Йорданова би трябвало да влезе във всеки учебник по наказателно право като пример за осъждане от независим, почтен и с високо чувство за справедливост съдия от елитен съд, според Д.Здравкова гръбнакът на правосъдието на БГ СГС 3 г.условно за укрито ДДС на стойност 16 млн.лв !!!! Карането на лека кола от нафиркани до козирката жени-магистрати е пример на спазване на собствено достойнство в служебния и частния живот.

19

адвокат

преди 12 години

ОТНОСНО МАГИСТРАТИТЕ -ДАЛИ ИМА ПОНЕ 2-3 КОИТО ДА НЕ СА КОРУМПИРАНИ???? ТЕЗИ СА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!!! НЯКОИ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ПО КОЛКО ИМОТА ИМАТ!!!!!

18

До 14

преди 12 години

Всичко това което сте написали за МАГИСТРАТ отговаря напълно и за КОМУНИСТ. Това е нещо като синоними.

17

Това не е ли

преди 12 години

Това не е ли Станишев възрастен, ами те като баща и син си приличат, този сигурно е таткото на Станишев.Щастлива България с такива личности! БСП! БСП! БСП! ВАС! ВАС! ВАС!

16

Пенгеза

преди 12 години

Само не ме питайте къде живея в момента, че пак трябва много да се обяснявам.(прогимназията не е моя) "под наем" съм.

15

Възмутен

преди 12 години

*** наглите *** са тези дето се наричат магистрати.....те трябва да стълб на закона, а те са най-големите разбойници... докато не хванем коловете и ги претрепем няма да има ни ред ,ни държава...

14

Chris

преди 12 години

Да, български магистрат е повече от обида. Това е *** дума, много *** и воняща дума! Защото е нарицателно за корупция, продажност, безпринципност, противозаконност, липса на морал, бездуховност, дебелоочие, грабливост и крадливост, безсрамие.

13

темидоф

преди 12 години

Комунисти и съдебна система са от един отбор.*** са възложители ,а съдиите изпълнители.За добре изпълнена поръчка бонусът е евтин терен на морето за щерката.Той човечеца нищо не знае и не отговаря за делата на дъщеря си....Да го духат другите съдии които разглеждат казуса.И той е духал по други казуси и ето ти терен и хотел.Духачът по неговият казус ще получи може би хотел в овшорните острови...

12

ппанцхо

преди 12 години

Абе оставете го да си лапка човека,ама ха...Азпочвам подписка в негова полза:Свобаода за Пенгезов и голяма лъжица с дупка-златна за генерала: ))

11

ppancho

преди 12 години

Генерал Пенгезов-това прякор ли е или наистина е генерал?Може ли тогава да има:генерал, съдия, доктор,змс...Иванов да речем.По какво е генерал точно...странна страна,пардон държава като в огледалния свят на Алиса...

10

saki

преди 12 години

Според мен за един съдия най важно е името му да е неопетнено. Този виновен или не вече е с омърсено име. Как хората ще приемат присъдата му срещу тях, след като той вече се компроментирал. Всеки престъпник ще вика срещу него в съда : "Мен ме осъждаш, а ти се измъкна сух от твойто обеинение".

9

Мезонет Гоцев

преди 12 години

Знаят ,че си отивам и подгониха хората ми....голяма работа, че на тати щерката е съдийка и лъжкиня....закона е за кон, не за моите 'ора...нъл тъй ?

8

Анонимен

преди 12 години

Само той ли е ? ВСИчКИ във властта са такива ... с изключение на Волен.

7

чичо Митко

преди 12 години

Изчакаха да отмине малко бурята, при която хората бяха погнусени и възмутени от наглостта на "независимите" ни съдии и сега ще си го възстановят. Помнете ми думата.

6

Торквемада

преди 12 години

Докато ние,гражданите,не създадем с подкрепата на некоромпирани и милеещи за спасението на умиращата ни родина,полицаи и военни "Ескадрони на Смърта " терминиращи такива мазни и нагли корумпета-няма шанс за всинца ни!!!"Избиите ги всичките.Господ ще си познае праведните"

5

Анонимен

преди 12 години

Гарван гарвану око не вади!Много шум за нищо.Нали видяхме, че ВСС нищо не струва.

4

ДЪБЛИН

преди 12 години

Щом още този дърт,червен КОРУМП е на власт/и още много знайни и не знайни,като него/,не чакайте нищо добро да се случи в тази държава.И не ревете ои обвинявайте Бойко,а само /ако можете/ си отворете очите и вижте държавите със читава съдебна система къде са и........къде сте вие? Защото истината е една-ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВА СЕ ГРАДИ И ПОДДЪРЖА С ИСТИНСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА.Всичко започва и завършва там.Затова Бойко се опитва да ги срине и смени,затова съпротивата от тях е огромна-ама *** народ и това

3

Ivory

преди 12 години

Нощи няма да стане. Щерката ще си вее ..... као бял човек. Този ще продължава да си *** и да ***. И така. Нищо ново за Българския народ, и най-вече новини.

2

Анонимен

преди 12 години

Ще го измъкнат,няма да го оставят да потъне,ще го изкарат невинен.Съдия, виновен в БГ съдебната система не може да има.Мамка му.