169

аибоу

преди 12 години

БУНТ !!!!!!!!! само това ще ни спаси,колкото по-рано толкова по-добре за нас.Нека опожарим столицата,дано ни чуят тогава!!!!!!!!!

168

bg

преди 12 години

Искам да кажа на всички, че в Добруджа се добиват най големите добиви на пшеница. Най големите реколти от декар земеделска земя . Пшеницата е с най добрите показатели за производство на хляб и хлебни изделия . Хлябът на всички българи идва от Добричкия регион. Замърси ли се водата, и растенията се замърсяват. Тогава какъв хляб ще яде българина !!! Стореното от управниците ни до момента е едно Безумие граничещо с предателство на националните ни интереси . Във Франция е забранено добиването на такъв газ . В Англия също. Цитирам " Тази година Кметът на град Ню Йорк заяви Твърдо заявяваме, че разработването (на кладенци за шистов газ) не трябва да бъде разрешено във вододайната зона на града. По същите причини щатът Ню Йорк налага мораториум върху нови разработки."И как до сега , нито едно правителство не се подаде на условията от Шеврон, а точно ГЕРБ каза ДА. Призовам всеки български гражданин да каже НЕ на проучване за шистов газ.

167

offshore

преди 12 години

Нека да не позволим на тази корпорация да нанесе огромни щети върху най-плодородната земя в България.Проучете повече за Шеврон! Гледайте филма в Kolibka - Crude:The real price of oil

166

Blaster

преди 12 години

Вчера буквално се върнахме от екскурзия да разгледаме 100-те туристически обекта в района на Варна, Добрич, Шумен, разгледахме Плиска, Велики Преслав...Това за което пиша и което ми направи силно впечатление е, че всеки квадратен метър земя в тези региони се обработва!Много ми е чудно къде ще дупчат, след като от посеви на слънчоглед, царевица, жито няма една педя място и къде ли ще изхвърлят замърсената с вода химикали. За управляващите тези региони са само точки на картата, а не житницата ни

165

анонимен

преди 12 години

Гледайте филма "Газленд" в Youtube! Трайков най-вече..

164

ала бала

преди 12 години

Някои дава ли си сметка че като няма чиста вода - няма хора,като няма хора няма нужда от газ.Да вземе поне един хубав пример от Франция-явно там са проучили сериозно този въпрос.

163

Ники

преди 12 години

Добивът на шистов газ е убийство на земя, природа и хора ! Тези, които подписват подобни договори са престъпници и национални предатели ! Нека спрем тези безумни хора !

162

Тимландия

преди 12 години

1/4 от питейната вода на Варна (500 000 човека) идва от подземните води на девнинските извори (до Девня), които пък се захранват от езера по под Добруджа...По-голямата част на водата за Варна пътува над 100 км. докато стигне кранчета ... след като унищожат подпочвените води, ще трябва да ползват газа за да дистилират морска вода :p

161

Активист

преди 12 години

Браво господа Възрастни *** ... вашите деца ще се натровят и ние младите като станем на вашите години когато вие ще гниете вече трябва да ви оправяме *** и пумията ... да мислим как да възстановим земята да пречистим водата да преваспитаме децата. ... всички вие политици, бизнесмени, депутати, адвокати, социолози, учени, философи, учители, доказахте само 1 ... не притежавате нужните качества да се наречете хора с морал...

160

vladomitev

преди 12 години

Ей го там горе на снимката - комплексиран ***, национален предател и престъпник номер едно.

159

vladomitev

преди 12 години

Преди да се повдигне въпроса за този газодобив, все се надявах, че правителството на ГЕРБ ще ни донесе повече ползи, отколкото вреди. Но ТОВА ме накара да си променя мнението - беше наистина последната капка. Не ме интересуват софийското метро, еврофондовете или на Бойко магистралите. Няма да гласувам за ГЕРБ даже под страх от разстрел. Тези хора извършиха национално предателство, следователно за мен са престъпници.

158

vladomitev

преди 12 години

Договорът е предварително обещан и ще бъде подписан на всяка цена. В увъртанията за уж спазването на екологичните изисквания и норми се прикрива и се извърта истината, премълчават се факти от огромна важност. Това е лобистки договор, обслужващ интересите на щатски концерни, които се борят за пазарен дял в България. Те целят да избутат руския газ. Който наистина не е евтин, но поне идва тук напълно чист.

157

Анонимен

преди 12 години

Какво значи че тая фирма щяла казала : "ВЕРОЯТНО ИМА ГАЗ ТАМ" какво значи вероятно бе кавали ? я има я няма нали така ? тука да не е проба-грешка ?Я си обирайте всичките круши и ябълки !!! Разработвали находища ...... да си разработват там .. мене тука не ми трябва газ , бомби и каквото ви хрумва на тъпия акъл ..... затова ще сме винаги роби защото сме прости !!!!! и ето ви една приказка .. "Народа не е *** защото е беден , а е беден защото е ***"

156

hydraulic fracking

преди 12 години

Някои се мъчат да ни убедят, че в България запасите са около 300 млрд куб. м. Прегледайте сайта по-долу и вижте какво публикува Гардиън. България не фигурира в тази класация. Шеврон трябва да докаже, е има залежи, които си струват да се разработват.guardian.co.uk/environment/interactive/2011/apr/26/shale-gas-hydraulic-fracking-graphicПо отношение на технологията hydraulic-fracking, Франция даде 2 месеца срок на всички фирми да докажат, че не използват тази технология. Иначе са аут.Д

155

Не ви ли писна?!

преди 12 години

Авиатора, *** си като градински ***. Като не си запознат с материята, защо бръщолевиш лозунги? Аман от промити мозъци. На вас и след 100 години ще са ви виновни комунистите. Нали 20 години гласуваш за сини, жълти, оранжеви и не знам си какви? Те защо не оправят поне малко?Както и да е.Вече и извън града човек ще го тровят. Честито. Някой освен Авиатора (сигурно така се е нарекъл заради пилешкия си мозък) да вярва, че с избори може да се оправи нещо?

154

Авиатора

преди 12 години

Какъв референдум бе комунист? За да купуваме цял живот от вашата майка Русия ли? Аман от ченгета като вас...

153

Homer

преди 12 години

Искаме референдум по този въпрос!!!

152

Анонимен

преди 12 години

za nas pak niama da ima shi davat na chernilkite mazni soziali i tova she e

151

ля ля

преди 12 години

не знам дали обаче някой ви запознава с проблемите върху почвата които се образуват във връзка със сондажи и проучвания и тем подобни!!!! а уж добруджа - еми можем и на нея да и помахаме вече!!!!и една скоба!(този проект е от години прсото чак сега му дадоха зелена светлина!!!!)

150

Mirko

преди 12 години

Не подписвайте предатели. Има много вреда за природата, за питиейната вода и за хората. Има филни в Америка по този въпрос. Това е национално предателство.