277

рени

преди 13 години

Попадение в десятката.Аз съм на същото мнение.Само една корекция.Към днеешия момент,средната производителност на труда в България е 40% от средноевропейската.

276

nestorbg55

преди 13 години

Новината е прясна но вече чух пенсионери които питат кога ще продават пощата за да им се вдигне пенсията. Колко лековерен е Българина и 1000 пъти да го лъжат пак ще се хваща - шарани. Обмислили били го. А бе те са го обмислили, обмислили както го бяха обмислили за малките фабрики, после за БГА Балкан, после за БТК, после за мините, после за Кремиковци. До сега пенсиите да са станали европейски. Не на ББ министрите са други те не пипат. Да бе но аз вече на никого не вярвам.

275

Flexy

преди 13 години

Цитирам: "Фискалният резерв вече се е стопил до минимума, под който не може да се пада 4,5 милиарда лева, а няма и изгледи за значително повишаване на приходите от данъци." Нека всеки умен човек да си направи само извода тук... нищо чудно скоро да разпродадат цяла България, ако не вземем мерки, а мерките можем да ги вземем на предстоящите избори!

274

Митко

преди 13 години

Олигархията не желае да има средна класа и индустрия, защото става зависима. Затова - бананова кокаинова държава:5% богати и 95% крепостни.

273

възмутен

преди 13 години

И като продадете активи ще вдигнете пенсиите и за колко време ще ви стигнат те? А след това? Абе тези управляващи си нямат и ни най-малка представа от управление на страната и финансите. Досега не съм чул за мерки за развиване на икономиката, за откриване на работни места, за стимулиране на младите в страната, за подпомагане на младите семейства и т.н. и т.н. Харчат на поразия готовите пари и си нямат и хал хабер откъде ще дойдат приходи за следващи разходи! Досега такова чудо не съм видял!

272

Анонимен

преди 13 години

Продавайте , продавайте!!! Как не ви е срам, вие ка Цезар:"...... а лед мене и потоп..."

271

rumen221

преди 13 години

Приятели,ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...1. Заплатите в България са 2 пъти по-ниски спряма производителността на труда ни2. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (истинската е по-голяма)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците. За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестирана печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък 37.5% (колкото са удръжките и за работна заплата) - тогава в бюджета ще влязят още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница... и НЕ СЕ ИНВЕСТИРАТ от честните частници!!!Защо да се увеличи данъка върху печалбата ли...Защото нереинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

270

Историк

преди 13 години

Чета коментарите и не виждам умни хора които да направят изводаВсичо се продава от 21 г насам и нищо не се строи !ГЕРБ строят магистрали по които да изнесат останалотоИ да обслужват ТРАНЗИТНО преминаващите чужденциОсвен държавната собственост се разпродава и частнатаЧСИ принудително изземват имущество на закъсали хора РАНЪТ ЪП се преизпълнява последните 2 г от ГЕРБ

269

rumen221

преди 13 години

Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НО ДНЕС НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ УПРАЖНАВА ГЕНОЦИД!!!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ и в социалните системи!!! За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да плати ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!ТАКА ПРИ ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО ОБЛАГАНЕ, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, БЕЗ СЪТРЕСЕНИЯ ЗА НИКОГО2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!

268

пиги за 277

преди 13 години

Нищо няма да вземат. Парите са обезценени неколкократно досега с вдигането на цените. Малкото пари добавка за пенсии са изядени вече от инфлационния коефицент. Искаят да вдигат газта, гока. Това ще вдигне цените пак. Някой се гаври с нас през тия 21 години яко. Направо си е така.

267

b3as7

преди 13 години

това е най-бързия вариант и са го обмислили добре, за да го задействат. вие го изкарвате все едно настъпва национална катастрофа, а не е така. майките и бащите ви ще взимат по-високи пенсии. това малко ли е?

266

пиги

преди 13 години

Нищо ново? Това отново показва, че цебият научен мениджерски потенциал на България е емигрирал. Не видях един да тръгне да строи с перспективи, а не да руши? Защо продавате бе? не можете ли да вземете едно договорче с КНР за продукция и капаро? Толкова ли вече сме зле, че само продавате? Нали Дянков се изфука, че сме с ръст на продукцията?

265

Пенсионер

преди 13 години

Ние настояваме за осезателно вдигане на пенсиите. Ако може двойно, защото от тези телефонни измамници ни останаха само по 2-3 хиляди за джобни и то тези дето благодарение на сенилността си не дадохме. Във фонд "Глупост" сме изсипали поне 300 милиона. Пък си мисля, че немските пенсионери взимат незаслужено повече от нас . Те се трудиха и не ходеха по събрания и манифестации и не гласуваха с резултат 99.95% на избори. Кой каквото е дробил, това ще сърба!

264

Анонимен

преди 13 години

Тука коментират 20-тина потенциални министри на финансите и 10-тина потенциални мин-председатели.

263

до 271

преди 13 години

Само Левски!

262

ввв до 271

преди 13 години

Нали знаеш как се прави референдум?Може да се поиска от Президента или със събиране на 500 000 подписа за каузата.Е,като видя какво се случи с подписката на РЗС за нова Конституция,която събра над 600 000 подписа - дадоха я на ДАНС за проверка!?Какво ще и проверява ДАНС?Нарушиха конституционните права на над 600 000 българи и какво?КС не виждам да се е самосезирал.Та мисълта ми е - статуквото няма да допусне референдум,защото знаят какво ги чака...

261

Анонимен

преди 13 години

269, приятелю!Всички замлъкнаха, страх ги е!Всеки му пука само за *** му. И тези хора уважават и избират за свои кумири Левски и Ботев! Не сме достойни за тях, не!Днешните кумири са някои голи чалга-певици, метреси на мутри и някой ритнитопковец- не казвам посредствен, защото то няма други.Това е.При тази ВЕЛИКА "ДЕМОКРАЦИЯ" що няма един референдум, бе? Щото знаете какво ще кажем, ако ни питате, управляващи!

260

Емо

преди 13 години

В условията на тая криза пенсионерите най-много страдат. Крайно време е и за тях да се направи нещо осезаемо. А като няма откъде другаде, тоя резерв за какво ни е? Само да си седи ли? А в случая има и стратегия за възвръщане на парите от резерва.

259

Не само активи

преди 13 години

Министърът на земеделието Мирослав Найденов решил да разпродава българската земя, за да запълва дупката в бюджета на Правителството. 1 милион декара на Израел! С една дума, свещената ни родина, за която са проливали кръвта си поколения българи, в продължение на хиляди години, безценната българска земя, която е вечното ни наследство, останало от Аспарух, ще бъде осребрена за хартийки, с които сегашните управляващи ще покрият харчовете, които са правили и парите които пръснаха по обществени поръчки на фирми от обръчите си. Особено напоследък - за да си градят успешен предизборен имидж. Това трябва да взриви България! Това трябва да накара българите да се стреснат и събудят, защото утре тия като Найденов ще си отидат, но земята ни никак няма как да се върне!Сега министър Найденов е предложил на Израел да закупи 1 млн. дка от държавния поземлен фонд. Преди него, Бойко Борисов предложи на Китай за закупи няколко окръга обработваема земя, също от държавния поземлен фонд. Ако Правителството е започнало така да кърпи дупките в провалената си фискална политика, до няколко години цяла България ще бъде продадена, защото в света има много пари и много желаещи, които да я купят. Те не мислят, че за нас това е единственото, което ни е останало Отечеството. Едва ли Борисов, Найденов и марионетките, които управляват страната мислят по-далеч от носа си /т.е. от собствения си мандат/. Едва ли изобщо в техните мозъци има и искра от мисъл за бъдещето на България и нацията ни!? Вместо земята от държавния поземлен фонд да бъде запазена за бъдеще време и да бъде раздадена на българи от диаспора, например Украйна и Молдова, които имат желание да се заселят в България и да работят тук, тя се предлага евтино и безотговорно на чужди държави. Внасянето на външни българи е неизбежно в съвсем близко бъдеще, защото само това може да предотврати демографския колапс на нацията. Преди 100 г., тогавашната българска държава е имала национална стратегия и е оземлявала бежанците от Македония и Тракия, чиито наследници представляват днес ½ от населението на страната. Сегашните български управници от 20 г. не са направили друго, освен да разсипват, разпродават и унищожават. Резултатите от тази деструктивна и престъпна национална политика са налице непрекъснато стапяща се нация и намаляващо население. Това е най-добрият индикатор за успешната политика на всички правителства и най-вече на сегашното. Близо 1/3 от младите хора в България мечтаят да емигрират, защото не виждат реализация в една проядена от корупция и престъпност държава! Какво става? Хората напускат България и тя неизбежно се обезлюдава, заради властващата олигархична политико-икономическа система. В същото време земята на България се разпродава щедро и евтино на чужди държави, които, ако има начин, биха ни изкупили ан блок. Нима жестокият пример на Русия не е показателен, когато огромни региони в Сибир, дадени на концесия /дори не продадени/ на Китай, вече са плътно заселени с китайци, които смятат да останат там завинаги и утре тези територии естествено няма как да бъдат контролирани от руската държава, а по демографски принцип ще се присъединят към бъдещата нова Велика сила на света.Който изкупи българската земя, може да прави всичко, каквото си поиска със своята собственост, защото тя е негова. Това е неопровержим принцип. Примерите с приватизираните и нарязани за скрап заводи, с БГА Балкан /продадена също на израелци и ликвидирана/, с разсипаното, унищожено и бетонирано Черноморие, са пред очите ни. Какво още трябва, за да осъзнаем, че разпродаването на България е всъщност нейната и наша обща бъдеща гибел. Нима държавата, това не е земята, а земята не е фундаментът, върху който изобщо може да съществуват понятия, като Отечество и Свобода? Нали само около съдбата на земята българска се върти и измерва цялата ни драматична и героична история? Изводът е ясен губиш земята си губиш България! Изгубиш ли България губиш себе си!

258

Анонимен

преди 13 години

с много работни места, според куците закони, които изкензаха за тези 22 години и да видим там на практика способностите им!Смятам, че ножът е до кокал - принуждават ни да умрем по всякакъв начин, да се махнем, да се върнем на село, защото и управляващите са оттам, да ровим земята за оцеляване, да си продадем жилищата, за коитосме работили цял живот, за да могат шепа крадци да паразитират и да се гаврят с достойнството на хората, които са по-достойни!