33

един приятел

преди 5 години

цкб е пълна трагедия имаме изто4ена ДЕБИТНА карта на -36 000 картата е на минус 10 х ...20 х а от нея се теглят пари в продължение на година и нещо и най нагло ни викат да възтановим сумата която е станала 100 000 с лихвите след 3 -4 години това става в Търговишкия клон сега се съдим

32

ПОСТРАДАЛ

преди 12 години

НА 08.06.2011 Г. ТЕГЛИХ ПАРИ ОТ БАНКОМАТ НА ЦКБ НА МАГАЗИН СВА В ЖК СВОБОДА -СОФИЯ И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН НЯКОЙ МИ Е ИЗТЕГЛИЛ ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ОТ ДРУГ БАНКОМАТ.ЯВНО СЛУЧАЯТ Е КАТО В ЛОВЕЧ. В ЦКБ ЗНАЯТ ЗА МНОГО БЛОКИРАНИ КАРТИ ТОГАВА,НО АЗ ПОСТРАДАХ.

31

Анонимен

преди 12 години

скимират ни." работата по случая продължава"и пак ни скимират

30

ив 05

преди 12 години

ДОНОМЕР 9 ТИ СИ ГОЛЯМ ***

29

vicky

преди 12 години

И аз наскоро бях жертва на източване на дебитната ми карта. Изтеглиха ми 1000 лева. Към 2 месеца разправии с полицията и банката, все пак парите ми бяха възстановени. Няма особена гаранция и ако си прикриваш пин кода. На мен ми казаха от банката, че бая са се мъчили да ми улучат кода. Тогава аз се питам, защо от самата банка не са ми блокирали картата веднага, като са забелязали, че няколко пъти се въвежда грешен пин код. Хубаво е да получавате смс известие при всяко теглене.

28

до 22

преди 12 години

Не си глупав ти...ама изобщо!

27

до 22

преди 12 години

Май не разбираш много от тия работи. Камерата няма нищо общо. При скимирането се копира цялата информация от магнитната лента, съшо и пина. След това се правят фалшиви карти. Скимиращото устройство има и bluetooth и информацията се приема от мобилен телефон. Четете повече............

26

Данчо

преди 12 години

Народа е казал:Пари на длан,пичка на мегдан!Шар парата,шур бозата!Като се правите на модерни,щи сте преЦАКАНИ модно!Няма защо да скимтите.Картите са за мигновенно блокиране!Няма да затварят банките както в 1929г.Това е!

25

anonimen1000

преди 12 години

Трябва да има поне една карта с неотиризирани транзакции за да може Банката да установи дали картата е минала на банкомат, който е бил компрометиран - т.е. му е било поставено скимиращо устройство. Все пак в Банките не работят ясновидци. Няма да е лошо да влезте в някоя Банка и да поискате листовка за това как да пазите картите си! Ако Ви вземат кеш парите от джоба - кой ли ще е виновен?!?

24

до 23

преди 12 години

ами нали със камера ти снимат пин кода като го въвеждаш бе ,шнорхел

23

галактика

преди 12 години

Не разбирам от такава техника, но питам не е ли възможно да се измисли някаква аларма, и при такива действия банкоматът да издава някаква сигнализация? Но дори и да може, вероятно няма да бъде направено, защото едва ли източването се прави САМО от граждани.

22

до 22

преди 12 години

Кълвач,какво да покриват като устройството е вътре във терминала!!!!Правиш ли разлика между камера и скимиране!

21

???/

преди 12 години

glupaci kato vkarvate pin koda pokrivaite s rukata otgore, ne gledate li televiziq....

20

Анонимен

преди 12 години

"скимирани"- кво е тва?

19

awww

преди 12 години

Макар да не съм от Ловеч, от моят моята карта също беше изтеглена цялата налична сума. Такова устройство е имало в банкомат на ОББ в града, в който живея. А парите ми са изтеглени от банкомат на Райфайзенбанк в София. Хора, не оставяйте суми в картите си!!!!!!!!!

18

До отворковците

преди 12 години

Скимиране е правилното понятие, Идва от английското skim - прочитам бегло. Не ми е ясно защо някои се дразнят за тия понятия. Това ли им е проблема.

17

До пост 6

преди 12 години

Не си интересен, жалко за теб, нищожество.

16

До 13

преди 12 години

А простотията е вечна и ти си живо доказателство за това! Всеки е длъжен да се грижи зая интересите си и да се бори с нещата, които не му харесват. Аман от пищялници като теб!

15

2121

преди 12 години

Само кеш в джоба. Никакви карти, gsm-и и други такива играчки.

14

Анонимен

преди 12 години

Затова кеша в джоба! Никога не съм бил фен на картите и никога няма да стана - винаги могат да те следят къзе и колко теглиш... абе биг брадър става все по-реален...