200

яя

преди 12 години

*** на Герберите се изказа. Абе тези *** депутати гербери няма ли да влязат в час. Царят е прав. Белене трябва да се построи

199

до Ivo

преди 12 години

ще изчакаме октомври и ще видим какво ще стане с проектите на Роси...

198

Ivo

преди 12 години

197

проста сметка

преди 12 години

преди дни четох, че китайците вече са разработили вятърна турбина, осигуряваща 5 мегавата електричество, а в проект била и такава за 10. За сравнение, блок 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй осигоряват по 1000 мегавата, което е около 35 % от необходимото на страната. Спрямо милиардите, които вече са налети в Белене и които предстои да се налеят, май ветрогенераторите може да се окажат добра алтернатива, както вече са осъзнали Германия и Австрия.

196

Ivo

преди 12 години

freeenergytruth.blogspot/NASA Chief Scientist: Rossi eCatalyzer: "Could Change Geo-Politics / Geo-Economics"

195

Анонимен

преди 12 години

Не прилича ли това подозрително на строителството на атомна база, засекретена като военен обект? Всичко е забулено в "държавна" тайна...от руските и българските мафиоти!

194

Анонимен

преди 12 години

БОЙКО ПРОДЪЛЖАВА ЧЕРВЕНАТА ПЕРВЕРЗИЯ!

193

Анонимен

преди 12 години

ГЕРБО ПОТЪВА КАТО ТИТАНИК. КРАДЦИ МЪРШАВИ ДЕТО ЗА НОВ МОРАЛ ГОВОРЕХА. СЪЩАТА ПАСМИНА КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ОКАЗАХА.

192

Анонимен

преди 12 години

Като е далавера,защо продължават строителните работи бе Гербажии продажни?Защо не ги спрете веднага,и моментално?Защо загробвате България с този мегаломански безумен проект?Дали не е защото се тъкмите за ГОЛЯМА КОАЛИЦИЯ С БСП наесен?А другари?"Заедно можем повече!"

191

дзвер

преди 12 години

С подмяната на медните проводници с алуминиеви води до по-лоша електропроводимост(с близо 40%).Това става повсеместно, пък после ...загуби.

190

дзвер

преди 12 години

Загуби, загуби... Да има и не са малки, но трябва политика не само за намаляването им, а и за ЕЕ.От вътрешни хора в ЕРП-тата може да се вземе информация за неплатената от *** енергия(много е).Трябва да ти е добър приятел този, който ще ти каже колко е.

189

Анонимен

преди 12 години

Хората не се съобразяват персонално с тиквеника Бойко Борисов, а с позицията на държавата, това не означава, че мутрата-премиер има какъвто и да било авторитет. Ако вземе много да се репчи за Шенген или еврозоната, от Брюксел винаги може да му ударят брадвата - или по линия на процедурата за прекомерен бюджетен дефицит или по предпазната клауза за правосъдие и вътрешен ред

188

Анонимен

преди 12 години

Да Белене си е делавера.За подготовка на площадката за зимата се заплащат 30 млн. евро.Познайте на кого.А когато Германия си затвори цетралите, елате ми са обадете.

187

Инкогнито

преди 12 години

До 187: Говоря ти за загуби по електропреносната мрежа, човек. Повече от 20% от произвежданата електроенергия се "губи" по пътя до контакта ти. За Европа средното ниво е около 11%, а за ЕС - около 8%. Това се равнява на 2000 МВтч. загуби, т.е. повече от едно Белене.

186

дзвер

преди 12 години

186 аз "ям попарата" на кредит за енергийна ефективност.След теорията, дойде практиката и осъзнах, че ефектът е по-малък от рекламирания.Срокът за възвръщане на инвестицията се увеличава поне с 25-30%.

185

Инкогнито

преди 12 години

До 184: Ще инвестирам, само ако има нужда. Ако имаш помпа, която помпи вода по спукана тръба и се губят повече от 20%, какво ще направиш - ще увеличиш мощността на помпата или ще оправиш тръбата? И да, помпата ще излезе по-скъпа от оправянето на тръбата. ;)

184

Анонимен

преди 12 години

На луди ли ни правите? Кой от кого какво е купил и коя държава е похарчила парите? Оборудването е купено от руснаците и ако са платили в повече е добре!!! После, това не е доклад, а допълнително разследване до някой който е председател на комисия по заповед. Това разследване не е подписано. Разследването се крепи на устни отговори, а не на документи, за това прокуратурата не е взела отношение. За нагнетяване на напрежение трябва веднага главния прокурор да поиска имунитета не Мартин Димитров.

183

дзвер

преди 12 години

Не мисля, че си против.Искам на един кантар и ВЕИ и АЕЦ-инвестираш и продаваш на пазарен принцип.Сега Козлодуй продава на занижени цени за да компенсира другите източници.А за зелените-подават молба да плащат само зелена енергия и с личен пример да покажат бъдещето и.

182

Инкогнито

преди 12 години

Защо си решил, че щом съм против Белене, значи подкрепям фотоволтаиците???

181

дзвер

преди 12 години

Не искам да съм забавен.Интересно ми е какво мислиш по въпроса колко са "зелени" фотоволтаиците, като за производството им се изразходва повече енергия отколкото те ще произведат?