218

кмет

преди 13 години

Ний сме от тая партия ,но ще гласуваме за друга!

217

оффф

преди 13 години

Тук пишат разни недоносчета,които чешат клавиатурите си,а в реалния живот не спазват ни закони ,ни конституция!Аман от пишман адвокати!Българинът е специалист по всичко!От всичко разбира и нищо не прави!Само анонимно плюе и се прави на умен!

216

Избирател

преди 13 години

И без да го бяха приели щях да гласувам с "Х". С един голям "Х" на ЦЯЛАТА бюлетина!!!......

215

стотник

преди 13 години

Е,ама така ще бъде трудно да проверя кой е гласувал "правилно"!

214

УФСЪ

преди 13 години

до 220Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.общо - еднакво за всички региониравно - без дискриминиране по пол, раса и изповеданиеПРЯКО - ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗБИРА КОЙ ДА ГО УПРАВЛЯВА.при градовете с районно делене има пълно погазване, един район на софия се равнява на два/три градаправ си Чичо има Конституция, *** кой я уважава??

213

абре чичка

преди 13 години

Каква Конституция, бре, каквио пет лева! Тук става въпрос кой по закон да се признава за местен жител. Става дума за МЕСТНИ избори и само местните а не всички български граждани могат да гласуват там. Перникчанин не може да гласува в Пловдив. Е, Перникчанин е този който плаща данък сгради и данък смет в Перник. Това е за което става дума. И никакъв изборен туризъм не е възможен. Един катунар никъде не е местен, ама и за никое место не го е еня та не искам да ми определя управлението където ми е

212

Чичо

преди 13 години

Фиииииииииииу, Аврамов! Да бе, 217-тия, на тебе говоря! Ти къде живееш, бе! Това не ти е Монако или Люксембург. А може би се изживяваш като древен грък, а?*** купи си некъде некое островче и си глей работата.Недей да ръсиш глупости. 216 ти цитира Чл. 59 от конституцията и ако можеше да четеш с разбиране, щеше да ти е ясно за какво става въпрос.Или ти си мислиш за някакви отделни конституции на град София, град Варна, село Долно *** и т.н.! Е нема такива! Една е! И требе да я уважаваме.Оти лошо

211

георгиев

преди 13 години

Браво 71.това би трябвало да се отнася и эа нашите предатели.Това е истината и така трябва да бъде.

210

как

преди 13 години

чудя се как не се сетили още да заковат със закон който не си е платил местните данъци и такси да не може да гласува

209

проф. Аврамов

преди 13 години

До 216: Общо взето си прав но за местните избори трябва да си платил местните а не общите подоходни такси. Който има недвижим имот в населеното място (и роднини до първа линия) той избира как да се управлява района

208

rumen221

преди 13 години

Приятели,От Великата Френска революция, всички нормални държави са приели принципа:- Единство на Права и Задължения за гражданите си!- Аз не искам, а и Конституцията не позволява, български гражданин, който си праща подоходните данъци в друга община или в друга държава, да избира в моятасвой представител, който да решава КАК ДА СЕ ХАРЧАТ МОИТЕ ДАНЪЦИ!!!Задължения на гражданите по Конституция са само четири: - Да защитават Отечеството; Да оказват съдействие при бедствия и; Да плащат данъци и такси съгласно своите доходи и имущество! (Чл. 59, 60 и 61), а и - Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Извода е:- Който и да е Български гражданин НЯМА право да глас, ако не е изпълнил Конституционното си задължение Да плати подоходните си данъци в България! Това е смисъла на изискването за уседналост всички имат ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, всички ПЛАЩАТ ПОДОХОДНИ ДАНЪЦИ и изпращат човек който да ГЛАСУВА как ДА СА ХАРЧАТ - Съгласно закона за доходите на физическите лица, си ДЛЪЖЕН да платиш подоходните данъци в България и в общината в която живееш ако си живял 6 месеца в България и ЕДВА СЛЕД ТОВА, можеш да гласувашНе плащаш ли подоходни данъци в България - Няма гласуване!Трябват обаче и Конституционни промени за:1. Освен избиране и право за отзоваване на избранник с подписка от избирателния му район, ако подписана с 50% плюс един гласа, от гласовете подадени на изборите2. Гласуване само на територията на РБ (посолства, консулства, кораби).3. Гласуване освен при платени подоходни данъци в България и при регистрация като безработен. Гласуват пенсионери и студенти.4. Изборните райони Трябва да се припокриват със социално икономическите райони (шест за България), а в парламента да влизат само толкова депутати, от общо 240, колкото процента от гласоподавателите са гласували Останалите граждани не желаят да бъдат представлявани в парламента!!!Просто е Депутатите трябва да прилагат Конституцията, а не да се оправдават като калпавите водолази с водораслите...!

207

Анонимен

преди 13 години

Това е правило как да се гласува, а не ограничаване на свободата. Има правила и за движение по пътищата, защо не искате да карате в насрещното и да кажете, че ви ограничават правата и ще карате както си искате. И ако има толкова неграмотни дето не знаят как се пише Х, по добре да не гласуват, колкото и грубо да звучи това. Голям проблем Х, точка запетайка, защо не искате да рисувате на бюлетината с водни боички?

206

Анонимен

преди 13 години

Стига дискриминация!Стига завоалирани снимки на тази наша гордост!Искаме снимки в цял ръст.Пак екстри само за депутатите.Само те си я гледат натурално.А по въпроса за "Столичани повече",нека тая мотанска ***,дето пожарникаря я калеса за софийска ***,да си спомни,че повечето му героини са провансалки-Румито,Мендито,Самоковската пръчка Фандъчка и други знайни и незнайни пъпки цъфнали по филиалите на Пернишкия университет по села и паланки.

205

Мишо

преди 13 години

Уважаеми читатели на Днес.бг,ако между Вас има хора специалисти по правонека се изкажат за правната компетентност на тази госпожа.

204

Анонимен

преди 13 години

Човекоядна ***

203

Д-р Лекува Герболеза

преди 13 години

Абе тая *** блатска, сега ще ми казва и как да гласувам? Трябва да се сезира конституционният съд както и съдът в Старсбург, за нейните своеволия!

202

Анонимен

преди 13 години

Да вземат да се уговорят опозиция и управляващи направо без избори да дадат властта на ДПС. Защо да се харчат парите на бедния народ? Още когато преди години допуснаха т.нар."Движение" до участие м политическия живот, беше ясно, че един ден от съседната държава ще решават каква ще е музиката, която да ни свирят. А пък ние, кой със сълзи, кой с доволна усмивка, ще играем, ще кършим снаги в кючека. Ашколсун!

201

bg

преди 13 години

Това управляващо мнозинство до такава степен се разгащи,щото вече посяга на права на хората,на които никой не беше посягал от 20 години!И всичко това на фона на тази олигофренска ***,наречена "български народ"!Хак им е!!!!

200

БоСимеонов

преди 13 години

Тази има собствено гравитационно поле.

199

Анонимен

преди 13 години

204- какво пишеш навсякъде бе цигулар