8

rumen221

преди 13 години

Приятели,Ще повтарям докато чуят и глухите, а след това ще продължа, докато чуят и русофобите, неграмотните, глухите и дори Костовия пудел Мартинчо и хубавото Наде...!!!Истинската битка не е за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България, а за това кой ще гушне рушветите за Южен поток и Белене и кой 60 милиарда печалба от Белене...!!!Българските икономически интереси, ни налагат Зелена Енергийна стратегия, в унисон с Европейската Визия - 2020...:- НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА - ПРИ КОЯТО ЕДНОВРЕМЕННО:1. Веднага строим Южен поток, защото заради икономическата блокада на Иран, газ за Набуко няма да има поне още 50 години2. Заради всеобщата икономическа криза в България, след елементарни преговори пускаме 3 и 4 блокове в Козлодуй, строим Белене с 51% държавно участие и после с тази част правим РЕСТИТУЦИЯ НА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДАВЕ... така, че в изпълнение на Стратегия 2020 и заради Демографската криза, по 1 милиард лева годишно да не тежат на бюджета...3. Закриваме 60% от въглеводородните ТЕЦ, с което съкращаваме с 40% вредните емисиии. Екоглобите ще оскъпят двойно цената на тока, спрямо сегашните 8,8 стотинки и ще ни върнат в каменната ера... За съжаление, при това СДС и ДСБ, ще останат без финансиране!!!4. Планираме за след 15г.два заместващи блока на действащите в Козлодуй, а след 30г., строим нови два реактора в Белене...;5. Правим ВЕЦ навсякъде където е възможно..., браво за Горна Арда..., срам за Цанков камък!!!6. Спираме строителството на нови - ДОКАЗАНО! неефективни вятърни и фотоелектрически ЕЦ, даващи ток с цена 72 стотинки и следим световния технически прогрес...7. Прилагаме действия за Енергийна ефективност, според "джоба си"...Господин Премиер, Ето тези 7 крачки, в изпълнение на Сратегия 2020, са "Национално отговорна зелена енергийна стратегия"... и мощна Законна подкрепа на родния бизнес, чрез евтина енергия Всичко останало е от "Лукаваго" и от Златния телец...!!!

7

Анонимен

преди 13 години

Интересна площадка. В крайна сметка дори да не направят централа, мястото е идеално за изграждане на грандиозен мавзолей, който да съхрани за следващите поколения могъщото тяло на вожда и учител генерал-лейтенант о.р. д-р инж. Бойко Борисов.

6

rumen221

преди 13 години

Приятели,За ниски цени на тока и за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България, само строителството на АЕЦ Белене не стига, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като Държавата не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст.6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

5

НОВ ДОГОВОР ,ЛИ..?

преди 13 години

ЧЕ ЗАЩО НИ Е ТОЙ.....КОГАТО , МОЖЕМ И ДА НЕ СТРОИМ ,.."АТОМНИЯ САМОВАР"...????!!!ПО-ДОБРЕ ДА ПЛАТИМ НЕУСТОЙКАТА ....ОТКОЛКОТО ДА ЗАТЪНЕМ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗА ЦЯЛ ВЕК НАПРЕД...!!!!!!!!!!!!!!!"РУСКОТО РОБСТВО" -----НЯМА ДА Е ПО-ЛЕКО И КРАСИВО ОТ "ТУРСКОТО" ....!ГАРАНЦИЯ......!!!!!!!!!!!!!!!!

4

хаха

преди 13 години

Добре,де,като не искате съветски ще ви уредим с японски,хаха

3

Не е и нужно

преди 13 години

БелеНе е нужно само на крадците на едро у нас , с други думи политиците от различни боички....

2

Анонимен

преди 13 години

Не искаме друг съветски ядрен самовар. Кратко и ясно.

1

Анонимен

преди 13 години

Правилно! цените всяка година растат и българите най-добре знаят това с 50% инфлация при управлението на ГЕРБ:)