28

Митко

преди 13 години

Ами Гошко вземи първо чети и после гледай ако до 10 стр не ти хареса няма нужда и коментари да пишеш - просто не си за тази статия :)

27

Muad'dib

преди 13 години

За Фродо в "Хобит"не се се споменава. Толкин говори за "племенници и племеннички, по линия на рода Тук".По-късно, вече във "Властелина" Толкин развива образа на Фродо. Също така, "Хобит" е първата книга по време, и по хронология на повествованието, спрямо 'Властелина", т.е събитията, описани в "Хобит", са предхождащи събитията от "Властелина".Естествено, Джаксън, който доста смело променя първоначалния материал на книгите, може да е въвел образа на Фродо по свои си съображения.

26

Анонимен

преди 13 години

Фродо само се споменава в Хобитът, като племеник на Билбо. И Билбо го харесва защото е наследил приключенският дух по майчина линия от рода Тук.

25

Хм

преди 13 години

да си жив и здрав и ти Гошко, *** нищо не разбираш от филми!Колкото до Фродо - явно пак трябва да прочета книгата, щото поне засега не си спомням да участва в "Хобитът"....

24

georgi

преди 13 години

до 11.. Доколкотo се сещам Властелина и сега Хобита са продукции на New Line Cinema.. не на MGM...

23

Гошко

преди 13 години

"Властелина на пръстените" не го бях гледал. Преди година някъде, ме агитираха да гледам първата част. Незнам дали го изтърпях и до средата. Стори ми се много глупав и скучен и за мен не струва. Никога не бих го гледал и подобните на него също. Да е жив и здрав Питър Джаксън, ама филмчетата му така и не ме грабнаха.

22

БГ Съдия

преди 13 години

Ролята на Фродо ще се изпълнява от Лео Меси.

21

Боби1985

преди 13 години

И аз нямам спомени Фродо да се споменава в "Хобитът"... Но да не забравяме нещо друго - екранизациите по романи не винаги (да не кажа и повечето пъти) са ТОЧНО по романа. Такива абсурдни екранизации съм гледал, че просто няма накъде - най-пресен пример - "Троя". Все пак, трябва да има познати хора и от мегапродукцията "Властелинът на пръстените" - колкото повече, толкова повече :) Сигурно ще е добър филма :)

20

pitanka

преди 13 години

4el sum i silmarilion , nepisani predaniq i legendi , hobit i vlastelina..verno 4e be6e predi nqkolko godini no nemoga da se setq kakvo ob6to ima frodo s knigata HOBIT...ne6to ne mi se vurzva ili sum zabravil

19

Hansens

преди 13 години

Daaa,Duga naistina beshe neshto unikalno.Tam za purvi put 4etoh istoriqta na Bilbo Begins,a i oshte mnogo,mnogo drugi!!!

18

яро

преди 13 години

едно време израснах с историята на Билбо в списание "Дъга"-култовия български комикс от 80-те години ....:)

17

:)

преди 13 години

Искам всичките части на филма да бъдат с тези актьори които играеха във Властелина на пръстените!!!! А това че Илайджа Ууд ще играе Фродо и Маккелън Гандалф, дано Арагорн да бъде Виго Мортенсен, както и всички актьори които са играли, ще ОБЕРЕ наградите другата година...

16

Aragon Son of Ar...

преди 13 години

Толкин си е Толкин, който не е чел негови книги, значи не е чел никакво фентъзи. А Властелина и Силмарилион са велики книги. Хобит е препоръчвам на малки и големи... дано филма е поне наполовина добър колкото и книгата.

15

:)

преди 13 години

Властелинът на пръстените филма,книгата просто толкова съвършенно са го направили че ми е кеф да гледам и да чета книгата... Хобитът съм го чел и е интересен показва предисторията по спомен. Но Властелинът с актьорите които играеха във филма са подбрани точно, като излезна първата част на филма през 2000 или 2001г веднага на кино отидох да го гледам, филма на века е това. С толкова много Оскари, един от малкото престижни филми които са правени. :)

14

Анонимен

преди 13 години

"Властелинът на пръстените" е книга, която според мен всеки човек трябва да прочете, но не на 7-10 години..няма да разбере смисъла...както по соц-а имахме през лятната ваканция да четем задължителен списък с книги(което не беше лошо), но що диреше "Малкият принц" и най-интересното "Пътеводител на галактическия стопаджия" в списъка за 3-4 клас мисля...ми тогава на мен тези книги ми се сториха супер ***... Сега са ми любими :)

13

Bored of the Rings

преди 13 години

Dildo Bugger of Bag Eye

12

Влади

преди 13 години

Аре стига простотии , бе ,Тате!!!!!!!!!!!!

11

bogoizbrania

преди 13 години

Информацията за забавянето не е никак вярна, причината е финансовите и организационни проблеми в MGM които най накрая фалираха финансово и така правата им бяха прехвърлени на кредиторите, за това бе това забавяне. Проблемите с заплащането са отделно.

10

Аз

преди 13 години

Бе май е и роден, и съвсем накрая участва, а и може да е направено като разказ на Билбо, така че ще поживеем, ще видим

9

дядо-Фродо

преди 13 години

Абе тази част няма ли да е за дядото на Фродо? Нали Фродо получава от него пръстена? Значи в "Хобитът" би трябвало да проследим приключенията на дядото... така ли?