24

Тихомир

преди 7 години

Пуснати са в експлотация последните най-трудни 25 километра от пътната автомагистрала между Атина и Солун с 3 поредни тунела който имат обща дължина 11 километра, като единият е с дължина от 6,1 километра и е най-дългия на балканите. Строителството започна през 2008 г. и е на стойност 1,3 млрд. евро.внушително видео: https://youtube/watch?v=on7mXnljHto

23

Стойчо

преди 8 години

До мадафакаТо май и на тебе не ти е много ясна :D Железопътния тунел "Козница" е дълъг точно 5808 м.

22

Ами, то и

преди 13 години

ние щяхме да го откриеме , но не знаехме къде да копаме , пък и не ни се копаше .

21

до Мадафака

преди 13 години

Прав си за Козница!Преминаването с влака беше около 12 мин.

20

ДО ФАШИСТ

преди 13 години

ХА ХА ХА ХА ХА АБЕ ФАШИСТ ПАДНАХ ОТ СТОЛА ОТ СМЯХ С ПОСТОВЕТЕ ТИ! имаш + -че от мен

19

мадафака

преди 13 години

А сега боко ще направи най-дългия тунел в света - от Банкя до ов. Ливингстън в Антарктида. Нема да си играем на дребно я!

18

мадафака

преди 13 години

до 13Мой човек, хич не ти е ясна тая Козница. Това е тунел 7 по Трета железопътна линия, който се намира между гарите Копривщица и Стряма и е дълъг 5863 м.

17

Чечо

преди 13 години

До ФАШИСТ - не е вината в тия, които са завършили АОНСУ-то, приятел. Не можеш да се сърдиш на сопата, а на тоя, дето я държи, нали? Пък и ние, българите, в последните 22 години доказахме, че сме най-последователните християни на планетата. Подадохме си не само едната буза, ами ... А бе, дълга е темата...

16

Чечо

преди 13 години

До 14 "Компетентен":Само ако беше беше и "Грамотен"...Цитат: "...не са оправлявали..."

15

До компетентния

преди 13 години

Ами "българския" клан Караманлис къде го забравяш ?Много често недоволните го наричат така :)

14

Компетентен

преди 13 години

Проблема на форумите е многото "ПЛЯВА В ЗЪРНОТО". Единнствено по време на военните режими в Гърция не са оправлявали фамилиите на Папандреу и Мицотакис. Тоест през цялата епоха на втората половина на 20 век до сега е съществувало подобие на мафио-олигархичен строй, който по доста характеристики не се отличава от така нареченият "реален" социализъм. Дори смяната на английския с американския "протекторат" след 1948г. не смени модела. Просто геополитика.

13

До Магелан

преди 13 години

Мен не ме интересува какво пише в нета за това дали е 5808 или 5901 м.Става въпрос за дължина на тунел въобще, защото Козница е около 12000 м.,но е ж.п. тунел.Така че по дължина той е най-дългия.Друг е въпроса дали това се отнася само за шосеен тунел!

12

Магелан

преди 13 години

До Номер 10В нета пише, две стойности за дължината на тунела 5808 метра (в локофорум) и 5901 в някакъв друг сайт. Това, че на теб ти се е сторил много дълъг е друг въпрос :-)

11

ДО ФАШИСТ!

преди 13 години

Там не е имало комунизъм,но дълги години имаше военна фашистка хунта,та гърците доста се изпатиха от нея и затова със зъби и нокти бранят демокрацията си!

10

Анонимен

преди 13 години

Пак нещо не е ясно!Ако става въпрос въобще за тунел, Козница е дълъг 12 км.Така,че да се уточни за какъв тунел става въпрос!За ж.п. или шосеен тунел!

9

ФАШИСТ

преди 13 години

до Чечо- приятел , там никога не е имало комунизъм и политическият елит не е "карал " Висшата Партийна Школа на БКП( производни са СДС ,БСП, ДПС, РЗС, НДСВ, АТАКА, ГЕРБ)!!!

8

Чечо

преди 13 години

Това е, братя българи!Византийците ни изпревариха вече във всичко.Знаят и да ядат,да пият и да се веселят. Знаят как да крадат, но знаят и как да строят. Не само магистрали. Който не знае, да отиде и да види! Новите квартали на Сяр и Солун да речем, даже на Александрупули (Дедеагач) ако щете.От няколко години ни показват как могат и да се обединяват около общите си, национални каузи и интереси!А ние к'во пра'им?Само се дърляме и плюем...Как ще ги стигнем... византийците?

7

ФАШИСТ

преди 13 години

е сега Бойко ще раздроби Витоша кат швейцарско сирене и ще надминем гърците :)

6

до 3

преди 13 години

И ние сме минавали от там и бяхме впечатлени. Тунелите бяха боядисани в бяло и стават по-светли. Но техните магистрали излизат по-евтино, защото нямат зими, въпреки че не е съвсем така. Нашите стандарти са по-различни. Без остри завои и без наклон. В цяла Гърция ми направи впечатление,че магистралите следват терена на много места. Това е по-евтино.

5

ceneto

преди 13 години

и ния като фалираме магистралите ще са готови