29

до 26

преди 13 години

Точно така е,виждал съм го!

28

irkata -lekar

преди 13 години

Не бързайте с изводите.Все още не ми е ясно като педиатър ,този щам който засяга изключително деца до 4-5 г възраст и води до хемолитично уремичен синдром/т е кървене в урината + бъбреч недост/как така сега е насочен само и изключително към възрастни в семействата.Как толкова рядък щам характерен повече за латинска Ам причинява това в Европа.И защо епидемия- не е типично за щама.Има много имунология/разбирай неяснота/Тази Ешер коли рядко обитава червата като сапрофит а тук отходни води???

27

Анонимен

преди 13 години

Истината е, че тия биопроизводители са поливали краставиците с фекални води - хем ги поливат, хем ги торят. С е действие - извършват 2 действия. Тия фекални води са заразили зеленчука!!!!

26

До 19

преди 13 години

Не всички наши производители са достатъчно почтени...По - голямата част от тях имат лехи за собствена консумация и други за пазара.

25

narodna prikazka

преди 13 години

nqma garanziq za ka4estvoto na produkta ot vsi4ki asorti. tova e istinata . samo mnogo se govori i komentira a v sawoto vreme i qde.

24

нашенец

преди 13 години

Искам да ви кажа че работя в германия в един ресторант всеки втори поръчва без салата.Всички ги е страх,но българските био краставици се купуват и даже не можеш да ги намериш

23

cvsvf

преди 13 години

2-3 ma umreli ot krastavicite,ami za6to ne kajat kolko umirat ot bolesti ve4e i kakva e gladna mizeriq tuk,ei da ne se pravat na ludi tezi grobari ami ............

22

микробиолог

преди 13 години

Сега започнаха кампания срещу БИО храните. Това не е темата, не е проблема. Достатъчно е някой от берачите на въпросните краставици да не си е измил ръцете след тоалетна........

21

микробиолог

преди 13 години

Каква истерия! Явно някои хора не знаят, че зеленчуците се мият преди консумация; краставиците се белят независимо как са добити. Въпрос на елементарна хигиена. Колкото до просвовутата Escherichia coli: среща се нормално навсякъде около нас, да вярно е има патогенни щамове, но те се намножават в по-големи количества при т.н. интензивно животновъдство защото животните се хранят със зърнени храни и по-рядко със зелени фуражи.В САЩ имаше подобни случаи, но с говеждо месо, добито в огромни ферми.

20

Геша

преди 13 години

Чак сега изплюха камъчето че наще зеленчуци са менте правят се с изкуствени торове!

19

един съвет

преди 13 години

Купувайте български зеленчуци само от частници лица които ги произвеждат по стария традиционен начин.Такива има по селата ,има още такива производители . Купувайте истенско мляко от производителя хем е по-евтино и няма добавки.Българското село все още произвежда най-вкусните зеленчуци,да са живи и здрави селяните и затова купувайте от тях,а не да купувате тези заразени зеленчуци ,носят си буклука и отровата,да си я ядът те.Ако не купуваме от вноса търговците ще са на загуба ето затова мълчат.

18

д

преди 13 години

То някой ако си мисли че испанските краставици не са и те пълни с нитрати. Интересно че изнасят от тази оранжерия и за Гърция, обикновенно оттам внасяме. Иначе днес български 1-во качество в хипермаркета до нас - 0,99лв. Серизен спад, бяха до преди няколко дена към 1,70-1,80

17

Анонимен

преди 13 години

"Нашите краставици нямало как да бъдат заразени "Aма пo 2,50 - няма кой а ви ги и купува...

16

Анонимен

преди 13 години

Наште краставици са заразени!Кога ше им падне цената???

15

Анонимен

преди 13 години

така е като не си миете ръцете след като сте акали, пък после краставиците са ви вивовни. трябва да сте *** та да вярвате, че ешерихия коли можеш да хванеш от краставица. Немците май са си омешали отходните води, та го отнесе испанската краставица.

14

Спонги

преди 13 години

До 9 и 13. Колеги, съвременното хидропонно производство използва ризосферна микрофлора. Ако производителят на биоторове не е спазил хигиената при производството може с всичко да се заразят растенията. А съвременната хидропоника има и чисто органично производство. Това е само за сведение. ПоздравиАгроном-Спонги

13

агроном

преди 13 години

Не мога да разбера какво кара експертите-натуралисти по-долу да смятат, че органичните естествени торове не съдържат азотни съединения т.е. не генерират нитрати в съответните зеленчуци.

12

Крастев

преди 13 години

Егати ЕС,то едни краставици не може като хората да произведе,до скоро пилетата не бяха както трябва,свинете,кравите,егати,кво ще ядем,като си разрушихме държавата и чакаме ЕС да ни нахрани.Тези краставици да ги ядат,тези дето раздадоха строеното толкова години от народа,тези краставици да ги ядат,дето имат големи уста и налапаха всичко без да плащат,на пазарни цени основните средства.Тези краставици да ги ядат,горестоящите и т.н.

11

Анонимен

преди 13 години

За Бога не купувайте вносни зеленчуци и плодове! И да не са заразени, с тая бактерия, то поне, ще има куп токсични вещества и химикали

10

Даола

преди 13 години

Родните екологични краставици се отглеждат върху каменна вата с вода и изкуствени торове!Освен 80 % вода всъщност кактво има в тях ?