181

Червената помия

преди 13 години

Колеги инженери, направете всичко възможно да започнете свой собствен частен бизнес.Много трудно е, особенно за новите и малки фирми, но не е невъзможно.И от чичо си да запомните едно-на заплата в държавна фирма работят само най-голямите некадърници.Но ако все пак Ви се наложи да работите за друг, продайте труда и знанията си възможно най-скъпо.Без инженерите всеки сериозен бизнес би спрял, или би се оскъпил в пъти.

180

Някой си

преди 13 години

Те нека дават на специалистите по 400-500 лв заплата а в същото време обикновен работник или майстор (визирам строителството) да взима колкото инженера та и повече и после да реват че нямало специалисти !

179

Ха

преди 13 години

Глупости на търкалета.ЧР "специалистите" в България са толкова неадекватни,че чак ми се плаче!Не могат един свестен разговор да проведат,а после-нямало кадри!Няма акъл за 1 лев.

178

ves666

преди 13 години

nikoi da ne hodi da raboti i polni gyshite na tia selski targashi tarikati biznesmeni .za jalti stotinki da si rabotiat sami s *** negramotnite biznecarvyli.

177

Анонимен

преди 13 години

на българските педерастки бизнесмени няма да им работя за 500 лв. а ще работя за 1500 като са измислили някъкав бизнес и не им се дават пари за раб. заплата да си работят сами работата

176

до Т

преди 13 години

Значи както си има майстори, художници, писатели така си има и мениджъри. Ако не си способен да взимаш отговорности, да планираш, да виждаш повече от носа си, да контролираш целия процес, да нанасят корективни мерки и да предотвратяваш проблемите, няма кой да изгради, ако го нямаш.

175

Engineer

преди 13 години

Искам да кажа на тия т.нар."работодатели" и измислени фирмаджии и "капиталисти" че с пръдня боя не става и с трици маймуни се не ловят!Това което ще ги погуби са 3 неща:1).Алност;2).Простотия;3).СтиснатостГледайте им сеира и ги оставате да се самоунищожат!А който може-беж да го няма...

174

vikont

преди 13 години

"42% от работодателите в България имат трудности да попълнят критични позиции в своята организация." - Нека да се направи проучване защо са отговори по този начин тези 42%. Също така мерките, които са прилагат за отстраняване на проблема не са адекватни, след като първо източника на проблема не е дефиниран правилно. И нека да се направи проучване какво е текуществото на кадрите и причините. От личен опит мога да кажа, че всеки мениджър може да задържи кадър или да намери такъв (конкуренция).

173

Албена

преди 13 години

1500 за специалист с такъв правопис?! Тези работодатели наистина трябва да са много прикарани!

172

Ха, ха,ха,ааа....

преди 13 години

КОЙ ДРЪНКА ТИЯ ГЛУПОСТИ??!Като знам какви "мениджъри" са тия новоизлюпени пикльовци....и ако не са парите и връзките на "тате", жална им майка.....!!!Наемете ги---та да фалирате ,като хората..."бързо и елегантно"...!ТЕ ,ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ!

171

oleee

преди 13 години

Незнам кой им го втълпи на работодателите че някой ще им работи като роб за 1500лв, да не говорим че човек който може и има необходимите квалификации и опит ниама да седне да се заниммава с работодатели който се циганат.Съжелявам много но и инженерите и специалистите имат деца и купуват храна от магазините пък и не може всеки *** терикат, който е решил да прави фирма да си намери роби за по 300лв на месец. Разберете веднъж за винаги трудът се плаща не се подарява, търсете си роби от Африка!

170

До всички "неал

преди 13 години

По повод отговора на един екземпляр, че инженерите, които искат да получават адекватни европейски заплати от по няколко хиляди евро били "алчни" искам да му кажа следното. Неуважаеми господине,госпожо или госпожичке- завършете инженерна специалност, работете 15 г в реалния сектор,осведомете се за пазара на труда в ЕС и тогава наричайте колегите "алчни"!!! Aman, Basta STop на комунистическата уравниловка-всички да вземат по равно. Никой не може да ме задържи в България !!!

169

Анонимен

преди 13 години

До предприемач Не съветвам никой, който няма вуйчо депутат или татко от бившите структури на МВР да се занимава с какъвто и да е бизнес, който е по-голям от квартална бакалия. В *** бизнес могат да правят само правилните хора, а колко могат да правят бизнес се вижда от всички. Резултатът : хората все повече обедняват, а с това и изпростяват. Изпростяването пък от своя страна води на власт все по-*** управници, които пък на свой ред още повече забиват бизнеса в блатото.

168

Анонимен

преди 13 години

Истината е , че 42% от работодателите не в България а в София имат трудности да попълнят критични позиции в своята организация.

167

injener

преди 13 години

предприемач , напълно те подкрепям . Малките и средни фирми са изхвърлени от държавата със всевъзможно закони толериращи 'червените' фирми.Баща ми има фирма и даваше добри заплати. Но точно това го принуди да фалира.

166

11

преди 13 години

До 169: предприемач. Това, че положението в БГ е такова работниците не са виновни и затова небива да се подигравате с тях. Щом си решил да си си шеф на теб ще си носиш кръста и ще плащаш както трябва за да имат стимул хората да работят

165

предприемач

преди 13 години

До всички, които реват, че няма работа - пробвайте да създадете собствен бизнес в България, да наемете персонал, да плащате осигуровки, данъци, такси, пожарна, ХЕИ, трудова медицина, счетоводител и т.н. Пробвайте да си намирате клиенти. Най-лесно е да седнеш да ревеш и да викаш "Дай". В България е трудно да се намира качествена работа, защото е сто пъти по-трудно да се прави честен бизнес, който да не е в сивата икономика. Когато условията за честните предприемачи се подобрят, тогава ще работа.

164

Анонимен

преди 13 години

На 53 год. съм Имам 2 висши - химия на полупроводниците и радиоелектроника. Говоря свободно 4 чужди езика. Работих 6 г. в чужбина и се върнах. Не мога да си намеря работа от 6 месеца. Предложиха ми общ работник за 180 лв на месец. Да ти *** държавата. Сега пак стягам куфара.

163

164

преди 13 години

и тук беше така, само че преди да избухме "демокрацията"освен, че масово се "завършват" екзотични специалности от полуграмотни деца, махй друго не остана от образованието нито не останаха и читави работодали де

162

injener

преди 13 години

Аз съм строителен инженер завършил миналата година - вече една година не мога да си намеря работа. Смея да твърдя , че имам знания и бях добър студент , но до сега не са ме повикали на нито едно интервю! Масово колегите ми са в моето положение ! Къде се търсят инженери не знам. Аз само оферти съм виждал за разни ИТ инженери , които са чисти програмисти или заради тях има търсене на инженери???? А другите кучетата ги яли !