23

Азъ

преди 12 години

Ха-ха-ха!Ей бизнесмени засмяни у Китай НЯМА закон за авторското право!!!За къв да ви ги купуват?!?Купуват само за продуктите си за износ,ако клиента иска уиндоус.:-))

22

Анонимен

преди 12 години

И пордължение на темата.... На майкрософт му плащат лицензни такси за една камара технологии, голяма част неработещи такива.... Не жалете гадините, крадете ги както те крадът вас! INTEL или АMD дали ви изкарват от лицензи и патенти дори 1 процент от тази цифра? Докато политиката на софтуерните компании е такава няма защо да се сърдят че ги кръдат... ПРАВЕТО ГО И ВИЕ!

21

Анонимен

преди 12 години

Проблема е в цената.... докато е такава ще крада с кеф! Още повече ВИНАГИ ИМА НАЧИН да защитиш нещо достатъчно добре ако разбира се искаш да е защитено. Направете си сметка, един нов процeсор е около 300$. Всеки се тества един по един и се продава когато наистина работи. Персонала и ресурсите за производството му са далеч по скъпи от тези на софтуера. Прави се почти от начало до край на ново. и няма I AGREE! За сравнение всеки уиндоус се печата на конвеир, и ен а същата цена

20

;)

преди 12 години

Do 15. DOS-a sushto se plashta ;) Disk Operating System :_)

19

до: Пърцуцата

преди 12 години

Алчност и нищо повече! Тези, които правят софтуера няма да останат гладни (никога не е ставало въпрос за това:)) . Просто МS искат да цицат отвсякъде, ама не са познали!!

18

123

преди 12 години

Те да се радват, че не са им взели и 5те процента:) Когато една държава е голяма и силна... ами просто никой не може да й се меси във вътрешните работи, та било то микрософт, пентагона или ЦРУ!

17

Митко

преди 12 години

До 16: По-скоро:Ако дядо ви всеки път е плащал на баба ви значи тя е била ***.

16

Momchil

преди 12 години

Хайде стига с това плащане, ако дядо ви всеки път е плащал на баба ви вас нямаше да ви има

15

Анонимен

преди 12 години

Аз ползвам ДОС.

14

Митко

преди 12 години

Освен това 90% от драскачите по-долу и игрите, и филмите и музиката си ги сваляте от торенти, нали? Нищо, че средната цена на игра (на около година) е 30 лева. Взимате си ПлейСтейшън ама го хаквате, че 200 лева за игра били много също...И музикален пазар, на който всяко парче да е левче или албума 10 лева пак ще са много...Който си е свикнал да не плаща за нищо винаги ще измисли причина да не го прави... къде парите, качеството, алчността на фирмите... а Вие не сте ли нагли да искате всичко?

13

Митко

преди 12 години

А има ли сред плуещите човек, който да знае колко $ всъщност струва Windows? Замисляли ли сте се колко програмиста участват (повечето от които не са индийци и са на доста високи заплати), и какво всички те да получават по 2 лева за да може после продукта да е безплатен ли?Освен това найголямата печалба на Майкрософт идва от OEMите като ДЕЛ, АСУС, HP и т.н. Бройките Windows продадени отделно са нищожни и никой не го вълнуват.

12

Анонимен

преди 12 години

Да псуваш продукта на нечий труд и да продължаваш да го ползваш е отношение не към продукта, а към света.

11

Пърцуц

преди 12 години

Доводът за цената също е доста спорен, никой не реве, че цената на автомобилите е една и съща навсякъде, всички искат да се "източат" с новат тенекия за 30-40 бона, ама досега не съм чел някой гневно да псува Фолксваген, Рено, Пежо, и т.н. Всички казват...еххх...хубава, ама скъпа пущината, кво да праиш, пари няма...Но понеже софт-а може да се крадне, то значи е ок. Чудесно би било софт-а да е по-евтин за съответните държави, но и ПЦ-тата, които си купуваме, също не са по-евтини спрямо държават

10

Пърцуц

преди 12 години

Абе то хубаво да плюете Windows-a и алчността на М$ и т.н. и да не искате да давате пари, ама май ви убягват основни устои на системата. Явно не се сещате, че все пак, зад тези продукти стоят истински живи нормални хора, хиляди, които се трудят, за да ги направят. Те също като вас, когато работите, искат да получават пари, да си хранят семействата. Нали се сещате, че ако всичкият софт стане свободен, просто ще спре да се пише. Мислете малко. Вие без пари бачкате ли?

9

Онанимен

преди 13 години

Щом можеш да си купиш компютър... Да ама компютъра си го купуваш наистина и можеш да го разглобиш, продадеш цял или на части и пр. колкото пъти искаш, т.е. той е твой - за Windows изрично пише че не е твой, не можеш да го продаваш, не можеш да го разделяш на части ... Какво "купуваш" тогава?

8

Gir

преди 13 години

Сайт с доста информация за Linux: "why linux is better . нет" (съединявате всичко и вместо кирилското ".нет" слагате ".net"). Горе в страничката има знаменца включително и българското, щракнете на него и страницата ще ви стане изцяло на Български език! Успех! :)

7

Gir

преди 13 години

Много ги псувате, но все пак всички пишете тези коментари от Windows, независимо дали е платен или не! Ако наистина се възпротивявате на монополистическият и нагал бизнес на Microsoft, пробвайте нещо безплатно и много по-добро - Linux, защото е направен за хората, за благото, а не за напълване на джобовете на някоя дървена глава. Казвам ви само да го погледнете и евентуално пробвате, а не да махате Windows, никой не е тръгнал да ви убеждава против волята ви! ;)

6

аз

преди 13 години

Проблема за високата цена са ИГРИТЕ, които вървят основно с Windows. Има някво картелно споразумение с разработчиците. Искрено се надявам и очаквам с нетърпение Android-a за PC. Тогава M$ ще видят за какво става дума!Ох забравих и корумпираните управници, които сключват договори за ОС на чиновниците. САЩ да не би да не работят след като повече от половината институции вече не са с Winodws. Така ще е докато учат децата в училище само на Windows. Егати информатиката.

5

georgio

преди 13 години

Защото Индииците са като Индианците със компютрите :) още не са се научили да пиратстват. Китайците използват и ОС с отворен код. Действително Windows е много скъпа OS като се има предвид, че не се прави на ново, а се надгражда всяка следваща версия, а потребителите са много. Докато чуваме, колко много е забогатяла компанията и Били Гейс :D няма да имаме желание да му тъпчем още повече джобовете. За подобни огромни печалби и богатства значи това което предлага е с много висока цена = печалба.

4

фъкоффюесей

преди 13 години

Тия *** *** *** от МС са мноооого нагла ***.Не разбирам как и защо искат да се занимават с обикновенния потребител???Няма нито луди , нито балами вече които да им дават пари за скапания "прозорец".Компаниите и корпорациите е нормално да ползват лицензиран софтуер но за обикновен юзър е просто смешно да го търсят за пари.Никога не бих дал и стотинка за техните продукти , по скоро ще се мъча под линукс или мак отколкото да пълня гушата на тия мръсни ***.