12

Любопитко

преди 12 години

Да, и аз питам от много време - защо не се направи работещ законът за меценатството и спонсорството? Кой има изгода от това? И като не работи, тогава защо министерството на културата се сърди, че все от него искали били пари, пък то нямаааааааааааа?! Ми от кого бе джанъм да искат всички тези с изкуствата? Кого и как да прелъжат? И как иначе да създават?

11

алоооо

преди 12 години

Ако държавата не може да субсидира културата, да създаде условия за тези, които искат да помагат на културата. Защо няма закон за меценатството, спонсорството и т.н?

10

зрител

преди 12 години

Браво, браво - те наградите май повече от зрителите, които са гледали филма. Жалко, че разпространението толкова куца, а също така и рекламата и ПР. Върху тези неща трябва да се поработи за българското кино, защото иначе само шепа хора ще разбират, че има българско кино.

9

Анонимен

преди 12 години

Художниците, писателите, композиторите трябваше отдавна да излязат на улиците, за да искат от държавата това, което им се полага, заедно с кинаджиите!!! Изкуството е най-важният посланик на България и ако ние българите не сме грамотни, не сме дорасли да го разберем, ще тънем във вечна мизерия. И ще получаваме награди в Кан, а тук ще сме със статут на търговци...

8

Анонимен

преди 12 години

Марк, приятелю, ти нищо не разбираш. Във всяка нормална страна държавата субсидира не само киното, но и писателите, композиторите, художниците... Раздават се стипендии, фондове подкрепят творчески резиденции, творците се ползват различни социални облекчения... Ако има за едните, ще има и за другите. Защо не се присъединихте към протеста на кинаджиите!? Аре направете и вие нещо, само сплетничите и избивате комплекси!!!!!!!

7

Анонимен

преди 12 години

Ами как да има нужда да коленичиш пред пазара, като ти сипват в устенцата от държавната субсидийка!?!?!

6

Марк

преди 12 години

Призовавам всички художници, писатели , скулпхтори и т.н хора на изкуството да излезем на протест пред Финансовото министерство с исдкане и на нас ,както на кинаджиите, държавата да отпуска субсиди, за да си пишем книгите, зада си рисуваме картините, зада си правим скулпторите, да не залравя и за да си иконописваме иконите!!От къде на къде за едни може, а за нес не!!И аз искам така на държавната цицка!Още повече, че моя занаят ще излуезе много по-евтино от "хиндемит"!!!

5

Марк до Милена

преди 12 години

Каквоооооо?Ти мен за луд ли ме имаш!!!Пак да дам христоматииния пример с филма "Хиндемит", за който лицето Слабаков се похвали, че е похарчил 1 млн. /ама евро или лева не помня/!Специално се интересувах после!Филма е гледан в кината /внимавай сета/ от около 3000 /три хиляди/ зрители!!!Не дрънкай глупости!Вече трябва да се организираме и да протестираме срещу субсидирането на скъпоструващото хоби от нашите пари на някакви си субекти, които отгоре на това ни се и подиграват!

4

Митака

преди 12 години

Как става тоя номер с 1 към 68 възвращаемост обратно в държавата :-D ?

3

Милена Андонова

преди 12 години

Всеки лев вложен от държавата във филм, връща 68 лева ОБРАТНО В ДЪРЖАВАТА! Така че е крайно време да се престане с приказките кой кого храни, на какво се прави и на чии гръб. Митак, не разбра ли, че ние тебе те храним, не ти нас!На Росица, Иглика, Драго и всички талантливи и борещи се кинаджии пожелавам много чувство за хумор и много сили! На добър час!

2

Митака

преди 12 години

На Боко простотията има и положителни страни явно - всички тия дребни душици, които се хранят с държавни пари симулирайки кино ще се махнат от гърба на данъкоплатеца.

1

Анонимен

преди 12 години

На добър час на "Подслон"! След филма на Драго за "Ревю", "Хиподил" и "Контрол", очаквам нещо много специално!!!