13

mariya gerginska

преди 12 години

smeshnici

12

rumen221

преди 12 години

Приятели,След като и първокурсниците по икономика разбраха, че само производството създава нова стойност, доработките на Маркс доведоха до Американската финансова криза, а прилагането на стария Маркс, доведе до Китайското икономическо чудо, ще Ви кажа и едно лесно решение за безработните и неграмотни граждани...Тук е мястото на Общините и Държавата...!!!- Всички общини Трябва да регистрират фирми за "Облагородяване на общината" (името няма значение), където с полагането на нискотехнологичен труд, безработните граждани, да си изкарват прехраната...!!!1. Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на борсата...2. За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на борсата...3. На борсата и на Жизнен минимум от 135 лева..., защото 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд!!!4. Сумарно всички помощи, не трябва да превишават МРЗ!!!5. Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място"..., защото е нарушение на Конституцията....Конституция - Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.6. За нерегистриран на борсата никакви социални помощи...!!!7. Детските, да се разделят на три вида:- До 3 години се получават безусловно.- От 3 до 7 години детските да имат друг смисъл. Да се наричат За социална интеграция и да се раздават месечно, при посещаване на детско заведение (временно, ако няма места се дават на ръка).- От 7 години до завършване на средно образование са дават, ежемесечно в учебното заведение, като Детски образователни помощи. При спиране на ученето се спират и парите!!!Ето това са седем стъпки, за решаване на ПРОБЛЕМА ХРАНТУТНИЦИ!!!ПРОБЛЕМ НЕ СА БЕЗРАБОТНИТЕ, КАКВИТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПРОБЛАМ СА ХРАНТУТНИЦИТЕ!!!

11

анонимен

преди 12 години

за настоящите ученици е нормално но за завършили преди 2005 е непростимо да не могат да смятат елементарни сметки

10

Анонимен

преди 12 години

"От 102-*** гласували, за" се обявиха 73-*** народни представители, против гласуваха 21, а 9 бяха въздържали се."73+21+9 = 102 ?някой явно не може да смятадруг е въпроса че 102 или 103 не са 240 - не помня скоро да са били на работа повече от 140-150 най-много , и то рядко... що им плащаме бе хора, та те дори и не ходят на работа...

9

Анонимен

преди 12 години

Тези, на снимката , изглеждат така , като че ли искат някого да сдъвчат , не да "закрилят".

8

жожо

преди 12 години

младенов, отиди се във враца. тази лъжица не е за теб. инвалидите от цяла българия са против теб, защото им взема всички придобивки, които имаха досе с единствената цел, за да си разпределяте вие чиновниците премии всяко тримесечие, тъй като в края на годината става невъзможно, щото на пенсионерите не давате дори и трохичка.

7

rumen221

преди 12 години

Приятели,Необходима е промяна в ЦЯЛАТА ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2088лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано че доходите на физическите лица са различават по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигуряванияНапротивПак по Конституция не се допуска никаква дискриминация:Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, лично и обществено положение или имуществено състояние...Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!

6

каква е разликата

преди 12 години

Значи ,името тяма значение ,а по-важно е какво и как ще го правят.Ето ще си сложат на длъжнот пак свои хора които да смучат и познайте какво ще се случи,дали тази социялна закрила ще стигне до баба Пенка която няма пари да си купи дърва за зимата или някоя българка която има три деца но неможе да ги прати на училище а такива има много,но на първо място ще са тези от гетото които раждат на 12 год.възраст и са под патронажа на социалната закрила.А колко левчета ще бъдат раздадени неправомерно...

5

Иванчо

преди 12 години

Аз не разбирам, как ще се подобри подпомагането/закрилата ако сменим името и направим още един фонд?Склонен съм да се съглася с другарката Масларова, колкото и да ми е неприятна...

4

outsider

преди 12 години

Промяната на името е правилна: социално слабите наистина имат нужда от закрила от безхаберието на правителството. Досега получават само обещания.

3

Анонимен

преди 12 години

Малеее! Браво Тотю! Няма по-*** държава от България!

2

галактика

преди 12 години

към заглавието - Е това ли са реформите ?!

1

rumen221

преди 12 години

Приятели, Националния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, минималните изисквания от "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия, които са КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвявт чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 674лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2088лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 лева или по 320 лв. на човек, което е по-малко дори от издръжката за едно дете...ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!