185

човек

преди 13 години

чета коментарите и с горчивина стигнах до заключението , че историята ни заприличва на картофите , дето премиера си ги сади в банкя , в смисъл че всичко качествено българско е вече в земята .

184

ot dnes.bg

преди 13 години

sa mnogo umni tolkova che chak me e sram che sam bulgarin

183

do 191

преди 13 години

q pa ti che si nogu umen(umna) nishto che si ot poluvchelovechenite shopi oti oni nishto ne znaqt poveche ot polu-bulgarski i razvalenio srabski oti se polucheva ena smesica kade dazhe nie shopite ne si a razbiruvame

182

С австроунгарски ,

преди 13 години

може и по далеч да се отиде . Преди време , *** Константинова стана министър на културата само с австрийски език .

181

Мара ут Дивдядово

преди 13 години

Някуй знай льи къдье в Софийъ има курсувье по канадски изикь? Ного ми съ щье да го изуча и д'ида да вида там Статуйтъ на Слубудътъ. Него дьен искъм да литъ с айрупланя, та ку мой да ми кожити бръжко де да го поизуча тоз пусти канадски

180

Науката е слънце

преди 13 години

Един мой приятел в момента изучава османски език, а възнамерява да се поизучи и по великобритански. Проявява интерес и към някои класически мъртви езици като австроунгарски, югославски и съветски езици...Много е ученолюбиво туй момче и ша напредне в живота. Току виж и заместник -предстедател на ГЕРБ станал след време...

179

Тук ми харесва .

преди 13 години

Аз съм ученолюбив като #177. Мисля да започна да изучавам византийски език .

178

РЕФЕРЕНДУМ

преди 13 години

Българите по произход са:1./ Староседелски (автохтонен) народ в Европа - ТРАКИЙЦИ (ТРАКИ), гласува с "+"2./ *** от тюркомонголи и славяни, гласува с " - "

177

иван

преди 13 години

ха такa

176

Анонимен

преди 13 години

Точно така.Тези двамата на статуята са гърци. Точно те какво са направили за БГ. Когато тук се е разпространявала азбуката те отдавна са били мъртви.

175

Анонимен

преди 13 години

Ей 188 Ти ли ще сваляш имунитета на Сидеров де*** *** поганска.

174

мама

преди 13 години

Честит празник на всички българи!Замислете се какво ще оставим ние на идните поколения!

173

културите не горят

преди 13 години

до 180 "след византийско и османско нашествие са изгорили всичко, свързано с културата ни.." Ха, ха, ха! Имам една крилата фраза: Ръкописите не горят! Бих добавил, Не може да изгориш нещо, което не съществува! Чувал ли си за археология? Археолозите изваждат култури "изгорени" преди стотици години и хилядолетия, но съществуващи. Ако почетеш повече история, ще видиш, че много държави са били окупирани за дълго време - но остават следи от културата им, въпреки опитите за унищожаване. Честит празник

172

честит празник

преди 13 години

Честит празник на всички .Горд съм че съм син на юнашко племе ,горд съм че Светите братя Кирил и Методи са дали славянската писменост.Но дали народа е възроден сега и дали върви към светли бъднини,това го вълнува народа днес,защото всичко е с краката на горе.Образованието ни е в кретично полужение има граждани на тая държава които немогат да говорят Български .

171

Анонимен

преди 13 години

честит празник! и започнете да пишите истинските имена на Кирил и Методий-Църхо и Страхота,гръцкото име на Кирил е Константин,Кирил се казвал само 51 дена когато се е замонашил и починал след 51 дена!четете изворите хора,стига с тези лъжи за всичко от историята ни!

170

Анонимен

преди 13 години

Изтипосали тая статуя на теа гърчоля пред библиотеката. И кво. Да им се радваме ли. Кви са теа бе? Мръсни гърци

169

приемственост - ок!

преди 13 години

Ало, гърчолята, карайте по-кротко с авторството на азбуката, защото сте откраднали азбуката от финикийците и сега се биете в гърдите, че вие сте я създали, а също така, че сте открили, че в хладилника лампичката угасва, когато се затвори вратата. Това последното съм го открил аз! Елинската /гръцката/ азбука е създадена на базата на финикийската, българската азбука /не азбуката създадена от Кирил, която не се използва/ е създанена на базата на елинската и латиницата. Културна приемственост - ОК?!

168

Анонимен

преди 13 години

маке са много много преди нас са създали държава и писменост,кириллос и методиос са отккраднали азбуката от тях и еллада

167

до 158

преди 13 години

Ти луд ли си? Прочети малко история и не се излагай с такива изказвания. Точно по това време са се превеждали много книги от византийски, гръцки, френски и други източници.Преславската и Охридската школа са превели и създали доста.. За Черноризец храбър не си ли чувал? Друг е въпросът, че след византийско и османско нашествие са изгорили всичко, свързано с културата ни... така че няма как да не се оправдаваме с тях.. не сме си ги затрили ние.

166

Ананас

преди 13 години

До 170, кир недоклатикосАГИУ ПНЕВМАТОС не е СВЕТИ ДУХ, а главен компресор за задвижване на пневматичните цилиндри на гръцката само****ка на мъжелюбците от Елада!