170

Шеф до стг

преди 13 години

Глупости, по кухата ти логика ако се внесат шефове от чужбина, българите ще станат богати като датчаните - смехория!Виж, ако сменим българските широки некултивирани маси с датски - тогава е вече нещо друго!

169

някой

преди 13 години

В тази статистика едвали влизат чуждите фирми които казват че служителите са на 8 часов работен ден, но всъщност има случаи в които се работи над 12 часа. Аз не се виждам никъде в тези дани, защото уж съм с 8 часов работен ден, но всъщност не е точно така.

168

стг

преди 13 години

това дали работника е работлив или мързелив няма никакво значение, значение има как му е организирана работата, умния шеф знае как да си позлва персонала и да печели и да дава добри заплати, глупавия знае да мърмори че всички са мързели и да увеличава работното време до 11-14 часа и накрая пак да няма нито за работниците нито за него в България са 99,43 процента глупави шефове

167

Шеф до 156

преди 13 години

Твоят случай е заради ефекта "1 птичка пролет не прави", на 1 като теб в икономиката се падат 99 мързеливи непредприемчиви българи, които ти дърпат цената надолу, т.е. шефът знае, че няма друго предприятие, където да идеш, та да трябва да те отвоюва.Може би коригирано: Общо надницата зависи от общия успех на фирмите, който зависи точно главно от отношението на работещите към тях.

166

Шеф до шеф 154

преди 13 години

Ми да, и аз съм заменяем... аз не съм се оплаквал от заплата (а можех), друг се оплака, та му разясних.

165

Станислав

преди 13 години

Хората на места масово работят по минимум 8 часа, но по документи са на половин работен ден. С цел укриване на данъци. Така те влизат в НОИ в графата 4-часов работен ден.

164

pak az

преди 13 години

za razlika ot vyglishtata - afro-amerikancite ... po-typo i po-myrzelivo syshtestvo - NEMA!!! i nagli na vsichkoto otgore..

163

az

преди 13 години

tryabva da se pratyat malko mexikanci v bg - da vidite za kvi rabotnici ide rech...byrzo, precizno - kato mashini..typi, no uporiti, ne mrynkashti i dovolni na malko..

162

...

преди 13 години

''DOKATO MI PLA6TAT KOLKO DA NE UMREM...6E RABOTIA KOLKO DA NE ZASPIM ''

161

до 159

преди 13 години

Ако си мислиш, че си качествен шеф си се объркал. Един добър началник, трябва да оценява инициатива, желание за лично и професионално развитие и т.н.Да, заплатата не може да се вдига всеки месец, но трябва да се стимулират усилията на работника.Ако момчето не работи, бизнеса ще седи на едно ниво и няма да се развива, което вреди на всички - от работника през управителя до инвеститора. Ако шефа не оценява усилията и не се стреми да стимулира подобно отношение, значи няма грам бизнес умения.

160

Анонимен

преди 13 години

''Аз не им работя,защото те не ми плащат.''А ''те'' не ти плащат ,защото те знаят,че не ''им'' работиш,***...

159

Анонимен

преди 13 години

От българина само *** е по-мързелив!Ленив,но устат народ.Жалко за България

158

до работника

преди 13 години

Значи си много ***! Те ти плащат всичко да върви а ти се напрягаш като магаре и искаш повече! Щом договора ти не е на процент, а на твърда заплата какви фантазии правиш че ще взимаш повече? Това показва колко си млад и наивен, не-случайно ти си безработен а шефа ти изкарва добре. Защото за да си шеф трябва да имаш безнес умения, а не само как да развиваш компанията. За такива работи има работници, които се сменят ;)

157

модерен ученик

преди 13 години

Авторката явно не е наясно с модерния начин на живот. Едно време всички ученици са ходели на училище в 7 сутринта. В днешно време не ти се налага да ходиш всеки ден рано защото две трети от учебния материал няма да ти трябва никога през живота. И така съвсем спокойно може да си спестиш 2 пъти в седмицата ранното ставане, а един от тези два дни може и да не ходиш изобщо. И така ще завършиш без никакви проблеми с успех над 5.50. Стига да си умен. Ако си *** -ходи всеки ден и се опитвай да поумнееш

156

155 и 156

преди 13 години

извинявам се цената на катодната мед е $10000 за тон

155

до153

преди 13 години

В коментар 155 съм показал как надницата ти зависи от работата в милата ни родина.Ти явно си от онези - Сит на гладен не вярва

154

do125

преди 13 години

Aбе пич я си...майкатаРаботя за чужда фирма(немска).Купи наше предприятие, направи нов цех.По проект трябваше да се правят 180000т катодна мед годишно (ако нещо ти говори)Да ама хората бачкат като луди и производството достигна 225000т за година и това в комбинация с цена $16000 за тон.Заплатите да ти казвам ли дали се повишиха или ти сам с гениалния си ум ще се досетиш?

153

до шеф от друг шеф

преди 13 години

Всеки е заменяем, дори и ти. Само, че някои са по-заменяеми, а други по-малко заменяеми...Ако не го разбираш си или пишман шеф или шеф по втория начин. :P

152

Шеф до някой 142

преди 13 години

"надницата - дори 1000 лева на ден да е, пак няма да чувствам фирмата си като моя, а като източник на кеш"Много глупаво, защото надницата ти зависи от успеха на фирмата, който зависи точно главно от отношението ти към нея, т.е. сам се прострелваш в коляното.Затова умните нации са богати, а българите - вечно мизерници.

151

Шеф до Работник 151

преди 13 години

Щом са те пуснали, значи си заменяем. Щом си заменяем, що да ти плащат повече?