274

Анонимен

преди 12 години

Британският (имперски) галон е 4.5 литра. Ползва се и в Канада. Американския е към 3.8.

273

Анонимен

преди 13 години

Нека да продължават да карат коли с 16V двигатели с 4.0 и нагоре кубика двигатели с разход от 10 литра и нагоре и ще се оплакват - те затова умните там отдавна слезнаха от SUV-тата и се качиха на Prius и ко. Такива новини от типа на CNN, FOX, NBC мисля, че освен презрение сред европейците, друго няма да предизвикат, това е новина за ограничените хамериканци!

272

ЕМо

преди 13 години

За мене САЩ е страната на противоположностите - от една страна изключително умни и находчиви, прогресивни хора, които диктуват правилата в световен мащаб в почти всички сфери на обществото ни, малко средна класа и заможни хора със стил вкус и отворени към света и 90% немислимо ограничена ***.

271

ЕМо

преди 13 години

Нация потребители. Не се интересуват от нищо, което става извън щатите! Долни лицемери! Никой не го интересува, че хората които им произвеждат айфоните, плазмите, найковете, храната... нямат и кола даже. Не стига че смучат 25% от изкопаемите горива на планетата на цена 2-3 пъти под нормалната за света, ами се и оплакват. И *** съответно пак им е виновен. Когато цената скочи в пъти при ония тексаски селянин - беше разбираемо... Смешковци

270

:)

преди 13 години

imigrant se kazva tapako

269

писна ми

преди 13 години

да го духат американците, да го духат турците , да го духа европаааа ...кой ли още не пратихте да го духа?! а вие какво правите всъщност ...само го лигавите май ! българина е това - на крив Х*Й космите му пречат. Хайде със здраве...отивам и аз да го духам ;) п.п емигрант в америка

268

тъпанар

преди 13 години

Г-н василев , точно това направиха :)

267

тъпАнар

преди 13 години

до деян Ню Йорк ... братле в НЮ има по 4.15 $ галон в асториа например...в бруклин също се срещана места !!!!

266

тъпанар

преди 13 години

2500$ заплата. да ама пич , ти имаш ли идея какви са ти разходите и сметките ? и тук се плаща на всеки 2 седмици и ако не платиш режат ...! живял ли си някога в Щатите че да говориш кой , колко и защо?

265

до 262

преди 13 години

САЩ повече се интересуват от маковите полета в Афганистан, отколкото от петрола там.

264

Хейтър

преди 13 години

Големи сте неграмотници от dnes.bg, да бяхте видяли колко е 1 галон поне.

263

Haco

преди 13 години

Ей, много е лесно. Наместо да карате шестаци или осмаци и да не ви интерсува колко е средния разход. Може да вземете да карате 1.6 дизел (мощноста ще е поне като на шестака) и разхода да ви падне на 1/3 поне :)

262

Haco

преди 13 години

Абе кво сте се задърляли за цената ? Дали галона е 4.5 (както е тук) или 3.7 както е в колониите ?!?! Един резервоар тук ми струва х2, така че немога да ви симпатизирам. Мога да ви дам един съвет. Спрете да карате *** 5 литрови лошо сглобени бараки. Как да го направите ? Оправете си качеството на бензина ! 70 Октана трябва да си останат в 70те. Карайте дизел. Успех :)

261

Ей

преди 13 години

265. Тожва би било капитулация. Американеца не се предава. Бори се с всички трудности. Преодолява ги. Затова светът днес има копмпютри, програми, интернет,промишлени роботи, совалки, космически кораби до Луната, Марс и т.н.,бои, лепила, пластмаси, лекарства, храни. 80 % от световните постижения които ние ползваме днес - дължим на тях. Българинът е сомнамбул - не учи, не знае, не работи...просъни се за момент и вика - дайте ми...

260

Анонимен

преди 13 години

264, ами да дойдат да живеят у нас?В някое село?Няма да ходят на работа, защото ще са безработни, децата им ще ги кара в друго по-голямо село училищния автобус, и въобще няма да им трябва бензин.Храната сами ще си я произвеждат, ще си светят на свещи и ще ходят пеш.Идилия!Ако не вярваш че е така-прочети стратегията на Вожда и Учителя за развитието на страната ни.

259

Ей

преди 13 години

Спрете да сравнявате средния американец с капризна госпожица. Един пример от семейство в малък дву милионен град: Мъжът кара сина до училище-3 км, дъщерята до училище-2 км,отива на работа-25км, връща се-25км. Жената: отива на работа-16км,връща се-16км, прибира децата-5км, пазарува-3км. Общо в най-добрия случай 95 км. Сега добавете и факта че, няма трамвай, тролей, метро, автобус, маршрутки, влак... никакъв обществен транспорт. Тоест след кислорода бензина е втория най-важен жизнен фактор.

258

abc

преди 13 години

za6toto sa tarikati :))) apyk i si proizvejdat. v evropa kato niama zaleji na neft 6te pla6tat pove4e :)

257

Червената помия

преди 13 години

Сега ясно ли Ви е драги съфорумници, защо винаги се изнася демокрация в страни с нефт (Ирак, Либия), страни с цялата менделеева таблица в земите им(Афганистан), а в страни сато Сомалия ,където няма това, се пращат само конвои да охраняват корабите?За да могат да карат за по долар литъра приблизително бензина, при 2500 долара заплата.Кой каквото и да Ви говори за демокрация, калкулатора казва друго.Поставени в наши условия отдавна да са станали Народна Република ....

256

Californian

преди 13 години

Абе тя що говориш глупости като гледам темата - в ню йорк някой каза 4,62тук по нашите земи е 4,20- 4,30 за галон което е малко повече от доларче за литър още се ядва ама ако стане като в България вече ще е много скъпо. Че 300-400коня ми колата как да я карам ако цените са като Българските...

255

Tzvetanov

преди 13 години

Всъщност тази щекотлива тема за повишаване цените на горивото, става все по-актуална в целия свят. В САЩ, също напоследък се отбелязва скок на цените, които обаче не са достигнали онзи бум от 2009г. Условията на американски начин на живот, изразен в мобилност и начина на мислене за ограничение на личността, чрез скъпите горива се приема особено чувствително от шофьорите тук. Ако сравним заплата-гориво в България и САЩ, е видно, че разликата е осезаема. Един американски галон е 3,785литра.