65

Лолита

преди 13 години

прекрасно

64

Анонимен

преди 13 години

Не.

63

11111

преди 13 години

...не се коригира, а и няма нужда....описал си само гъсеницата, не и учителя......и аз само си разсъждавам...

62

Анонимен

преди 13 години

Тук се трият безобидни коментари! Параноя и простотия????

61

Анонимен

преди 13 години

Znaem koi e

60

E, bravo

преди 13 години

А срещаш ли Джонатановци наистина?Браво на Ралица за статията.Музиката на Neil Diamond - Jonathan Livingston Seagull също заслужава да се спомене.Ричард Бах е потомък на известния композитор със същата фамилия. Оттам и стремежът към съвършенство.Леле, а българските политици - те са самата противополжност на подобни стремежи. За тях важи: Надолу, надолу, Надолу!

59

Ivanov

преди 13 години

къде загубихме крилете си?!.... остана само перушината !!!!

58

Азъ

преди 13 години

Приятна статия.Лично аз не си падам по алегорични книги,но на фона на намаляващите читатели у нас ,се радвам на всеки дръзнал да прочете книга и да я осмисли!Хвала!

57

:))

преди 13 години

Прекрасно! Едновременно ме накара и да се замисля и да се усмихна, ...и да се натъжа... Дано наистина срещнем повече Джонатан Ливингстън-овци по пътя си!

56

иваком

преди 13 години

Книгата е чудесна стига да я разберем правилно. Тук не става дума за мечти, а за силата на духа, който може да те накара да действаш и да търсиш начин да промениш това, което не ти харесва в собствения ти живот. Понякога човек е толкова погълнат от проблемите си и не вижда изход, че стига до отчаяние... Една такава статия или книга може да му даде надежда в такива моменти и да му напомни, че духа е този, който може да го накара да се отласне напред и да се справи с трудностите въпреки всичко.

55

Марк до 61

преди 13 години

Знаем, знаем за какво иде реч!За начесване на нечие его!Мдаааа!А иначе пъпчив приемам като синоним на тиинейджър, за което благодаря!

54

Анонимен

преди 13 години

Благодаря, Ралица! Чела съм "Чайката Джонатан Ливингстън" на Ричард Бах някъде преди около 40 години, мисля, че беше в "Иностранная литература". Да, да, млади приятели, руснаците превеждаха в това списание най-нашумелите западни автори.Там четяхме и "Богат-беден", и романи на Стивън Кинг, много преди да се заговори за тях у нас. Ако можеше повече хора да прочетат книгите на Бах...

53

#22

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Браво Ралица!Пъпчивите хейтърчета пак не знаят за какво иде реч!

52

Марк

преди 13 години

Пак Ралица Ковачева?!?!Защо?

51

Анонимен

преди 13 години

Знаем, знаем. И Паулу Коелю, и него го знаем. И за световния мир се борим. А ти знаеш ли кой е Джон Холмс?

50

хахаха

преди 13 години

Ясно. Ралка е сменила тревата. Дай координати на дилъра

49

Виктор

преди 13 години

Браво!Изключително много ме зарадва този текст и ме накара да се усмихна.Дано да има повече хора,които да мислят така. =)

48

pa6ata

преди 13 години

Как пък може да сте такива чукове и да пишете такива прости коментари не ми е ясно.Предполага се че читателите на днес.бг имат поне елемнтарна обща култура,но уви.

47

DO RALICA.

преди 13 години

NA4I QA SIM DJONATAN.I TREBE DA TI KAJEM 4E AKO SAKASH DA ITNESH QA SIM GOTOV DA TE IZSTRELQM NE KATO LQSTOVICA A NAPRAVO KATO SOVALKA.4E TE NAKARAM DA SE PO4UVSTVASH 4E LETISH NE NA 7 A NA 17 NEBE.DOBRE SI GO KAZALA VSI4KO E VIPROS NA SKOROST I NA PEROTO.QAZE VERVAM 4E MOETO PERO 4E TE NAPRAVI SHTASTLIVA.HAHAHAHAHAHA.

46

т

преди 13 години

Браво! Урааааааа! Топлата вода е открита! На Ралка- Нобелова награда за литература!