15

inatut

преди 13 години

Овчаре,употребата на "й" и "и" се учи в 3 клас. Това е така и във Враца, и нявсякъде.Следващия път, когато се правиш на интересен, го прави грамотно!

14

дидо

преди 13 години

Във Враца гарга не каца в нито един ден от годината! Тез обаче не ги бройте - хомо сапие отдавна напусна острова, остава ниндертал-това е!Апропо какгто и в БГ!

13

Онанимен

преди 13 години

Не знам за моряците на Магелан, обаче да обясниш подобен ефект на *** счетоводителка която пресмята командировъчните по маршрута София-Фракфурт-Сан Франциско-Токио-Пекин-Москва-София, и как така си спечелил един ден ден пък после си го загубил, и точно колко дни трябва да са - е за т'ва дават Нобелова награда по литература и $125 командировъчни отгоре. :)

12

Кук

преди 13 години

Ами какво ще правят другите островни държавички,които са в средата на океана и имат също много емигранти ,а също и въртят алъш-вериш основно с Австралия ? Някой яхтсмен,който не е наясно с тия промени, като стигне в Самоа ще се окаже че си е тръгнал още вчера,без да го е разбрал.

11

Анонимен

преди 13 години

Готино за почивка, без да ми пука за датата :-)

10

Анонимен

преди 13 години

Няма значение каква е датата щом в Самоа няма сметки за парно :-) Още утре ще емигрирам :-)

9

Астроном

преди 13 години

Линия на смяна на датите Голямо е било объркването сред екипажа на Виктория единствения оцелял и завърнал се кораб от тригодишното пътешествие около света на експедицията на Магелан, когато при завръщането си в Севиля според тях било четвъртък 6 септември 1522 г., а в града било 7 септември 1522 г. това накарало някои да се съмняват в разказите на моряците, обиколили земното кълбо. А точно този факт свидетелствал за пресичането на неизвестната за екипажите линия на смяна на датите.

8

Анонимен

преди 13 години

6, идеята е Самоа да мине от изток на линията за смяната на датите, на запад от тази линия и да си сменят датата!

7

Анонимен

преди 13 години

6, часовият пояс ще е същия, но датата ще е различна ако превъртиш 24 часа напред часовника! В статията си е обяснено много правилно!

6

Гринуич

преди 13 години

Нещо неясно има. Ако "превъртят часовниците с 24 часа напред" ще останат в същия часови пояс. Вместо да правят сложни фокуси с часовите пояси може с указ да се въведе местно време,равно на австралийското. Такова местно време с изместване от 30 до 60 минути има в доста държави - Аржентина,Индия,Иран,Сауд.Арабия,Хавайските о-ви и други.Доскоро това важеше и за Русия.

5

mm

преди 13 години

много добре обоснована промяна :)

4

водно конче

преди 13 години

до Големия праз: всъщнос,т по времето на Костов издадоха закон, с който обявиха комунизма за незаконен и така заличиха 45 години. Понеже аз се родих нейде през тия 45 години, ми е малко неудобно - съществували ли са те или са били сън? Съществувам ли аз, раждайки се в един несъществуващ период?

3

отчаян гербераст

преди 13 години

Да ви пратим Моньо ДянкOFF! Така ще ви оправи, че ще ви е все едно коя дата е!

2

Анонимен

преди 13 години

Трябва ли да ме интересува!!!

1

Голям Праз

преди 13 години

Аматьори! Ние тук 21 години заличихме!