25

pundio

преди 13 години

Ми на български попитай и може и да ти отговори някой..

24

pipi

преди 13 години

Slu4aino da ima info na bulgarski za wsi4ki tezi kosmi4eski propertita da se obrazovame, nqkude iz neta?

23

fori

преди 13 години

няма за какво да харчат толкова пари да я търсят тъмната материя в космоса,само трябва да отидат в факултета,там колко тъмна материя има,ще си я изследват на воля

22

Мартин

преди 13 години

до 23"частица-античастица" се "правят" на Земята непрекъснато в лаборатотни условия, само че количеството им е толкова нищожно, че с нашите темпове на генериране на антиматерия ще са нужни няколко хиляди години, за да съберем достатъчно за бомба... (дори ако я запазвахме само че тя се анихилира почти веднага и се губи). Освен това антиматерия се ражда в горните слоеве на атмосферата при взаимодействието на космически лъчения с нея постоянно. Така че спокойно :)

21

от 22

преди 13 години

И все пак не ми се вярва 15 а е прав. Мисля че човека е далече от създаването на черна дука. Доколкото знам на 20.12.12 или някъде около тази дата се планира пускането и на уред които ще направи частици анти-материя на Земята (така съм чел в някои сайтове)(а може и да съм объркал пак и да е "тъмна материя" не помня беше преди месеци когато го четох)

20

от 17 до sawall

преди 13 години

Да прав си. Понеже не прочетох цялата статия и ставаше и на въпрос за търсене и на анти-материя и затова предположих че е едно и също. И преди бях чел че има "тъмна материя" но не се бях интересувал какво е. Знам че антиматерията ако се сблъска с материя ще има голям взрив. Сега ще прочета в wiki малко за "тъмната материя" да съм по-компетентен в бъдеще. Thx за информацията.Приятна вечер.

19

Анонимен

преди 13 години

Нормално е такава сложна и скъпа машина да се изработи не от някой друг, а от НАСА.

18

sawall

преди 13 години

"Ако се сблъска тази тъмна материя с материя Хирошима ще ни се види нищо."Точно там е номера. ТЕ СЕ БЛЪСКАТ ПОСТОЯННО И НИЩО АМА НИЩО НЕ СТАВА!!!"Тъмна материя" е различно от "антиматерия".

17

sawall

преди 13 години

17: Една от хипотезите е, че тъмната материя може би се състои от черни дупки, но това е малко вероятно, защото различни релативистични ефекти биха били ясно видими на фона на звездите. Освен ако не става дума за черни дупки с размерите на атом, като тези които НЯМА да се създадат в LHC на ЦЕРН, но пък ако беше така, щяхме да плуваме в тях, буквално. Антиматерията е напълно безопасна, освен ако не направиш повече от няколко квинтилиона атома от нея, което е невъзможно на този етап на развитие.

16

д-р Хаус

преди 13 години

Тъмната материя има тъмно минало...

15

до 5 и 15

преди 13 години

До 15:Аз не виждам общо между тъмната енергия и черните дупки но не знам може пък и да има нещо. Ти кажи.И мисля че уреда ще прави тъмна материя не черни дупки.Но в другото има истина. Ако се сблъска тази тъмна материя с материя Хирошима ще ни се види нищо.До 5:Може и да си прав но да се създават такива неща като анти-материя на Земята е ЛЕКО безотговорно. Да ходят да си ги правят някъде на Марс.

14

Анонимен

преди 13 години

do 13Отиват в тъмен джоб.

13

Georgi

преди 13 години

Уреда е доработен в ЦЕРН. Чудя се защо ли ще го изстрелват като догодина точно тези от ЦЕРН ще създадат тази материя тук на земята. При включването на големия колайдер на 20.12.2012, ще се създадат черни дупки. Физиците от ЦЕРН твърдят че те ще се разпаднати не отричат създаването им. Ами ако не се разпаднат? вижте как се връзва 20.12.12 включват колайдера и на следващия ден се оказва че маите са били прави.

12

samodiva

преди 13 години

понякога се чудя защо ли Господ е създал магаретата...

11

До Niki

преди 13 години

Ако няма тъмна енергия/материя каде отиват парите които се отпускат на БАН?

10

Боб

преди 13 години

До 1,Ами на Дарт Вейдър от къде идва силата ако няма тъмна енергия?

9

Хм

преди 13 години

а мозъка на niki е най-най-най-голямата загуба на материя на нашата планета...

8

A-95

преди 13 години

Подкрепям мнението на No.5!

7

декарем

преди 13 години

В природата на човека е да се вглежда в звездите и усещането му от това не може да се измери с пари.

6

Анонимен

преди 13 години

Коментарът на 6 е за 1 - niki