345

sam sam

преди 13 години

DO bliskite na saginalite deca!!Sadete STALBA preobalnal kolata!Wav STRASBURG,t;e:Darsawata

344

До # 367

преди 13 години

Преди 2 дни се обяснявахме за наказанието на младежа Ж.Желев, сина на собственика на Вектрата и ти се ерчеше, че с още няколко адвокати-кукерландци от каваклийския (тополовградския) край сте решили, че наказание на Ж.Ж. няма да има, освен по ЗДП. Сега прочети първите обвинения, които ще предяви окр.прокуратура на Ж.Ж. Смятам,че за Ж.Ж. няма да бъдат само те и че процесът ще бъде наблюдаван отблизо от ВСС: Преди 2 дни хасковската окръжна прокуратура повдигна обвинение на Живко Желев, който е преотстъпил автомобила на Данаил. Обвинението е по чл. 343, ал.3, т.б от НК за това, че е нарушил правилата на ЗДП, което е довело до смъртта на шестимата младежи. Наказанието е от 5 до 15 г. Става дума за т. нар. независимо причинителство. Според закона управлението на МПС включва не само шофирането, но и предоставянето на ключовете на автомобила за управление на друго лице. НК препраща към ЗДП, който изрично забранява на собственика, водача и ползвателя да предават автомобил за управление на човек, употребил алкохол, наркотици или е неправоспособен. В случая, независимо че колата, с която убиецът е помел 6-имата младежи, е собственост на бащата на Живко, Ж.Желев ще отговаря лично, задето я е дал на Данаил, с когото преди това е пил, и така е станал СЪИЗВЪРШИТЕЛ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

343

Анонимен

преди 13 години

Колко му трябва на българина ракия чалга 1500 серии на "Бързи и яростни " с вин дизел и сме затрити за 40- 50 години поголовн айде сега нека помислим в кой град няма гонки *** и кифлите като седнат нейде едните се гримират другите въртят ключа за колата и гледат клиове по мобилките не се ли избие от главата на сънародниците ни тоя начин на мислене очаквайте още такива случаи постоянно ги виждам по магистрала тракия алкохол и превишена скорост Бог да прости умрелите

342

Анонимен

преди 13 години

Мда, шофьора и собственика са загазили здраво - не са нито мутри, нито шампиони по фигурно пързаляне (макар че са били вързали кънките), и поне засега не се знае да са деца на някой отговорен и високопоставен Другар-***.

341

Анонимен

преди 13 години

Че пътищата са лоши е вярно. Но не това е причината за катастрофата. Нормален човек по лош път кара бавно и внимателно. А изроден, пиян *** и противотанкови прегради да му сложиш на пътя пак ще намери как да направи някаква идиотщина. Причината за трагедията е в простотията, дългите години беззаконие, планомерно поощряваното малоумие.

340

алилиии

преди 13 години

*** да съдат и тоа дето продал колата и предишния и софственик и целио бг народ та белким не мислиме за гадния ни живот организиран от чудните ни управници, щото ако беще некой от тех - загиналите деца щяха да са виновни.бг правосъдие!!

339

До # 367

преди 13 години

До Юрис: Абе какви колеги сте вие? Та вие живеете и от Бога прокълнат район! Садите си краставиците, доматите ,тютюна, гледате си лозята и отвреме навреме правите опити да се пишете за някакви подобия на юристи!!! Пък се и бутате да коментирате. Я си пийте пиенето и си гледайте зеленчуците. Каваклийски кадии и НК - божкее, ще взема да се пръсна от смях! Ама още ли можете да пишете?! Защо не ви закрият РС- ща, та вие и за деловодители не ставате!

338

Каваклийски баш кади

преди 13 години

До # 363: Мисля,че не е удачно да цитирате ЗДП. Като последствие от отдаването на колата на пиян човек е настъпила смърт на 6 човека. Тук вече действа НК. Ако снощи сте гледали новините по ТВ, Даниел ще го отнесе доста здраво, ако остане жив; синът на собственика също го грози затвор минимум 5 години. Мисля, че ВСС ще следи изкъсо този процес и шикалкавене няма да има. "Юрис", как сме, научихте ли в Кукерландия малко от малко НК? Къде сме завършили: в ЮФ Дунавски вълни Русе или Черноморски талази - Бургас; може и Тракийска сюита Филибето!! Като гледам, бащата няма мъни, а без тях къде са тръгнали да убиват хора! Бедни, пък и прости ***!

337

Юрис

преди 13 години

Доста се чудихме се едни колеги и решихме, че проблема.Самият Желев е бил пиян - все едно дали е карал или не, правилника за движение важи и за него. В това си състояние е предоставил автомобила на друг пиян шофьор, с което е нарушил правилника закона.Тъй като е нарушил правилника в пияно състояние сам по себе си подлежи на наказание.

336

Петя

преди 13 години

Това, че пътищата в държавата ни са ужасни и са предпоставка за катастрофи е вярно, но по ужасното е, че с тези мощни коли, шофьорите им се чувстват едва ли не велики и си мислят, че са царе на пътя. Аз нямам такава кола и много пъти се е случвало да набивам спирачки, докато ме изпреварват, за да запазя живота им, защото виждам как насреща им идва друга кола. Това, че те са самоубийци на пътя си е тяхна работа, но нямат право заради своя келешлък да жертват живота на останали невинни хора!

335

steve

преди 13 години

Закона е ВРАТА В ПОЛЕТОАдвокатите ще докажат че като му е дал колата е бил чисто тризвен и до тамПоредната PR акция на кауните от МВРБурна имитация на дейност при фактическо бездействиеЯ да кажат какво стана с Йоско

334

Анонимен

преди 13 години

ВенкоПо никой член от НК не могат да го обвинят - това е само поредната ПиАр акция на тиквундерите. А предполагам, че задържането е по някой от съставите от Правилника за приложение на закона за МВР.

333

Венко

преди 13 години

По кой член от НК е обвинено това момче някой знае ли? За съучастничество в убийство по непредпазливост ли? Защото ЗДП за предоставяне на автомобил на пиян водач предвижда само глоби...Чл. 177. ЗДП (1) Наказва се с глоба от100 до 300 лв.:3. собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол или друго упойващо веществоНа какво основание в арестуван много искам да разбера?

332

...

преди 13 години

Аз винаги съм се чудил на закона ...че нямаш право да даваш автомобила си на лице употребило алкохол. Кой може да докаже дали си му дал автомобила в трезво състояние или е бил пиян? Това е закон с много вратички!

331

Анонимен

преди 13 години

Браво на цвъчетата за бързата реакция! Сега да вземат да арестуват и строителите, подредили паважа, бензинджията, продал бензин преди катастрофата, собственика на авто-къщата, откъдето е купена колата, и най-важно - барманът, който е налял питието на шофьора! Още една година управление на цвъчетата и ще искам да съм на мястото на шестимата от катастрофата...

330

до 354

преди 13 години

ти ще дадеш ли колата си на провоспособен, пиян като ***. ако - да, си ***. ***.

329

ganev1982

преди 13 години

vsi4ki sa vinovni za smarta na tezi deca dori az i vie darjavata ni e prognila a za sajalenie edna goliama 4ast ot mladite sa li6eni ot razum i vsi4ko onovo koeto ni e nujno e v nas samite no se iska volia i jelanie balgaria 6e se opravi no za 6elta triabva novi li6a v politikata s nov moral i nova kon6ep6ia za razvitieto na darjavata kogato zlatomora ganeva vzeme vlasta jivota 6e e 4udesen az viarvam v 4udesa

328

аман

преди 13 години

Стига с тая полиция бе, какво ви е виновна тя, след като има толкова много ***. Полицията не може да предвиди кой какъв *** е. Когато някой е дивак си е дивак по дефот.

327

Митев

преди 13 години

Правилно, трябва да го съдят като съизвършител на убийство по непредпазливост. Как може да даде колата на току-що излюпен шофьор в НЕТРЕЗВО състояние. Това е съучастие.

326

Анонимен

преди 13 години

Жестока трагедия но за жалост полицията пак няма адекватни деиствия, този арест е изключително глупав.По същата логига да арестуват и кмета на града заради дупките, като евентуална причина за катастрофата...