49

Анонимен

преди 13 години

ние в блоковете къде да копаем, че нашето мазе е пълно с л**на?

48

ас

преди 13 години

Копаш дупка - може съкровище - може труп - а може и АКО от стария *** ! никога незнаеш какво ще извадиш :Д:Д:Д То почти като да избереш комунист за управник :)

47

Анонимен

преди 13 години

Тук има закон, предполага се, че и там - Че намереното не ти принадлежи. Получаваш някакъв процент. Това е някаква шантава история, този или е зверски *** или го е крил, но някой го е изтропал, там е така, съседите са доносници.

46

Анонимен

преди 13 години

най-вероятно 6 месеца се е чудил къде да ги пласира,обаче май не е станала работататука в България щеше да ги пласира за една седмица

45

Анонимен

преди 13 години

Много *** ще е бил този човек, че чак след 12 месеца е осъзнал, че е открил нещо ценно!

44

,,,

преди 13 години

Едва тези дни той отново се натъкнал на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст, почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са по-ценни, отколкото се е предполагало. Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни предмети. >.. PYLEN GLUPAK

43

ha-ha-haaaaaa

преди 13 години

AZ BIH POTARSIL V ZADNIQ DVOR NA QNETO SAKROVI6TE.

42

xaxaxaxaxaxa

преди 13 години

ояснява се само, че австриецът открил съкровището преди година, после го прибрал в мазето си и за 12 месеца забравил напълно за него.Едва тези дни той отново се натъкнал на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст, почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са по-ценни, отколкото се е предполагало. Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни предмети.стига ве

41

Анонимен

преди 13 години

Добре е читател 41 да намери друга ниша за задоволяване на мазохизма си.И да попрочита отвреме навреме ако не научна,то поне научно-популярна книжнина.Тогава може би няма да пише глупости.Щом го интересува на първа място величината,нека се поинтересува относно античния стадион,намиращ се под главната улица в Пловдив и от античния театър в същия град.Българската историческа наука сигурно е далеч под нивото на негова милост "читател 41".Нека да прочете какво пишат чужди автори за тези два обекта.

40

Маги

преди 13 години

То ей така се забравя за златното съкровище, което си открил в задния си двор,,,

39

читател до 39

преди 13 години

Няма други страни в Европа по-богати на исторически паметници от Гърция, Итали и Франция. България винаги е била бедна перифирия на развитите страни.Могилите не са 500 , а над 20000, голяма част от тях са празни, а другите изпразнени. Няма храмоте, театри, стадиони, освен няколко жалки подражания. Няма значителни антични селища. Няма наука, поезия, изкуство, няма дори и каменни пластики, каквито са хиляди само в един готически храм.Монументалното строителство е жалко, с примитивни средства.

38

До 39

преди 13 години

Дано е така, както казваш. България заслужава по-добра съдба във всяко отношение. Защо да не се започне от изграждането на статуса й като туристическа дестинация? Но ми призлява, като си помисля колко пари са нужни,за да се представи и опази всичко, което се крие в нашата земя. Ние нямаме толкова финансови средства. Може би е възможно да се вземат такива чрез еврофондовете, но откъде у нас такива дипломати и културни аташета? Нали онова,което най-добре умеят, е да казват "йес,сър" в чужда угода.

37

до 31

преди 13 години

Казваш, че в Италия и Гърция има повече културни паметници, отколкото в България. Аз пък съм чел, че на първо място в Европа е Испания, а България е на второ. Хората се заблуждават от високата култура на Елада и Рим, но това е история. Имай впредвид, че само непроучените тракийски могили-гробници са над 500. А проблемът с иманярството наистина е много сериозен.

36

rtyuiopju

преди 13 години

Злато намира този който го заслужава и не ламти за него, щом го е забравил даже.Добре, че го е върнал, че да му се радват всички.Аз честно казано незнам дали бих постъпил така.

35

Анонимен

преди 13 години

Нашите безхаберници оставиха да разровят и съсипят антиния град Рациария до с.Арчар и всичките ценни предмети потънаха в частни колекции и зад граница. Държавата толкова в годините на демокрацията не можа да спре това иманярско нашествие, че чак с багери риеха там. Всичко е тотално разрушено и безвъзвратно загубено, но на кой ли политик му пука след като няма да влязат пари в неговия джоб.

34

Асен от пандиза

преди 13 години

Аз пък запълвам дупки в задния двор !!

33

do 31

преди 13 години

na na6a teritoria se namirat nai mnogo sakrovi6ta ama nema koi da publikuva

32

Бачо

преди 13 години

Човека сега е на почит там...а ако се беше случи това в България щяха да го искарат наи долния иманяр и да тръшнат качулките за да може държавата да му открадне намереното - такъв ни е манталитета

31

хах

преди 13 години

Преди 650 години - т.е. някъде около 1350та. Османците по тва време още се мъчат с нас и Византия и може би Сърбия. Тва е австрийско или унгарско.

30

:)

преди 13 години

0.001% също влиза в "до 25%"