10

Niki

преди 13 години

До номер 6 сметките ти са много грешни :) 3MW турбина струва 3млн. евро

9

Анонимен

преди 13 години

България строи втора атомна.

8

До Хикс-а

преди 13 години

Даже по-зле. Ако действаха само пазарни принципи, нямаше да я има тая инвестиционна вакханалия! Кое налагаше да се задължава НЕК с тия абсурдни изкупни цени за ВЕИ, достигащи левче за кВтч??? Та това би трябвало да е най-евтината енергия с най-ниска цена! Нека инвестират и от по-ниската цена да се вдигне потреблението и да си избият инвестицията! Това е капитализъм, а другото, това сега, си е държавно дирижирано ограбване на гражданите - ние плащаме в крайна сметка масрафа!!!

7

Распутин

преди 13 години

Очаквам обосновани опровержения от апологетите на ядрената енергетика. Само да ги предпазя с една английска поговорка - *** е този, който разчита на глупостта на другите! Досега може да е минавал номера в България! Но ще става все по-трудно!

6

Распутин

преди 13 години

В момента вятърна турбина 5МВт се продава за около 900 х.$. При очертаващото се намаляващо търсене и при голяма, държавна поръчка, в близките години цената може да падне до 500 х.$. 1000 вятърни турбини=500 млн.$=5000МВт. Белене - 2000МВт=6 млрд. евро. 18 пъти по скъпо за 2,5 пъти по-малка мощност! Какво става???

5

хикс до 4

преди 13 години

Каквото и да открият, това масово втурване и консумация на енергия от тия неща винаги нарушшава баланса на планетата и не само? Трябва да има и АЕц, трябва и ВЕЦ, трябва и по някой вятърен генератор, но не да се надстрои морето с такива? Че то по-добре да си пренесем сушата в морето тогава? Трябва разумно планиране, но това едва ли е възможно в света на свободният капитал, защото надпреварата за печалби води до бясна промяна на средата? И ТЕсла е прав и АЕЦ е полезна? но с мярка!

4

Мето

преди 13 години

Поредната измама и спукан балон, че т. нар. "възобновяеми източници" на енергия са някакво решение на енергийния проблем. Плащаме отново заблудата разпространена от и в полза на енергийната мафия. Американците скриха постиженията на Никола Тесла за евтина енергия. Трябва да се работи в тази посока независимо от съпротивата на атомното лоби в света.

3

РАЗСЛЕДВАНЕ

преди 13 години

Енергия добита от Възобновяеми източници е Мечтата на Хората.Но тази идея се опорочи,защото е в ръцете на Мафията.В България по ярко.Ако решиш да инвестираш в ВЕЦ,Вятърен Генератор или Слънчева енергия,ще се спънеш в Бюрокрация.Всичко това е организирано за Определени Лица от Ъндърграунда.Закона гарантира изкупуване на 1киловат ,добит по този начин,за 1лев.Това е огромна далавера.Затова имаме такса зелена енергия.При цена 0,05лв ,продадена от НЕК,направете си сметка.

2

КМаркс и ФЕнгелс

преди 13 години

на тези нашите управници не им ли стана ясно че водещите в ЕС си падат доста тъпички,но пък обичат да дават акъл и да управляват.подобни смели експерименти Европа е преживяла вече : Наполеон,френската революция,Маркс и Енгелс ,мустакатия и какво? само неприятности и катастрофи.сега да му мислят тия дето инвестираха.двуглавата хидра /Г-я и Ф-я/ не д а в а т друг да печели.че тогава кой ще работи.

1

Анонимен

преди 13 години

Глобалните инвестиции в ядрена енергия падат с 134%!!!