297

Joker

преди 12 години

Това си беше ясно. Между другото Колумб си е чист македонец - Ице Колумбовски от Щип. Чакаме следващата световна новина.

296

;)

преди 13 години

Оправи си клавиетурата,Македония се пише с главна буква защото е местност в България ;)

295

ДОН ДОБРИНИО

преди 13 години

АХАХАХАХАХА, направо ме разби брат!!!Ама е вярно. КОето си е право право си е. Само да добавя, че може и в един СМС да се пратят 2 блоя истории на велика македония.(Сори, ама незнам защо като се опитам да пиша македония с голя буква неще да ми се включи капса) :))))

294

ДОН ДОБРИНИО

преди 13 години

vbox7/play:7db57909Без коментар... САМО ДЕТО ЩЕ ПАДНА ОТ СМЯХ!!!

293

КК

преди 13 години

Освен президентот Обамовски и Майкъл Джордън също е македонец истинското му име е Миле Jордановски.

292

Анонимен

преди 13 години

ve4e stavat sme6ni!!!! aman!

291

Анонимен

преди 13 години

хахах коя тая македония по това време бреникъде в средновековната история не се споменава македония като народ дажа не ги споменават щото и не съществуватппбарак обама македонец звучи яко

290

БГ-резил

преди 13 години

Комунистическият ДС-башибозук трепери, че неговата колективистична башибозушка робовладелческа система, наложена на България и българите, се срива! И затова с разни "патриотични" лукуми и пропагандни трикове и стъкмистики се опитва да "стресне" българите, че имало и по-лощо от ДС-башибозука и те пак да гласуват за него! Който харесва сегашната система в България - да гласува за ДС-агентурната двойка кандидат-президенти Кр. Кракачанов + Трендафил Митев!

289

Анонимен

преди 13 години

Абе "братя" македонци, Вие и ИНТЕРНЕТ ли имате бе ????? Кой ви пусна тук не ми е ясно. Я ми кажете един МАКЕДОНСКИ новинарски (ИЛИ ДРУГ) сайт моля??? Има ли въобще? :)

288

драката

преди 13 години

*** ти и трън! С това си крадливо поведение ще отидеш не в Брюксел, а в София!

287

Анонимен

преди 13 години

ISTORIK BE MOZUK !

286

Атанас

преди 13 години

Това е толкова брадата история, че се чудя как "историчарите" се се сетили за тази дивотия чак сега. Нека не се притесняваме - всичко това е израз на ниско самочувствие. Дайте ние по-малко да си приличаме с скопците - историчари. Да продължаваме да обичаме братята си зад граница и да отминем с презрение родоотстъпниците!

285

XYZ

преди 13 години

Няма никой с името Драган (и спроизход от балканите) в екипажа на Христофор Колумб: cristobal-colon.net/Navires/C06p4.htm - на края страницата е списъка. Човека открил Венецуела се казва Alonso de Ojeda (прочетете в wiki) и е испански аристократ. Ако някой подозира, че Ojeda има нещообщо с Охрид - НЕ! и това проучих - испанско е: surnamedb/Surname/Ojeda.

284

fgh

преди 13 години

Луди жаби са тея.

283

Анонимен

преди 13 години

SAMO GREKO 4E OPRAVAT MAKEDON4ITE ZA MEN TAKAVA DARGAVA NE SAGTESTVUVA

282

KOROIN

преди 13 години

"Утрински весник Е ОСНОВНО ОРЪЖИЕ ЗА ПРОПАГАНДА НА МАКЕДОНИЗМА В бюрм.ВСЕКИ ДЕН ИМА СТАТИИ С НЕГАТИВНО СЪДЪРЖАНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ТАМ!

281

!!!

преди 13 години

Иван Димитров в своята монография за Охеда пише следното:Но за да не се обърква човек в лабиринта на събитията и геройствата в живота на Алонсо де Охеда, ще трябва да се сложат български очила и през тях да се погледне в неговата биография. Едновременно с това, ще трябва да се държи в ръка, като компас неговия български произход и неговото българско родолюбие, защото той е един голям борец за свободата на България от османско робство. Едва тогава в живота на Алонсо де Охеда всичко става ясно, логически обосновано и свързано последователно, целеустремено към една единствена цел: СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ. Западните учени, които никога не са взимали такива български очила и български компас на родолюбието, се загубват в един безкраен лабиринт от противоречие и накрая стигат винаги до една безизходица, при която действията на Алонсо де Охеда са лишени от всякаква логика и смислено съдържание. Нито един от тези западни учени не е допускал, че Алонсо де Охеда не е испанец и никога не се е чувствал такъв. Той не е възнамерявал да живее до края на дните си в Испания. Но колкото странно и изненадващо да звучи, Алонсо де Охеда е българин. Истинското му име е Драган от Охрид или Драган Охридски.Погледнете първо в собствения си двор!

280

За акъла и шапката

преди 13 години

Драги, българи, освен вас аз не знам друг народ по света, който да нарича братя тези, които при всеки възможен повод псува на майка.

279

Анонимен

преди 13 години

Не може да изговори македонец А САМО МАКЕДОНИЯ,ЗАЩОТО МАКЕДОНЦИТЕ СА МНОГОНАРОДНОСТНИ,ИЛИ НЕ ТИ Е ЯСНО МАКЕДОНИСТКИ ПРОПАГАНДАТОРЕ ОД СКОПJE!!!Гьорче Петров-МАКЕДОНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ СЕ СЪСТОИ ОТ БЪЛГАРИ,ГЪРЦИ,ВЛАСИ,ТУРЦИ И ***!!!!Дори родните ви сърби не ги е видял Гьрче Петров,дето сте го обявили заедно с Делчев и Сандански за най,най македонците ЛЪЖЦИ,ГЬРЧЕ ПЕТРОВ-КМЕТ НА ДРАМА а след 1св.война ГЛАВЕН КООРДИНАТОР ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ БЕЖАНЦИ В ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ!Учи,учи чадо,НЕ ЛЪЖИ!

278

до 282

преди 13 години

Не мога.Защото съм чел различни автори (англичани, руснаци) и те говорят за българи.Ванче Михайлов най-добре дава определение - македонски българи.Както има добруджански българи.Историята е наука в която трудно могат да те излъжат (ако имаш достъп до повече извори).Прави се исторически анализ.Взимат се мненията на пет (5) страни (примерно) по темата и се анализира позицията им.Всички чужди извори до които съм се допитал дават ясна и недвусмислена оценка ВМРО е българска организация (англичаните казват буквално: ВМРО са българска терористична организация - така че не можем да виним англичаните в симпатии към България. Но и те признават, че ВМРО са българи.А ВМРО се борило за свободата на българите в Македония (геогравска област включваща части от ФИРОМ, Гърция, България.)За "македонци" във ФИРОМ говорят само фиромските източници.И никой друг.