80

Анонимен

преди 13 години

Здравейте, циркаджии!Трайчо докладва само на Уорлик, не ви ли светна вече, герберасти, комунисти, натовци, русофоби и русофили!Тук има всякакви продажници, само българи не останаха.

79

kitaec__

преди 13 години

Трайков показа,че е достоен Български министър,който защищава интересите на България и е лоялен към Евросъюза.Резил за българия е руския дупедавец бойко борисов,който ще бъде запомнен като поредния национален предател

78

.I.

преди 13 години

Трайков от Москва: Не сме обсъждали цената на АЕЦ "Белене"Ами кога бе Трайчо най-накрая ще я обсъдите тая ми ти цена, че то не остана много време за подпичкосване вече?

77

Анонимен

преди 13 години

ДОПЪЛНЕНИЕ 12 КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ 29 НОЕМВРИ 2006 ГОДИНА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД И АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АДНастоящото Допълнение ("Допълнението/Addendum") се подписа в София на 31 март 2011 г. от и между:(1) НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД (оттук нататък наричана "Възложител") с адрес на управление ул. Триадица 8, 1040 София, България, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на България, представлявана в настоящия документ от г-н Красимир Първанов, изпълнителен директор, действащ в това си качество на основание на Устава, от една страна и(2) АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД (оттук нататък наричан "Изпълнител") с адрес на управление ул Malaya Ordynka 35, Entr 3, 115184, Москва, Русия, компания, надлежно учредена и осъществяваща дейността си съгласно законодателството на Руската федерация, представлявана в настоящия документ от г-н Геннадий Тепкян, в качеството му на вицепрезидент - ръководител Управление за изграждане на АЕЦ в България, от друга страна,наричани оттук нататък поотделно "Страна" и заедно "Страните", за следното.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, че:(A) Страните са подписали Споразумението от 29 ноември 2006 г (оттук нататък наричано "Споразумението/Agreement"), както се изменя и допълва от Допълнения (Addendums) 1 до 11 към него;(B) Страните са подписали Договорно споразумение (Contract Agreement) от 18 януари 2008 г . като някои от документите, които са част от Договора за ИДС (EPC Contract), все още не са окончателно договорени;(C) е необходимо допълнително време за окончателно договаряне на всички документи, формиращи договора за ИДС.В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО и с намерението да бъдат правно обвързани с настоящото, страните се договарят, както следва:1 Предмет на Допълнението1.1 Съгласно клауза XLIV, подточка 263 и клауза XXIX подточка 179 от Споразумението Страните се договарят да удължат действието на Споразумението до 30 юни 2011 г1.2 От датата на подписване на настоящото Допълнение Страните се задължават да действат добросъвестно и да полагат максимални усилия за постигане на окончателна договореност по всички документи, формиращи договора за ИДС, и всички тези документи трябва да бъдат парафирани от надлежно упълномощени представители на Страните до 1 юни 2011 г2. Други положения2.1. Настоящото допълнение влиза в сила от датата на подписване2.2. По отношение на останалите условия, които не са указани в настоящото, условията на Споразумението от 26 ноември 2006г. и допълненията към него остават валидни2.3. Настоящото допълнение се подписва в два оригинални екземпляра на английски език, по един оригинален екземпляр за всяка от Страните.ЗА И ОТ ИМЕТО НАНАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД - КРАСИМИР ПЪРВАНОВ (Изпълнителен директор)АТОМСТРОЙЕКСПОРТ АД - ГЕННАДИЙ ТЕПКЯН(Вицепрезидент)

76

Анонимен

преди 13 години

На Трайков му подложихадинена ***. Просто гледат да се отърват от мислещи хора. Той е умен и добре възпитан. Много класи над ББ,ЦЦ, Никито Младенов и много други от управляващите. Простотии при него няма, за разлика от другите. Само той има смелоста да изказва мнения различни от тези на Амон Ра. Жълтия картон трябва да е за Никито (да не говорим че е за червен). Трайков може да запуши голямата уста на ББ, която бълва само глупости, като разкаже истината и се махне от тези ***.

75

мухльо

преди 13 години

Друго е да си ,,Професоналистът" и то от филма.

74

rumen221

преди 13 години

Приятели,Абе от 17 века сме европейци, АМА НЕ СЪВСЕМ....Кое ни е европейско...???- Социалистите ни са комунисти... и вече три техни поколения са за затвора Европейци са, ама работят за Русия- Демократите ни и те комунисти... съсипаха националните ни богатства, та и те са за затвора Европейци са, ама работят за Америка- Дребните ни бандити станаха полицаи..., средните борци за ред законност и справедливост, а едрите - "честни бизнесмени"... и всичките заедно са за затвора Европейци са, ама работят за който плати повече- Царя ни продаде граничните заграждения на *** и сега сръбски крави пасат по Витоша, а тюркски в центъра на Бургаз..., та и лидерите на Триглавата ламя са за затвора Европеец ни е Царя, ама работят за който плати най-много- Новата власт хвана няколко средноразрядни бандита и половната парламент ревна, че ги подслушвали..., та и бащите на нацията ни и те са си отвсякъде за затвора, но затворите ни пълни с кокошкари и явно не достигат, та дори и европейските затвори да напълним пак ще хартисат доста хаярсъзи!!!Абе и тия новите Свръх либералите са европейци, ужким работят за Европейско развитие но за сега заработват само Многомилионни МОНОПОЛНИ благодарности, в долари и турски лири от чорбаджийте на света, дето ни казват, че бил едно голямо село По развитие вече стигнахме американците, ама само по леви резби и наркомани, вярно, то е друго де, ама Пуста модаИслямистите ли ами ако си платат както и колкото трябва, познавам доста български политици, дето за милионче сами ще се обрежатАбе европейци сме..., ама НЕ СЪВСЕМ...

73

Анонимен

преди 13 години

Коментар на Еми Барух:По повод най-големия инвестиционен проект в България през последните двайсет години - изграждането на атомната електроцентрала Белене, наблюдателите, които следят случващото се в страната, научиха в разстояние на няколко часа следните четири неща:Първо: че министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволнява шефа на НЕК Красимир Първанов заради неизпълнение на негови изрични указания. Второ: че уволненият е съгласувал действията си с друг член на кабинета - министъра на финансите Симеон Дянков."***" ли е "***"?Трето: че според трети член на кабинета - министъра на външните работи Николай Младенов, извършеното от шефа на НЕК е престъпление срещу националната сигурност, а извършителят е ***, който няма място (да работи) никъде в българската държава. И четвърто: че според главата на кабинета - премиера Бойко Борисов, *** не е *** и няма да бъде уволнен, а извършеното от него - подписан анекс към договора за строителството на АЕЦ Белене - не създава никаква опасност за националната сигурност и не нарушава българските интереси.Какво ще последва от поредния скандал във висшите ешелони на властта тепърва предстои да научим: ако премиерът определя изказванията на министъра на икономиката и енергетиката като необмислени и следователно неверни и го заплашва с червен картон (нека използваме любимата на Борисов футболна терминология), означава ли това, че вече е вдигнат жълт картон и на министъра на външните работи, който патетично, публично и гневно зае същата позиция като тази на министър Трайков?За страничния наблюдател тази какафония в премиерския оркестър показва ясно, че страната се управлява хаотично, непоследователно и еднолично. Ако по един толкова важен за България въпрос липсва съгласуваност между тримата министри, които имат непосредствено отношение по темата, това означава, че решенията се взимат на друго място и от друг.Хей ръчички, хей ги двеАко лявата ръка не знае какво прави дясната, тялото започва да прилича на зле сглобена марионетка, която предизвиква или жал, или насмешка. Да не забравяме, че няма нищо по-лесно за кукловодите! Именно в това е и истинският пробив в националната сигурност - разнопосочните сигнали, които се излъчват по едно и също време от членовете на един и същи кабинет.Бедата е, че всички гласоподаватели са замръзнали в позата на странични наблюдатели и трудно успяват да следят тази смущаваща куклена пантомима.

72

ЦИРК БУШ

преди 13 години

Навремето побеснях, когато онзи *** - Станишев, се обърна към лидерите на опозицията с думите: "Здравейте, циркаджии!" Сега си давам сметка колко е прав. Такъв цирк, такива пошли водевили могат да създадат само "професионалистите - циркаджии" от ГЕРБ!

71

отново до Путин

преди 13 години

Вместо да си поръчваш филия намазана с русия,по-добре си вземай будьоновката и марш при *** да му ближеш нефто-газения ***....Голяма е братската им помощ,от нея още 40 години няма да можем да се отървем от комунизъм и агенти....които да ни пият кръвта

70

DO Васил Левски

преди 13 години

Който ни освободи, той ще ни зароби. САЩ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОИНА НИ БОМБАНДИРАХА БЕЗПОЩАДНО И СРИНАХА БЪЛГАРИЯ НА ЗЕМЯТА,А СЕГА НИ ЗАРОБВАТ И ДОРИ НИ КАРАТ ДА СЕ 4УВСТВАМЕ ТЕХНИ ДЛЪЖНИЦИ И ДА СМЕ ИМ БЛАГОДАРНИ 4Е НИ БОМБАНДИРАХА.ОТ ТУРСКО РОБСТВО НА АМЕРИКАНСКО РОБСТВО.

69

Васил Левски

преди 13 години

Който ни освободи, той ще ни зароби.

68

Анонимен

преди 13 години

ТИКВИТЕ ОТ ГЕРБ ЗАЩО НЕ ОТВОРЯТ БЕЗПЛАТНИ ВОЕНИ БЪЛГАРСКИ БАЗИ В САЩ,В ТЕКСАС,НЕВАДА,МИСУРИ,АЛАБАМА,ИНДИАНА,....МЯСТО ИМА И ТО ДОСТА.ТАМ ОБА4Е НЕ МОЖЕ...ЗАБРАНЕНО,...СТРОГО СЕКРЕТНО...А ГЕРБ ПРОДАЖНИЦИ ПОДАРИХА БЪЛГАРИЯ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ ,АГРЕСОРИ БЕЗ ПАРИ,ПОЛЗВАИТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ.

67

българин

преди 13 години

Ето, в този "форум" червените ***-"русофили" пак станаха повече от нормалните българи. Обръщам се към нормалните: БРАТЯ, ВЕЧЕ НЯМА ВРЕМЕ. КРИСТАЛНО ЯСНО Е, ЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ ОТ ГЕРБ - БОРИСОВ И СИЕ ЩЕ ДОВЪРШАТ УДАРНО ДЕЛОТО НА ПРЕДИШНАТА ЧЕРВЕНА ГАД (СТАНИШЕВ, ОВЧАРОВ И СИЕ). ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СЕГА! ДО ЗАКРИВАНЕТО НА ОБЕКТА АЕЦ БЕЛЕНЕ! ТОЙ Е СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! НЯМА ВРЕМЕ! ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СЕГА!

66

DO 62

преди 13 години

Руснаците се опитват да ни пробутат старото си и ненужно оборудване....А АМЕРИКАНЦИТЕ ОТДАВНА СИ ПРОБУТАХА *** В БЪЛГАРИЯ И УДОБНО И БЕЗПЛАТНО СЕ НАСТАНИХА СЪС СВОИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ,КАТО У ДОМА СИ.

65

DO 60

преди 13 години

АЗ ВИДЯХ .АМЕРИКАНСКИЯ *** УОРЛИК НИ ИЗНАСЯ ВСЕКИ ДЕН РЕ4 ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА,ТОВА Е ГОЛЯМААА ПОМОЩ.И ГУБЕРНАТОР НА БЪЛГАРИЯ СТАНА..БЕЗ НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ-РЕ4И ЗА КЪДЕ СМЕ.

64

do 56

преди 13 години

ще си отида за Сибир ама ако спра кранчето ще мреш от студ и глад,та чак в сибир ще дойдеш да ми клякаш.Като ви спрях кранчето защо ваште приятели не ви дадоха газ на заем ами затворихте всички училища,та пак ви направих Козлодуй та за ток не закъсахте.Музиката я поръчва тоя които плаща.Аз не пестя с години долари та да си купя самолети на старо,аз имам 800 чисто нови защото ги произвеждам.Руския budget на година за въоръжаване е точно на БГ-70 милиарда долара

63

Анонимен

преди 13 години

Трай Трайко за зелена трева !!! А иначе трагедията е пълна !!!! Лявата ръка не знае какво прави дясната , поради липса на мозък в главата!!!

62

Анонимен

преди 13 години

Пълен провал на милиционеросоциализма.

61

Анонимен

преди 13 години

Хора не се поддавайте на првокации и внушения от платените гербаджии във форума. Спомнтете си какви бяха гербаджииите преди да станат такива.Руснаците се опитват да ни пробутат старото си и ненужно оборудване, което дори самите те не използват. При това искат да ни съдерат по 8 кожи за него. От нас, от децата ни, от внуците ни и от правнуците ни.Бъдете българи и отстоявайте българския интерес. Не бъдете *** като гербажджиите и комунистите. Всъщност то е едно и също, но в различно време.