77

ПИЧ

преди 13 години

ЗДРАВЕЙТЕ, ***

76

samodiva

преди 13 години

Да ги пази Господ , че и нас заедно с тях :(Не знам кое е по лошо - Хирошима , Нагазаки , Чернобил или Фукушима сега ?

75

Анонимен

преди 13 години

Да бутилират и да продават. Кой за свекърва, кой за тъща - ще се изкупи...

74

Грую

преди 13 години

Ейй, пак са дошли специалистите - ако от общо изхвърлените 110МBq са открити във водата 300kBq = 7,5млн пъти над нормата, колко пъти над нормата са били 1760PBq - изхвърлените при чернобилската авария?п.п. за да ви е по-лесно - 1 Pbq=1 000 000 000 MBqп.п.п. - това мнение няма нищо общо с Белене - там бирата е друга, и се изразява във валута.

73

до 69

преди 13 години

май не ти харесва задачката? щом е така имам предложение за теб - има много *** около контейнера и е желателно да ги посъбереш вместо да ръсиш простотии

72

До Анчо

преди 13 години

А ти знаеш ли, че в рурската област не пият чешмяна вода, не, че там живеят много хора, само около 5 млн. души, но все пак да знаеш

71

до 70

преди 13 години

Абе не те ли е срам поне малко. Хората там преживяха такъв ужас, че ако беше тук камък върху камък нямаше да остане. Ай сиктир от злобари. Не ви е срам, все едно на тях много име е хубаво и нарочно са си унищожили прекрасната и подредена стръна.

70

Анонимен

преди 13 години

Съвсем друга представа имаше света за тези жълти лицемери--уж са много напред в технологии и каквото кажеш,а се държат неадекватно в случая.Какво ли случва пък,когато никой не наднича в Япония,кой знае....

69

do 66

преди 13 години

Задачка като за разбирач като тебе: Колко е вреден (радиоактивен) Йод 131?за останалите: Малко на жаргон - колкото е радиокативна пръдня от вкиснал боб в комбинация с престояли кюфтета - гадно, но не и фатално!

68

ебач на експерти

преди 13 години

на всички защитници на АЕЦ да им *** в устите

67

Цезий Плутониев

преди 13 години

И да говорим, и да не говорим, нищо не можем да направим. За децата жалко, те какво са виновни, че ние, възрастните, сме ***? Добрата вест е, доколкото изобщо може да има добра вест, че и виновниците за бедственото положение на хомо сапиенс няма да има къде да се скрият. Светът е голям, но спасение няма да има никъде!

66

Анонимен

преди 13 години

задача от физика за 7-ми класКонцентрацията на радиоактивен йод-131 е 7.5 милиона пъти над нормата. Йод 131 има време на полуразпад 8 дни. След колко дни концентрацията на йод-131 ще е в норма?(+) след 8 дни(-) след 184 дни

65

Анонимен

преди 13 години

цирконий, плутоний, радиоактивен йод - без паника молим

64

Анонимен

преди 13 години

Дойде времето когато трябва да признаем, че ядрената енергетика си изпя песента. Няма нито едно предимство пред останалите начини за получаване на енергия. След себе си оставя само пустини. В Украйна и Беларус над 100 хил кв.км необитаеми земи за няколко хиляди години, същото се случва и в Япония. Не знам що за хора има в България, които да продължават да се натискат да бъдем руски радиоактивен център на Балканите. Срам и позор, от това по голямо предателство не е имало в българската история.

63

Анонимен

преди 13 години

за родино за император акихито. по руски да е карат. тъпите жълтурковци не очаквах да са толкова страхливи и лъжливи. да им пикам на самураиското възпитание.

62

др.мед.

преди 13 години

в Рур отдавна вече не копаят. в района е мизерия и безработица миналата седмица бях там. и германия няма да си затворят реакторите, въпреки че зелените дойдоха на власт

61

Писна ми

преди 13 години

Няма такова замърсяване на природата 7 мнл пъти над нормата , обаче всичко се спотайва , великите сили изкарват радиацията едва ли не полезна.Но иначе , карат робите да плащат 10 пъти по скъп ток заради Зелена енергия , за екология , данъци и такси за замърсяване на въздуха от 10 годишната ти колица .Нищо че вредите само от последните две аварии с разлива на петрол от Бритиш петролиум и тази авария от Тепко се равнява сигурно на вредата от всички превозни средства в света за 10 години напред.

60

До 58

преди 13 години

Каква е силата на руската нация? Да им гръмне реактора и да го крият от населението си половин месец? Тожа ли е силата? Или е силата на комунистическата пропаганда, дето е изпълнила празната ти глава?! В Япония няма взривен реактор,а прегрят, снимки има , сателити има, това не ти е Съветския съюз!

59

тъпчо до 56

преди 13 години

спри си си сарказъма и напиши какво има в главата ти за това какво прави този йод във водата,след като трябва да е в затворения контур, а не в охладителния. какво прави плутония в околността на централата,вместо да е вътре в самото ядро на реактора,какво прави цезия във водата и месото на токио, вместо да е в самия чайник с горивото? не схващаш ли,че японците просто лъжат. поне два реактора са стопени като горещ *** върху бетонното дъно и процеждат от там към океана.има ли друго обяснение?дай!

58

Анонимен

преди 13 години

за пореден път се обеждавам в силата на руската нация. ако аец-а беше в русия отдавна да е погребан в бетон. а тези азиатци само лъжат и ги страх от радиацията