27

Чудя се

преди 13 години

След като цяла България разбра, че в центъра на София, от емблематични църкви, които се намират на някои от най-оживените и охранявани места, бяха откраднати икони и то точно тези, които се намират на централно място - как при тези условия в едно село и в едно малко градче, местните власти допуснаха толкова ценни картини да си стоят спокойно и незащитени в сгради, до които абсолютно всеки има достъп, а през нощта няма специална охрана, нито аларма?!

26

Чудя се

преди 13 години

Обекти като Старосел са уникални. Едва ли е толкова трудно да им се осигури подобаваща охрана. След като се допускат набези на иманяри, човек, без да ще, започва да си мисли някои неща.Друг е въпросът защо е допуснато толкова ценна картина да бъде оставена в читалище - при условие, че времената са толкова неспокойни. Така - наивно - бе оставена картина на Майстора в училището в с.Шишковци, Кюстендилско. Много десетилетия си стоеше там. След промените я откраднаха.

25

Monetar

преди 13 години

Иманяри задигнали безценна картина от читалище za...близо 100 000 евро;)))

24

stefan

преди 13 години

neka tezi koito sa kazali che vinovnite sa imanyari da si pripomnyat kakvo oznachava dumata imanyar.ne moje da se prepisva tazi krajba sas leka raka na hora koito hodyat da tarsyat zaroveno imane!!!!!!!!!!!a che sa bili profesionalisti mojem da sadim i ot stoinosta na otkradnatoto.

23

4enge

преди 13 години

виновен е ресорния зам.министър по читалищата - полковник Тодоров.Една година като началник и взе да унищожава читалищата.Но пасаран,колонел!

22

дада

преди 13 години

100% има вътрешен човек... тва не трябва да съм некъв детектив за да го открияслучая обаче така и няма да бъде разрешен..

21

Анонимен

преди 13 години

Истината е следната - тъй като никой не е чувал за тоя Вълчан Петров,той сам си инсцинира обира!Вече сме чули за него!!*** НОВИНИ!

20

Бат Васко

преди 13 години

Уж безценна, пък са я оценили на някаква сума. *** ги разбери.

19

Анонимен

преди 13 години

63 годишният Вълчан Петров е сред големите имена на българското изобразително изкуство. Изкуствоведите го слагат сред тройката гениални художници от това поколение наред с Атанас Яранов и Димитър Казаков. Има над 15 фрески, мозайки и керамики в различни градове в България и един в Пескара, Италия

18

И.Гогов-Ван Гог

преди 13 години

Ако питате бай Вълчан сигурно ще струва и 500 хеляди. Мога да уверя любопитните, че тоя Кумчо Вълчо не би подарил никому картина за повече от 5 евро.

17

89

преди 13 години

вторник, 29 март 2011СофияЗа първи път от 21 години лидерството на Доган е разклатено. Той е изгубил на 100% подкрепата си от изселническите организации. ДПС се капсулира, влиянието на партията се стеснява. Това каза тази сутрин пред БНТ проф. Людмил Георгиев - член на ЦС на ДПС до май 2010 година. Напуснах не само ръководството на партията, но и самата партия, защото нещата вървят в посока, която не споделям, подчерта професорът.Той призна, че е член на групата, застанала зад Касим Дал във Facebook, но се включил месец по-късно. "Най-смисленото послание в групата беше това, за което се и създаде - да се изчисти ДПС от бивши сътрудници на ДС. Ние живеем в закъсняло време по отношение на ДС", заяви Георгиев. Той подчерта, че ако България се беше изчистила от бившите сътрудници, щеше да бъде друго.Професорът заяви, че е съгласен с тезата, че най-добрият проект на ДС, наистина е Ахмед Доган. Чел съм досието на Сокола и знам за какво става дума - той е доносничил за приятелите си, има я и схемата на това как са се развивали и икономическите групировки, разказа Георгиев.Според него Касим Дал се ползва с авторитет не само в правителствените среди в Турция, но и в Москва. Няма как общността да се обедини около президентска кандидатура, но на един балотаж гласовете на ДПС ще се изтъргуват, заключи Людмил Георгиев.

16

до №2

преди 13 години

Ти като си *** и незнаеш за Вълчан Петров по-добре не коментирай. Жалко, че полицията я няма никаква и съответно обирджиите са облагодетелствани в деяниата си. Кой знае в коя частна колекция се е настанила картината.

15

Фильо

преди 13 години

Не е ли безумно "шедьовър" за 100К евро да се държи в читалище? То сигурно самото читалище струва не повече от 30000 лева...

14

автоджамбаз

преди 13 години

до 13 - само да ни светнеш каква е връзката между картината и бронирания джип

13

До коментарите долу

преди 13 години

Eй,ченгенца пишете си А за безценната картина на някой за 100 000 евро ,ми то добавете още 300 000 евро и ще получите цената на един леко брониран ЙОСКОВСКИ автомобил оценен и по каталози.ДЪ И БЪ тъз безценна картина

12

Celestian

преди 13 години

Защо не съм един иманяр от Хисар да им спретна едно дело за клевета, да видим как ще ми приказват после "вероятно" и "според автора" този и този го е извършил.

11

crus

преди 13 години

8 братле мисля ,че зададе най-логичния въпрос...само ще го допълня ....как може да има картина на подобна стойност бе пряка охрана ????нещо насмърдява тая работа....

10

Гошо Тъпото

преди 13 години

Картината е...закачена над камината,във вилата ми в Кривунделово.Поръчах отдавна копие,на Бай Вълчан,но той се ...позабави и аз взех оригинала.Много ме кефи,като пия една две ичкии да я гледам и да мисля...философфски;тогава повече ми се...услажда.

9

imane

преди 13 години

kradat shefove na polic i darjavna ujkim sigurnost

8

прост(о) читател

преди 13 години

Друг е въпроса какво прави картина за 100 000 евро в читалището в Хисар....