47

птичка

преди 13 години

много се проточи цялото "овладяване"на положението.определено изпитвам безпокойство,каквото и да говорят учени и не до там учени хора.след поредната авария в аец определено съм против тези централи.дано да я овладеят наистина ситуацията,че иначе ще стане страшно!

46

Анонимен

преди 13 години

Само радиация ни липсваше тук.....И без това сме цъфнали и вързали

45

Ученото

преди 13 години

Ами никой не се е притеснил силно като гледам обстановката в Европа и реакциите на другите страни. Да преминава облак, носещ радионуклони, но какво от това, и миналото лято имаше малък проблем с реактор на румънсата АЕЦ и пак имаше малко количество изпуснати нуклони, но пак повтарям нямаше и тогава, няма и сега драстична промяна в радиационния гама фон над България и Европа в частност

44

енергетика

преди 13 години

Франция гони интереси да изключи 5-6 АЕЦ на изток от границите и с Германия и да дръпне жиците на там...За това внасят страх иужас у неграмотните и силно засегнати страни от бившия СОЦ блок, ако мине номера ще хлопнат кепенците на Козлодуй и още 5-6 АЕЦ-а

43

Анонимен

преди 13 години

Интересно защо французи и германци се притесняват силно, а на нас ни казват да сме спокойни? Пак ние ли ще сме най-умните? А, "ученото" ?

42

Все още необлъчен

преди 13 години

Добре де, учени българи! Радиация има, но е в нормата, няма нищо опасно, не може да бъде и т.н. Лошото е, че всичко това вече сме го чували, пък и усетили с големия брой онкоболни. Затова, ако искате да ви вярваме, информирайте по-често, кажете какво да се прави, ако стане опасно и гарантирайте, че веднага ще ни уведомите! Паника ще има, ако не знаем истината, а не ако сме наясно!

41

Ученото

преди 13 години

А ако се притеснявате, защо примерно радиационния гама фон в София и Пловдив е с няколко десетки mSv повече от този на морския бряг да речем, ще ви информирам, за един известен надявам се факт, че и двата града са построени върху и около огромно голичество ГРАНИД, минерал, имаш свойството да излъчва изветно количество гама лъчение от кристалната си решетка, а освен естестевния камък, погледнете от колко панелни "затвора" сме обградени, а в цимента се използва същия този гранит и други подобни

40

Ученото

преди 13 години

Що се отнася до това, дали преминаващият над страната ни облак, съдържащ незначително количество радионуклиди, с ЕВЕНТУАЛЕН произход -японската АЕЦ, то няма повод за притеснение, защото тези частици дори да паднат на повърхността се изключително малко и слабо активни вече.

39

Ученото

преди 13 години

Чета коментарите ви и виждам колко неграмотен и невеж народ има, но понеже много разбира, дава акъл на другите и внася излишна психоза, ДА УВАЖАЕМИ РАДИАЦИЯ ИМА и добре, че я има, т.е добре че още ни огвява Слънцето ! Но тази радиация е нещо съвсем нормално и необходимо и е нормално стойностите и да са в диапазона 0,008 -0,012mSv/h в различни места в страната.

38

Анонимен

преди 13 години

Е, това съобщение е от вчера. Радиацията в Япония се повишава непрекъснато, водите в океана около централата са радиоактивни. Как мислите, там ли ще си остане тази радиация? А какво ще падне днес у нас с очаквания дъжд? За всеки случай, майки, днес не извеждайте децата си! Или поне- за кратко.

37

Анонимен

преди 13 години

2012 идва

36

radiaciata

преди 13 години

be nema be nema radiacia az vi kajuvam oti nema

35

Bo

преди 13 години

Викаш лесна работа а ? Зимаш една пръчка уран топваш я в един казан, пускаш водата и въртиш турбината? Кажи чесно?

34

й

преди 13 години

ако някой си мисли че ядрената централа е техмология от космоса и е толкова иновативна колкото е свръх невидимата извънземна цивилизация която ни наблюдава докато *** много греши. Ядрената централа не е нияо повече от един ТЕЦ, ВЕЦ или Вятърна турбина или динамото на колата ви или динамото на балканчето колело от 1976 дето се търкаля по гумата! Ядрената енергетика е ОСТЪРЯЛА, ОТЖИВЯЛА и УБИВА ЖИВОТА! Създава топлина/в следствие блъскане на атоми/, която изпарява водата, а паратавърти турбина!!

33

й

преди 13 години

Не само на БГ, но и на целия свят и на нас хората не ни е необходима ядрената простотия наречена "енергетика". От тези дейностти само се самоунищожаваме и осакътяваме не само нас, но и цялата планета. Хората са просто прости. Ядрената енергия не само не е евтина, но е най-скъпата придобивана на този свят. Ако се изчислят всички вреди от отпадъците които остават при топленето на водата.. да топла вода оставаща за 200 000 години радиокативни материали в природата от който някой от нас тук ще умре

32

Komunisti

преди 13 години

*** са виновни за всичко,докато не изчезнат от България, ще има радиация.Да живее ГЕРБ(колкото толкова)

31

патил

преди 13 години

измереното на мусала показва само едно-че над нас вече има замърсяване от япония.малко,много-този йод е от атомен реактор,т.е. от япония. днес франция съобщи за измерен радиоактивен йод от япония над тях.това е. може да е слабо,но дойде до тук. а някой умници от бан ни се клеха,че това нямало как да се случи. да идат да си хвърлят дипломите в перловската река тези нескопосани академици и мухлясали професори.

30

Petrov

преди 13 години

ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невижда*но досега п0*рн0 с, *АНДРЕА* вз*риви България. П0.рн0то е снимано на 23март , няма го качено на друго място. Линк:goo.gl/1IWin (натисне.те Sl.ow D0w.nload отдолу на страница.та) Приятно гледане! П.П. до няколко дни видеото ще бъде премахнато, тъй като е незаконно, така че ако ви трябва го изтеглете сега!

29

Анонимен

преди 13 години

У нас не просто няма радиация, ами тя дори и намалява. Естествено всичко това е благодарение на усилията Му! Голямо духане на облаци падна, голямо нещо!;)

28

Експерт

преди 13 години

Бекерел е мярка за разпад на радиоактивни ядра.Един бекерел е равен на един разпад за една секунда! В Сиверт, сиверт, милисиверт, микросиверт, наносиверт се измерва доза която е единица мярка за предадена енергия на единица маса-джаул на килограм, а например в сиверт за час мощност на дозата! Физичните понятия за бекерел и сиверт показват че се отнасят за съвсем различни неща!