25

сиверт

преди 13 години

HarperCollins пък дават начало на друга мода на ограничения:reader.bg/news/item/117.html

24

Анонимен

преди 13 години

Съдията не е федерален, а е еврейски. Защитава интересите на своите !

23

toma

преди 13 години

Представете си удобството : Качвате се на влака и си избирате една хубава книжка през телефона и пътуването ви е по-приятно :)Дано стане скоро ! :)

22

do 17

преди 13 години

Ако става дума за сериозно четене - е по-добре четец с ел. мастило, а не таблет или смартфон.

21

Светльо

преди 13 години

Аз съм си качил книгата в Гугъл. Лично. И реших да пусна онлайн-версията напълно безплатно. Иначе имам два ISBN, както си се полага - един за OnLine, един за хартиено издание.За мен е срамно как един автор не иска да му се разпространяват книгите.. Как може някой изобщо да съди Google за това, че му е качена книгата. Аз лично чета книги в Google, които няма откъде другаде да ги намеря!

20

сб

преди 13 години

А представяте ли си, недай си боже, нещо се случи със Земята, както постоянно ни плашат.. Тогава само книгите в Гугъл ще останат на човечеството, което евентуално е останало. (стига да има и интернет останал :) )...

19

Do #21

преди 13 години

Нали се сещаш че дори не дай си Боже това да се случи в "магазина" те остават отбелязани като купени и можеш да ги свалиш отново безплатно, както например в itunes

18

до #19

преди 13 години

пич, пътя към ада е осеян с добри намерения. а представи си сега как готиното ти и любимо устройство с 1000-2000 книги за които ТИ ЛИЧНО си платил авторски права когато си ги свалял (говорим хипотетично разбира се, щото ти си пич и едва ли си плащаш за електронни книги с авторски права) го откраднат? примерно за да си изстрият от него всичко и да си гледат порно? ти ще купиш ли отново 1000-2000 книги?

17

Научен работник

преди 13 години

Сега си спомних как преди години бюрото ми и въобще цялата стая бяха отрупани с книги.Сега всичко е чисто и имам на масата си само един компютър, чаша с химикали и моливи и една тетрадка за бележки.Да са живи здрави руснаците. Почти всичките им учебници и сборници, дори и такива от 19 век се намират и ногат да се изтеглят.

16

do 19

преди 13 години

мддааа, но зрението ти се прецаква, а то е трудно да си го купиш

15

dp

преди 13 години

13, "издателите" в случая са били малка подгрупа от всички издатели по света.И аз искам всички книги написани досега да ги има онлайн, естествено, ама googleискат ей така, без друг разход освен за дигитализация, да получат всичко.Щели да ги дават безплатно (поне тия с изтеклия copyright) - сигурно ще е така докато немонополизират и това.

14

Анонимен

преди 13 години

аз съм на мнение, че е дошло времето на залеза на книгите.който иска да се съгласява с мен, но е-книгите са мн.по-удобни ако имаш таблет или поне смартфон. който чете редовно по този начин редовно ще се съгласи.предимствата са:1. имаш един уред, с който четеш всичко.2. можеш да откриеш почти всичко онлайн, без да се налага да го поръчваш и чакаш.3. по евтино е.4. пестят се милиони тонове хартия - т.е. секат се по-малко дървета.5. имаш хиляди книги на едно устройство - пести се място.

13

Анонимен

преди 13 години

Има едно много хубаво кратко разказче на Столман, "Правото да четеш" се казва. Има го из Гугъла....

12

.

преди 13 години

Още повече "ВСИЧКИ КНИГИ ИЗЛИЗАЛИ НЯКОГА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО това звучи невероятно !

11

.

преди 13 години

Пенко купуваш си от тия електронните четачи за книги и си ти , не ти вреди на очите и е що годе като книга , естествено че е най-хубаво да си имаш книгата в ръцете , но книгите са доста скъпи , още повече чужди издания , каквито са им нужни на много студенти и ги намират в интернет.

10

.

преди 13 години

Е тоя съдия ... да не му е хубаво ! Издателите са съгласни , Гугъл са се заели ...ама понеже конкуренцията ... коя конкуренция бе ? Кой е конкуренция на Гугъл ? Yahoo ? Отдавна не са им конкуренция.

9

онбашията

преди 13 години

ако не се бяха скарали с китай, можеше да си отворят централа там и да забравят за разправии с адвокати.

8

Пенко

преди 13 години

Прав си за книгите? Ако е стойностна книгата и аз я предпочитам .Много по-красиво е да си имаш една Физика или Съпромат или дори и роман който ти я любим но на сносна цена, отколкото да се звериш в монитора и да ти вади очите! Иначе за бързи и важни новини нета е безценен, но за стойностна литература не е добре. Книгата си е много по-добро. А и аз когато чета дълго ми се замъгляват очите. не мисля че ще им наруша авторските права с книгите. Най-много да намеря някаква кратка информация?

7

7

преди 13 години

Ами да ги качат на сървъри извън САЩ, какъв им е проблем?

6

Хейтър

преди 13 години

"Компанията иска да събере на едно място всички книги, издавани в историята на човечеството."Амбициозен, страхотен проект! Дава възможност на всеки да се докосне до знанието, до културното ни наследство, независимо дали може да си го позволи.А не мисля, че толкова ще им намалеят особено продажбите на книги. Искам ли книга - ще си я купя, независимо дали я има в интернет (а повечето книги ги има).