29

rumen221

преди 13 години

Приятели,Питате защо Майка България е така разтерзана, а отговора е простЗа такава България се договориха червените и сините комунисти на кръглата маса, след като продадоха Майка България на СЩ и Тюркия, срещу обещанието: - Няма да ви съдим и каквото си откраднете ваше си еВ съвременните индустриални общества се наложиха два пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Либерализма", в основата на който е заложена Анархията или Бездържавието. Дивата алчност, при която - По-силния винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещия му символ Кризите..., на каквато сме свидетели и днес Държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре на нивата и кой ще проси)От бушуващата днес поредна Американска финансова криза, вече знаем, че това е Път за никъде!!!- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията Общество, което се управлява от или в името на мнозинството граждани, а това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им- Днес дори в САЩ го направиха, като прогресивни данъчни тавки, посегнаха дори на своята Светая светих, на Свещенната американска крава банковата си системаБългария ли??? Ние не следваме пътя нито на Либерализъм, нито на Демокрация! - От 20 години, та до днес, властва Мафията в различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, икономиката ще продължава да загива и пак няма да дойде нито един инвеститор, защото:- Никой Нормален човек не желае да го грабят мутри или ***.., та дори и да са облечени с лъскави костюми и държавна власт, да говорят с английски акцент, но да са завизими от Тато де тути капи!

28

от новините

преди 13 години

Депутатите си гласуваха увеличение лимита на гориво за личните автомобили. Тия кавали, дето сме си ги избрали срам нямат... В БГ с минимална заплата от 188 лв /чисто/, човек може да зареди 75 л. бензин при цена 2,5 лв/литър. В Германия близо тон, в Гърция - 600 л, в Америка - 1,5 тон.

27

Анонимен

преди 13 години

И КАПИТАЛИЗЪМА не е за ***.....просто трябва да си приемем съдбата, "като няма прокопсия...."

26

Анонимен

преди 13 години

Народа ще се Н А М Е С И

25

ха-ха-ха

преди 13 години

Ей как олигархията си брани интересите :))). То пазара на горива бил либерален и нямало монопол :))) *** нещастниците! Ама докато има овце, които се оставят да ги доят все ще се намират такива "финансови експерти" да ги баламосват. Преди три-четири години претрола беше на същите нива, а бензина беше значително под два лева. Какво сега ще ме убеждават, че горкият Златев тогава е работил на загуба?

24

ЕА

преди 13 години

Държавате може да се намеси,само когато трябва да се краде от народа....иначе е невъзможно да се намеси ....

23

до 17

преди 13 години

От преяждане ,какво се получава ?Във БГ ,кое е нормално ,или няма наяждане , ами поне ....капка морал ,няма да обеднеят ,вижте какъв охолен живот се демонстрира!!!!!

22

АКО,

преди 13 години

се намеси ,се разделят с ...ДАЛАВЕРАТА!Значи .......

21

Анонимен

преди 13 години

Много ми допада заглавието на статията....Не, да продължава да спи...докато не ни писне на всички на шапките!

20

999

преди 13 години

ГЕРБерското управление = МОНОПОЛИ + КАРТЕЛИ!!!!!!!! Срив във образование, здравеопазване, малък и среден бизнес, май-висок процент безработица. ДОКОГА!!!!!!!

19

Анонимен

преди 13 години

Златев и Борисов са приятели от 20 години. Единият от тях "ръководи" държавата, а другия "ръководи" горивата. За какви роли става въпрос? За каква пазарна икономика и конкуренция става въпрос? От къде се внася основното количество петрол, нафта, бензин?Единственото решение е: Бунт срещу монополите! Бунт срещу мафията! Бунт срещу мутрите!

18

ха

преди 13 години

държавата нима не може директно да достави бензин за центове от казакстанестествено че трябва да се намеси

17

:):)

преди 13 години

До 161. това е нелоялна конкуренция и ще срине пазара2. е нарушение правата на човека свободно да се договарявсе едно ти да произвеждам домати и понеже на мен ми се струват скъпи, да искам някой да те тормози да сваляш цената?! Мислиш ли, че е уместно?

16

илиян

преди 13 години

държавата ако я има е длъжна да се намеси единствено и само с пазарни методи.в нашият случай имаме 2 възможи реакции . 1 държавата т.е хората които живеят тук инвестира в 50-100 бензиностанции и пуска горива с малка печалба. построяването на 1 бензиностанция е около 300000 еуро или инвестираики 30-40 млн. еуро вместо да ги раздадем като помощи каквито налудничави идей се чуват ще имаме възможност да влияем на пазара. втория начин е много жестоки антимонополни закони които да се спазват.

15

разбира се

преди 13 години

А това анкета ли е?

14

:)

преди 13 години

трябва да има изисквания, защото без база горивата ще се съхрянават на непригодни места и ще представляват потенциална опасност за всеки. Като складовете за боеприпаси в челопеч ... нека който има база за съхраняване на горива или е наел такава - той да внася

13

Анонимен

преди 13 години

Какво се заблуждавате? Всичко може да се режи с отменянето или промяната в закона за горивата а именно че се слагат ограничения за вносителите. Чух нащо от сорта на 3000тона постоянна наличност в митнически склад и още незнам какви глупости което означава че дирактно всички малки риби се изхвърлят от пазара. Ако разрешат всеки да може да си внася без тези ограничения дори при сегашните мита и данъци центие ще паднат поне с 25-30% ви гарантирам но ще се объркат интересите на Лукоил и лобито му

12

:):)

преди 13 години

държавата може да реагира, като вкара свръхпечалбата си от акцизи обратно в икономиката, т.е. повиши заплатите на държавните служители и пенсиите на пенсионерите. Иначе не бива да се намесва в определянето на цените на горивата. А гражданите които не могат да си позволят да купуват горива, да търсят други алтернативи. Има градски транспорт, железници и прочие. То все едно да определи цена на жилищата, или цената на Кока Кола ... смешно е ... мирише на комунизъм ;-)

11

Гражданин

преди 13 години

Не бе да не се намесва. Та държавата- това сме всички ние. Нека да си я вземем от корумпираните политически трупове и наглите и безскрупулни печалбари монополисти. прекупвачи и спекуланти.

10

ххххх

преди 13 години

А както виждаме, напоследък цените на горивата и на основните храни като цяло се вдигат не само у нас, а по цял свят. Голямо е поскъпването и на цените на някои метали, включително на златото.а защо да попитам не се вдигат доходите ? значи цените може а доходите не