146

rumen221

преди 13 години

Приятели,За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България само АЕЦ Белене не стига, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст.6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

145

БоСимеонов

преди 13 години

Росатом чак се зачудиха на мнението на Трайков. В Нюза си излезе инфо за това. Преди седмица пък Германия опровергаха Цветанов за Шенгенските изказвания. Не, няма такава тъпня просто. Нашия Министерски съвет е да си е.е майката. Сбирщина нехранимайковци.

144

tutankhamon661

преди 13 години

Браво! Радвам се да чуя толкова компетентни мнения. С всички съм съгласен. Включително с онези, които още не са се изказали.

143

РАДИАЦИЯ

преди 13 години

Ей за каква ''БЕЛЕНЕ'' говориш бе ПЛЪХ???????????? Не виждаш ли какво става в ЯПОНИЯ.

142

Анонимен

преди 13 години

А бре тия гербавите нещо....са ментално повредени...

141

до ТРАЙЧО

преди 13 години

А к'во ще праим при 7,2 ?!

140

АНОНИМЕН

преди 13 години

А ти господинчо на какъв трус би издържал?

139

додо

преди 13 години

по добре да се построй нов блок в Козлодуй отколкото в Белене ,Белене е по близо до Вранча където е заметръсен ройон

138

марти

преди 13 години

Българската простотия край няма!!!АЕЦ-а ни можел да издържи на земетресения до 7 степен по Рихтер!!!Ураааааааааааааааа,да живей!!!Само,че какво правим при 7,1 степен???Аха,сетих се-молим се горещо да няма такива!!!

137

отново до IND

преди 13 години

Ако ти си под някоя плоча, жив, чуваш че хората от горе мърдат и помагат на оцелели и викаш за помощ то тогава ще чуеш само ...... няма време .... радиацията идеее

136

до IND

преди 13 години

Е дай докато помагаме на жертвите и да се облъчваме. Страшна логика.

135

IND

преди 13 години

Абе каква защита от 8ма и 9та степен те гони... ако такъв трус ни удари АЕЦ-а ще е най-млакият проблем. 95% от сградите ще рухант и над 50-60% от населението не само на България, но на Балканите ще измре още първия ден на труса.

134

АЕЦ

преди 13 години

Смятам че всеки един ЕЦ по света трябва да бъде сметнат за максимално силно земетресеие - М10. Всиички под 10 са си игра на руска рулетка.

133

Анонимен

преди 13 години

В Америка не е строена нова атомна електроцентрала още от преди Чернобил. За сметка на това строят коли, самолети, небостъргачи. Тази централа не е за нашето ниво на развитие. А и това, че наскоро не е имало земетресение повече от 7-*** не означава, че не може да се случи.

132

Анонимен

преди 13 години

По добре да не го тестваме.

131

ves666

преди 13 години

shte izdarji drygia pat, zashto rasim glyposti,t samo da se propyka i s evropa e svarsheno

130

Анонимен

преди 13 години

АЕЦ-а, може и да издържи, но некомпетентноста в енергетиката ще я катурне.

129

Онанимен.

преди 13 години

След 7 по Рихтер, от надписа на АЕЦ-а ни ще паднат първите 6 букви. Познайте какво ще остане. :)

128

.I.

преди 13 години

Щом Трайчо е казал 7, значи повече от 4 не му давам на АЕЦа.

127

до Трайчо Т.

преди 13 години

Трайчо, вЕрваш ли си бе? Ние щото не ти вЕрваме...особенно с това строителство...а и особенно след Чернобил и Фукушима...