30

елементарно

преди 13 години

Пост 10?!?! Лечебния процес се провежда между лекар - пациент + параклиника / Само когато е необходимо/Парадокса е ,че първо пациента разчита едиствено и Само на изследванията и най - малко на самия себе си и 2. не изпълнява препоръките които му се дават .

29

СМЯХ!!

преди 13 години

14 НЯМА ПО- ОБРАЗОВАНО СЪСЛОВИЕ ОТ ЛЕКАРСКОТО.

28

манталитет?!

преди 13 години

Ето разковничето - това е източника на всички беди- 1. бързане - на 15тата мин от първия симптом - преглед от лекар ,до след обяда - поне още един лекар за "по- сигурно".....рецептите се коригират от аптеките и от личните финанси . Започва се лечение под напора на СТРАХА ?!? и се спира Не при излекуване на болния ,а когато се свърши опаковката ..........

27

смешно

преди 13 години

До 10 - парадокс- манталитета на Българина трябва да се промени - старите кадри са си на място и се благодарете ,че ги има!

26

и още

преди 13 години

тъй като много от съседните филиали са с един екип,то няма да е възможно навсякъде да се изпраща резервен...Ако линейките на Спешна помощ се изплащат от 112 на неспешни повиквания,които биха могли да бъдат обслужени в Неотложната помощ или ОПЛ, ЗАБАВЯ МНОГО СПЕШНА ПОМОЩ,ако се харчи за БОЛКИ В ГЪРЛОТО И ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА,А В ТОВА ВРЕМЕ ПАЦИЕНТИ С ЖИВОТО-ЗАСТРАШАВАЩИ СЪСТОЯНИЯ УМИРАТ - нека компетентно се разясни кога се изпраща Спешна помощ,от която всеки екип е един за 50 000 ,1 ОПЛ -за 1500

25

123

преди 13 години

като няма пари в здравеопазването какво искаш от лекарите? *** 14 знаеш ли че скъпо струващите лекарства тъпата здравна каса не ги поема и всичко е за сметка на болницата? Знаеш ли че по този начин болниците не могат да платят на фарм. фирми и дори се стига да няма и ръкавици? Или това е така защото докторите са неграмотни? Заради такива като тебе сме на това дередже.

24

lilly alex

преди 13 години

e dai boze. taka da bade. we poziveem i we vidim. no koi we vkarva red i disziplina?

23

лекар

преди 13 години

Нека от министерството на здравеопазването да не лъжат хората ами да публикуват в медиите определение и критерии за спешност та да знаят хората какво е спешно състояние.Понеже ако на някой му скимне да повика линейка,а би могъл да отиде при джипито си кой ще плаща.Пак ли за сметка на мизерните заплати от болниците или някой друг.Може би господ ще плати.Понеже министерството за неспешни но обслужени случаи не плаща.Май Бойко ще плати

22

Lekar

преди 13 години

Това е поредната мярка за унищожаване на Здравеопазването в България. Нека общинските болници се харчат за оказване на спешна помощ и да се харяат бадева за нея вместо министерството.

21

грпажданин

преди 13 години

Освен в Блъгария никъде лекар не ходи с линейка по домовете да подгъзва на хората.Такъв лукс няма в другите държави май.Да качват парамедици в линейките от МЗ,а не да обещават виртуални работи на хората.

20

ах,ах

преди 13 години

Реформа не в името на пациента,а за закърпване на положението.Интересно от къде ще намерят кадрите,които ще трябва да оказват помощ.,Резервен екип от съседен център-интересно какво разбират под съседен, като навсякъде кадрите са дефицит.Може би съседният окомплектован на Враца ще се окаже Русе.

19

кака

преди 13 години

допълвам 18Единственото добро е,че ще отпаднат областните ограничения.Не е все едно дали ще карат на 80 или на 45 км.Останалото пак е нескопосано

18

ha

преди 13 години

Ха!Днес точно за 13 мин се свързах със 150!!!!Нямяло свободен оператор.....А "резервната" линейка от 30 км....кога аджеба ще пристигне? Бързо....Спешно...или някога....Не резервни,трябват налични линейки и стационарен дежурен .А на 112 НИКОГА НЕ ЗВЪНЕТЕ!!!!

17

Ха-ха-ха-ха

преди 13 години

Пародията става все по-голяма! Какви линейки, какви пет лева,бе! Къде са ти квалифицираните кадри, къде са ти специалистите, къде са ти броя на линейките, според броя на населението, какво ще стане ако националния консултант в момента е в другия край на страната, къде ти атрактивното заплащане, за да привлечеш готов и подготвен персонал? Къде и колко са болниците, които имат необходимия ресурс-апаратура и подготвен персонал за ВСИЧКИ спешни състояния? Пълно безсрамие и демагогия!

16

boza

преди 13 години

kakto edno vreme ni obestavaha : "Tazi godina polovin speshna pomost,dogodina cjala" !

15

sawall

преди 13 години

Честно казано, няма никакъв смисъл от линейки в нашия квартал на Варна (живеем на 4-5 пресечки от Окръжна болница). Когото познавам и е викал линейка, е чакал 20-30мин, и накрая сам е отивал... Слава богу без фатални инциденти, но 30мин за 5 пресечки? Имате още много да работите, МЗ...Друг проблем е, че не се прави път на линейката - ако зад теб има линейка с пусната сирена СЕ ОТБИВАШ В СТРАНИ И СПИРАШ, А НА КРЪСТОВИЩЕ АКО ЧУЕТЕ ЛИНЕЙКА СПИРАТЕ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ЗЕЛЕНО ИЛИ НЕ!!!

14

дан

преди 13 години

с неграмотни доктори каква медицина бе

13

Vik

преди 13 години

Тате обеща, че ще ми купи колело, ама......... друг път...........

12

Елф

преди 13 години

,,При пристигането на линейката лекарите ще са длъжни да искат и информираното съгласие на пациента или негов законен представител"Веднага *** които не говори български ще се информира и съгласи!Цигановъдство е нашето здравеопазване!Обаче дори неосигурените гласуват.Един глас на лекар-равен на един *** вот.Според мен печели манготоКойто от лекарите не избяга ще е роб на *** доживотно!И Цвъко ще следи да е така.

11

Анонимен

преди 13 години

Остава да повярваме. Той и Боцко много работи каза, после от половината се отметна, а другата половина не изпълни. Жалки демагози!