12

яв

преди 13 години

двета са страни на един медал, едните тровят, другите се правят че лекуват и тровят още повече

11

До 11

преди 13 години

Аз съм на средна възраст и помня друг период на какаова криза - беше в края на 70-те години. Тогава у нас измислиха "рационализация" - вместо какао, слагаха соя в това, което продаваха в опаковки за шоколад и в кутии за шоколадови бонбони. Паралелно с това, т.нар. "шоколадови изделия"(със соя) поскъпнаха.После светът преодоля "какаовата криза", но у нас не само че не намалиха цените на шоколадовите изделия, ами и продължиха да блъскат в тях соя.Който плаче за социализма, акъл няма!

10

Ъг

преди 13 години

Дотук добре, само дето лекинко премълчават факта че в повечето шоколади няма и помен от какаото. Само Е-та и ГМО-та тъпчат, и после "независими учени" установяват колко полезен бил шоколада. Винаги съм се чудел коя индустрия е по-*** - тази с лекарствата или тази с храните...

9

Анонимен

преди 13 години

"Президентът Лоран Гбагбо, който отказва да освободи поста, въпреки изборната загуба през ноември ..."Президентът Лоран Гбагбо не е загубил изборите. Точно преди изборите неговия опонент Аласан Катара обяви публично, че ще следва политиката на МВФ. Още преди да са преброени резултатите ООН обяви Катара за президент. После се оказа, че Лоран Гбагбо е спечелил. Но ООН си искат техния човек и го пазат с войска и танкове на ООН в един луксозен хотел в столицата Абиджан.

8

ves666

преди 13 години

voina, shokolad shte ima mnogo

7

Анонимен

преди 13 години

Много обичам шоколад.

6

Анонимен

преди 13 години

Каква е тая *** статия?!?Нафтата стана 2,60! Какво ме е*е за шоколада!!!

5

пенсионерка

преди 13 години

Ако трябва да избера какво да купя между хляб и шоколад ...познай от пръв път

4

брадваро

преди 13 години

па некви китайци ви погониха...

3

БЪЛГАРИН 1

преди 13 години

Може да прозвучи найвно от моя страна ,но не разбирам как едни събития в една страна пораждат такива катаклизми в ценообразуването на целия свят.Моето мнение,е че това е само предтекс - къде е тогава този ЕС ,на който и ние сме членове - къде е това бляскаво бъдеще от нашето членство . А отговорете господа-другари.ДА ама ДА ! Оговора е ясен ,ама не Петров.

2

Анонимен

преди 13 години

То пък кой ли не обича шоколад. По-добре да се разберат и приключат бързо.

1

Гошо Тъпото

преди 13 години

Може и още...как.Докато гледаме африканските...революции по телевизора,ядемсамо шоколадови бонбони от...кеф и търсенето се...повишава;пазарна икономика.