98

Оле затвори очички

преди 13 години

Малолетни са тези между 10 и 14 г., а непълнолетните са тези между 14 и 18 г. (само отбелязвам).

97

лай,лай кучка

преди 13 години

С най-голяма смъртност ,с най-малко финанси за здравеопазване,с най-малко грижи за народа,с най-голяма първенющина сред новозабогателите и т.н ..с най-...

96

Parcuc

преди 13 години

До преди 1944 така като гледам и слушам жените са раждали по 3,4,5 деца та даже и по 8,9. Говоря българките тия *** изобщо не ги коментирам тогава още са ги държали що годе в правия път. Сега като гледам това да имаш едно дете, по скоро възможността да се грижиш за него, си е небивал успех...Колко и да сме издръжливи май това е края

95

Анонимен

преди 13 години

Е, след палачинката можехте поне да опитате да ни разстреляте, да ни давите!------------- След палачинката да давят и стрелят е специалитет на комунистите.

94

gtf

преди 13 години

ами как ...нали ни трябват магистрали и *** гласове на изборите, та няма за здравеопазване и за пенсии. Браво Бъ Бъ, браво !

93

Анонимен

преди 13 години

4estito na pe4eliv6ite ...obeca na uhoto

92

ринго

преди 13 години

...За какво селско стопанство става дума преди 1944 година ? За същото такова каквото се опитваха да направят сега демек *** му дават земята бяга обратно на село от града и произвежда да плюскат столичани да ама не- селяните са в столицата по витошка правят алъш вериш а селските девойчета станаха фолк диви и манекенки.Сърп не им трябва вила само ако хапват пържолки някъде а за мотика не са чували дори .Добре че са арендаторите да им работят земите и да им дават олио и брашно на селяните

91

До Рамадан

преди 13 години

Рамаданчо, моето момче, ние вече имахме премиер - ***. Иванчо. Голям *** се оказа. Добре де, подготвяйте кадри, изучете ги, защо не и до някоя научна степен не се доберат (но честно!), да научат езици, да придобият поведение. Да знаят за Аристотел, Платон и Хегел. За Рафаело, Леонардо и Дюрер. За Бах, Бетовен и Рахманинов. За Нютон, Айнщайн и Бор. За Риман, Лобачвски и Хилберт. Тогава аз ще гласувам за *** - премиер, *** - президент.

90

До 83

преди 13 години

Ши*антийче, как можа да напишеш: "...За унищожаването на българското село на комунистите им е малко да бъдат разстреляни, трябва да ги давят като мишки.". Защо не си стоя на село? Ами защото урбанизацията е глобален процес. Е, след палачинката можехте поне да опитате да ни разстреляте, да ни давите! Защо не го направихте? Защото за това трябва поне малко кураж, мъжество, а вие го нямате! Генетически, генитално! Страх, животински страх, жалки създанийца! Да чете и 86! Червеи!

89

Българин

преди 13 години

82 - "ромско" какво и какво? Език? Може ли получленоразделното хъхрене на *** да бъде наречено "език"? "Ромска литература"? Какво е това - може би още ненаписаният от видният ромски учен Хъхрю *** трактат "Как да гепим жица без токо да ни утепа"?Ромски учители?Благодаря ти за тоя пост - смях се до сълзи. :-))))))))))

88

kaka

преди 13 години

Господа управляващи, знаете ли за какво здравеопазване става дума в провинцията- в малките градове и села?Знаете ли как се стига до специализирана мед.помощ?Имате ли представа как се постъпва в балница- ако въобще се стигне ?А как на практика 1 екип на спешна помощ обслужва 30 села и най-близката болница е на 80 и повече км?Е?Който има късмет оцелява, а другите 80%.....лека им пръст.За цените на лекарствата и за хляба няма да споменавам.Строите магистрали....да.....към оня свят....

87

Last OTTOMAN^S

преди 13 години

izcezcate malko po malko

86

Анонимен

преди 13 години

Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят.---------------- За това, че комунистите са знаели за този план и 45 години не можаха да го предотвратя,т заслужават да бъдат бесени по стълбовете.

85

Радио Ереван

преди 13 години

Тези констатации са очаквани на фона на начинът на живот на българите, който се определя от състоянието на икономиката , селското стопанство , производството на хранителни продукти , демографското развитие, образование и здравеопазването в България.Всичко това обаче , може бързо да се преодолее , ако оборудваме незабавно болниците с апаратура , транспортни средства и създадем организация за профилактика , диагностика и лечение при опростена и бърза процедура. Не трябва да се губи време при оказване на спешна помощ и последваща специализирана в болниците.Организацията е най-важна за бързината и спасяването живота на хората.Например на 05.03.2011г. медиите съобщиха как 25 случайни минувачи, на 10.01.2011г. , спасяват чрез сърдечен масаж американец от гр.Гудю , щат Минесота , който е рухнал на улицата след тежък инфаркт.Те масажират на смени в продължение на час и половина , в очакване на медицинския хеликоптер от клиниката "Майо". Пристигналите медици "стартират" отново сърцето на Снитцър чрез електрошок (успешен е едва 12-ият опит) , инжектират на съответните препарати - и в крайна сметка 54-годишният мъж прескача трапа. В този случай силно впечатлява организацията , подготвеността на случайните минувачи , оборудването и възможностите на екипа с медицинския хеликоптер. И всичко това е свършено без формалности за изненадващо паднал в безсъзнание и практически мъртъв човек от улицата! В България в такава ситуация , какво ли би станало ?

84

Анонимен

преди 13 години

Селата процъвтяваха.----------------- Селата не процъфтяваха. Селата са посечени още от колективизацията и оттогава вървят само надолу.

83

Анонимен

преди 13 години

Казано е: Нациите се раждат на село и умират в градовете. За унищожаването на българското село на комунистите им е малко да бъдат разстреляни, трябва да ги давят като мишки.

82

Рамадан

преди 13 години

Сега цъкате с език, цъкате и с минуси и не ви се вярва, но след 20-тина години ромските учители ще цъкат с език при двойка на внуците ви в часа по ромски език и литература. Замислете се, в развитите държави са добре финансово могат да гледат повече деца в бедните държави нямат толкова финанси но въпреки това раждат най-много. Аджеба къде е България, нито много богата нито много бедна, с нейната най-ниска раждаемост и защо.

81

Анонимен

преди 13 години

Общо взето много к...ви и некачествен матрял...

80

Ключа от бараката

преди 13 години

. В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.

79

Анонимен

преди 13 години

Г-н Андреев, г-жо Андреева, Това, което сте написали е хубаво, но има някои малки залитание. Пример: *** и помежду си се грабят. Това е резулат от опростачването. Може да проявяват етническа солидарност, но първичния повик е много силен. Друго: не трябва да се разделят и стимулират хората на етническа основа, а по отговорност и ефективност (трудолюбие, образованост, възпитание). Генеколозите трябва да бъдат ограничени да правят секцио, защото жената не може да ражда повече от 2 деца.