216

продължавам към 222

преди 13 години

Никола Обретенов и Баба Тонка били масони и планирали да убят този и онзи,ама коя майка ще каже и още 5 сина да имах и тях щах да пратя да загинат за свободата!самия Никола лежи 3години,а брат му Ангел лежи 10 години в крепостта Акра-Сирия!относно Левски никъде не пише ,че приема исляма,а гълта отрова да се отрови,а после си разбива главата в зида и полумъртъв го водят на бесилката!Раковски е бил с доста голямо въображение и някои го описват като-"лафустаса",но е бил смел и е знаел 6 езика!

215

до 222

преди 13 години

човек като е чел оттук-оттам се изказва така ,този е такъв,онзи онакъв!Филип Тотю бяга,ама му е наложена смъртна присъда от БРЦК и той никога повече не се появява преди освобождението в Букурещ!Ботев живее по Влашко и Бесарабия 7-8 години преди да загине с четата,а с жена си Венета се запознават в Букурещ,след като тя прави нещо нечувано дотогава-първо бяга от мъжа си в Търново и после от вуйчо си владика,само заради любовтаси-Ботев!чел съм разни смехории,че Ботев бил застрелян от Никола Обретен

214

Прави бугарин

преди 13 години

Не понасям нито Волен - един ненормалник и провокатор, нито "българчето" Ники Младенов ( за несведущите - няма нито капка обща кръв с Петър Младенов, но е половин евреин)! Но в дадения случай на Белград трябва да му се натрие носа! Ние никога няма да си вземем Западните покрайнини, но българите там трябва да живеят с достойнство, не да се гърчат при вида на сръбска шейка и ***! За да усмирят чувствата си спрямо нас, Белград(не сърбите!) отвреме-навреме трябва да бъде поставян намясто! Сурово!

213

До 2011

преди 13 години

Юда си ти, подлецо антибългарски!

212

!!!!!

преди 13 години

А РОБСТВОТО ПРОДЪЛЖАВА.............

211

!!!!

преди 13 години

Калкулирайте-СТО И ПЕТДЕСЕТ ПЛЮСА ЗА КОМЕНТАРА ОТ ДОЛУ!Не е само коментар ,а РЕЗЮМЕ НА НАЦИОНАЛНООСВОБОДИТЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ!

210

2011

преди 13 години

Дааа Революционерите, Нашите днешни национални герои, Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски, А какво се крие за тях, По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари още още за оръжие, Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА. Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и спокойно в Браила до дълбоки старини. Христо Ботев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си, както и Димитър, синът на жена му от първия и брак. Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България, След това историята се знае. Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници. Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници. Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон, Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото. Убива с кама и 12 годишно дете,Участва в обир на държавната хазна. Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович, при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели. Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето, И Левски приема. От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 ***, a от българите ЗА смъртната присъда гласуват всичките 10 заседатели. Левски отчаян и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удря главата в стените на килията. Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи, От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва. Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива, И Левски от Ловеч я изпраща В Браила, посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски. Въпрос на време е било кога ще го заловят. В съда на масата Левски учудено вижда архивата, която е пратил на Каравелов. Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание, дори си взима и жена Райна Княгиня. Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович. Каравелов произхождаща от големите копривщенски родове Чалъкови и Доганови македонски бежанци от егейска македония

209

!!!

преди 13 години

пАРДОН,ДО 216

208

214

преди 13 години

.".......летейки над Югославия тогава, и мислейки че всички техни летища са разрушени, а авиация нямат вече, е бил приятелски посрещнат и сватбарски изпратен до границата ни от два сръбски МиГ-а, излетяли незнайно от къде и как......."ТОЗИ ФАКТ,ДРАГИ МИ КОЛЕГА ПО ЧАТ,УДИВИТЕЛНО НАПОМНЯ ФЕНОМЕНАЛНОТО ОРГАНИЗИРАНЕ НА СРЪБСКОТО СЪПРОТИВИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ В ГОДИНИТЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА МАРШАЛ ТИТО!С КОЕТО ПЕЧЕЛИ СИМПАТИИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ!И ПЕЧЕЛИ ЖОКЕРА!

207

ДО 217

преди 13 години

зНАЕМЕ ЧЕ НИКЪДЕ НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ГЛЕДАТ С ЛЮБОВ!ОСОБЕНО ТЕЗИ КОИТО СМЕ ИЗЛИЗАЛИ ИЗВЪН ГРАНИЦА!

206

свидетел

преди 13 години

Бе кво сте се лепнали с таа сърбия. Там нема нищо що да земете и нищо нема за даване) ни имат пари, ни имате нещо да им продавате) Голтаци от секъде па се пеняват. Нали сме у европа! Они требе яко да драпат.Оставете ги на мира с или без простотиите им (ни). Само уса че е доволна пак, щото пак разцепи славяните. Или че са ***, или турци, или сърби...А ве - прозз народ и шльоковица. уса са богати оти мушат целио свет, а вие знаете само *** да сваляте. Верно потурковци

205

Анонимен

преди 13 години

Живея от 20 години в Германия,там хората ни смятат нас българите за ***,а за сърбите нямат такова отношение.Имат си в големите градове техни квартали и си живеят доста добре

204

Червената помия

преди 13 години

204,Не е важно какъв е "Кюнеца", и гръмнал ли е бризанта, за да отнсе покрива.Важното е, че Американеца, летейки над Югославия тогава, и мислейки че всички техни летища са разрушени, а авиация нямат вече, е бил приятелски посрещнат и сватбарски изпратен до границата ни от два сръбски МиГ-а, излетяли незнайно от къде и как.Преди границата обърнали, и се върнали, още преди нашето ПВО за се задейства , а американеца още в шок пуснал ракетата по радар до София.Но ти в МО го знаеш по-добре.

203

!!!!!

преди 13 години

Специално България никога не е излизала на печалба в препирните си с балканските съседи!От *** дипломация!

202

!!!!!

преди 13 години

НЯКОЙ СЕ МЪЧИ ДА СЕЕ МЕЖДУДЪРЖАВНИ ВРАЖДИ!Историята е нужна само като ПОУКА,не като ВЪЗМЕЗДИЕ и търсене на РЕВАНШ!Православни,бъдете умни защото е крехко равновесието на Балкана!НЯКОЙ СЕ МЪЧИ ДА ХВЪРЛЯ ИСКРИ В СТАРОТО БУРЕ С БАРУТ!ДА НЕ ЕКСПЛОДИРАМЕ ВСИЧКИ ОТ БЕЛИТЕ НА КРЕТЕНА!

201

!!!!!!!

преди 13 години

Нито СЪРБИТЕ,нито БЪЛГАРИТЕ са прокопсали като са заставали един срещу друг!Православни БЪДЕТЕ ЕДИННИ!Защото не знаете какво е само на 250 км на запад от София!НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ДВУЕЗИЧЕН ГРАД!НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е РАМКОВ ДОГОВОР!ТЕЗИ НЕЩА ОСТНАХА СКРИТИ ОТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!ЗАЩО И В ЧИЯ УГОДА НЕ ЗНАМ!НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ БОРЯТ ХОРАТА ЗА ВСЯКА НОВОПОСТРОЕНА ЦЪРКВА!Рамковият договор от Охрид повелява равновесие между християнски и мюсюлмански храмове!

200

detektiff

преди 13 години

Bravo g-n ministar Mladenov,tochno taka tryabvashe da se postapi. Razbira se, che sarbite gi "sarbi" i drapat za evrochlenstvo. Nujno e da zapomnyat, che bez nas nyama da minat i tryabva malko da se poprechupyat v krasta. Kakto i vchera komentirah, slavyani sme i tryabva da si pomagame, no kogato e nujno shte porazmahame o toyagata.Vsyaka jaba da si znae gyola.

199

Petko

преди 13 години

Bratqta syrbi dejstvat taka:po lako,po lako i sled tova noja v gyba

198

Този

преди 13 години

***ераст с какво удари шамар на сърбите ? С дупето си ???? ))))

197

BG

преди 13 години

Евала на министъра,дори може малко по-смело.Това сърбите сами си го правят.Докога се питам аз ще позволяваме на сърбите и макатата да си правят произвол-до кога ще слушаме сръпско !!! ало , усетете се малко народе