15

до 13

преди 13 години

1. Законът е писан в нарушение на европейското право! Защото преброителите са на едно месечен договор към ТСБ , а не към МВР, но им вменяват едва ли не задължения на щатни следователи .2. Всъщност АНКЕТИРАНЕТО за цяло едно семейство или домакинство може да бъде направено и чрез анкетиране на само един член от него.3. Глоба при отказ ли?Анкетата е доброволна, но и граждански задължителна. Каквото ни кажат гражданите , това пишем в нея. Не сме оправомощени да доказваме истинноста й "на терен"

14

Анонимен

преди 13 години

Чл. 6. (1) За лицата - обект на наблюдение по време на преброяването, се събират следните данни:1. собствено, бащино и фамилно име;2. единен граждански номер (ЕГН) за българските граждани и за чужденците, получили разрешение за постоянно пребиваване в Република България съгласно чл. 23, ал. 3, т. 2 от Закона за чужденците в Република България, и личен номер на чужденец (ЛНЧ) за чужденците, получили разрешение за краткосрочно или за продължително пребиваване съгласно чл. 23, ал. 2 и ал. 3, т. 1 от Закона за чужденците в Република България;3. възраст;4. пол;5. състав на домакинството;6. постоянен адрес и настоящ адрес;7. гражданство;8. място на раждане;9. семейно положение;10. завършена степен на образование;11. етническа група;12. вероизповедание;13. майчин език;14. трудов статус на лицето;15. професия/длъжност;16. икономическа дейност на заетостта;17. местонахождение на работата или учебното заведение;18. вид на транспорта, използван за пътуване до местоработата или до учебното заведение;19. вътрешна и външна миграция на лицата;20. (нова - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) степен на загуба на работоспособност.(2) За лицата по чл. 4, ал. 1, т. 6 - 8 се събират данните по т. 1 - 8.(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) Данните по ал. 1, т. 11, 12, 13 и 20 се предоставят доброволно съгласно чл. 21, ал. 2 от Закона за статистиката. Чл. 7. За жилищните сгради се събират следните данни:1. вид на сградата;2. местонахождение на сградата;3. година на построяване;4. застроена площ;5. материал на външните стени;6. тип на строителната конструкция;7. брой на етажите;8. наличие на асансьор;9. наличие на гараж;10. брой жилища в сградата;11. брой други обекти в сградата, които се ползват на самостоятелно правно основание. Чл. 8. За жилищата се събират следните данни:1. вид на жилището;2. начин на ползване;3. размер на жилището и брой на помещенията;4. електроснабденост;5. наличие на водопровод и канализация;6. начин на отопление;7. наличие на баня и тоалетна;8. движими вещи и услуги с културно-битово предназначение, ползвани от домакинството.

13

Анонимен

преди 13 години

До преброител съмЗАКОН ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2011 Г.Глава седма.АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИЧл. 35. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) Лице, което не предостави на преброителите данните по чл. 6 - 8 или предостави неверни данни, се наказва с глоба 120 лв.

12

Анонимен

преди 13 години

Луди колкото искаш, търси известност и айде едни мними преброители. Досега освен репортерите от код криминално други нямаше

11

MP42

преди 13 години

Има нещо гнило в.....Аз искам да благодаря за любезното съдействие на всички хора които преброявам,изключително мили

10

Преброен

преди 13 години

Правим си майтапи,но наистина наясно ли сме как сам човек,който не вижда може да идентифицира преброителя? Те имат ли отпечатък с Брайлово писмо на картата,за да може такъв човек да прочете какво пише? Въобще, дадена е зелена улица на многото мошеници,които може да считат тази кампания като подарък.

9

Анонимен

преди 13 години

Айде стига сте кълвали!МОШЕННИК Е!

8

преброител съм

преди 13 години

ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ Е ДЪРЖАВАТА! С АКТИВНОТО СЪУЧАСТИЕ НА МЕДИИТЕ! В ЗАКОНА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ 2011 НЕ Е ВИЗИРАНА САНКЦИЯ ПРИ ОТКАЗ. ИЗМАМИХА ХОРАТА, ПОДПЛАШИХА ГИ, ЧЕ ЩЕ ГИ ГЛОБЯВАТ ПО ЗАКОНА, АКО НЕ СА ПРЕБРОЕНИ ЛИЧНО ОТ ПРЕБРОИТЕЛЯ И ТАКА СЕ СЪЗДАДЕ ПРЕДПОСТАВКА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ОТВАРЯТ ВРАТАТА СИ НА НЕПОЗНАТИ.На всяка врата ми се налага да обяснявам, че квадратура не се доказва с нотариален акт, че не следва да ме канят вътре и че анкетираме, а не правим паспортни проверки.СРАМ!

7

Да ...

преди 13 години

не се окаже,че не бил и сляп ...Толкова "не" на едно място .

6

Анонимен

преди 13 години

т`ва пък да откраднеш от сляп човек, който е с някаква мижавка пенсийка по болест и която едва ли му стига за лекарствата е егати падението

5

Анонимен

преди 13 години

Синджира се връща, козата я няма. Всичко е прекалено объркано и някой в цялата история послъгва :)

4

животновъд

преди 13 години

***

3

Анонимен

преди 13 години

ае неска само хапчета бе

2

Анонимен

преди 13 години

а сменихте снимката браво

1

Анонимен

преди 13 години

две различни статии една и съща снимка