38

обикновен човечец

преди 11 години

Аз мисля така: Необходимо е да можем да обикаваме други планети/Марс примерно/, за да може пра катаклизъм на едната от тях да оцелее човешкият вид. Нали това е заложено в нашето ДНК-да се множим за да ни има вечно чрез поколенията ни. На колкото повече места-толкова по-сигурно. Диверсификация братлета. Дори едно време дядо сееше жито на две отделни ниви и то отдалечени.Като удари градушка на едната, другата оцелява.

37

poohy

преди 13 години

до 27 - За коя война говориш? Те така и не се съвзеха след 2та Световна война дето не са я започвали.

36

ДО ЕДИН ВИЦ

преди 13 години

Пише се "скрап", приятелю и няма нищо общо с крабовете. Иначе е як вица.

35

до 23

преди 13 години

Ей батенце, добре че беше ти да им го кажеш на ония некадърници от НАСА. Все пак са прости астроинженери и физици, не са учЕни като теб.

34

vitalius

преди 13 години

"Малка ли ме у на човека Земята то да ходи да мърси други светове."Хахахаха. Да замърсиш Марс или Луната е все едно да замърсиш бунището.Една екосистема е замърсена ако има там обекти или субстанции, които влошават условията на живот.На Марс и на Луната няма живот, и няма екосистеми и няма и условия за живот. Ние не можем да ги замърсим, но можем да създадем там условия за живот.

33

Леле

преди 13 години

Малка ли ме у на човека Земята то да ходи да мърси други светове. Плюйте тука-дали са ви плювалника под формата на тая планета но другаде няма да цапате с мръсното си човешко присъствие. Там извънземните ще ви сгащят

32

Марсианец

преди 13 години

Кво са притеснявате бе? Аз са върнах миналата седмица оттам. Нема нищо страшно само дето много прахоляк има и като извий една фъртуна и ти пълни носа. А и малко хладно ми се видя- в Оймякон е по-топло.

31

до 23

преди 13 години

баце, моля те ми кажи на какво си :)))))))))))))))))))))))))

30

Анонимен

преди 13 години

Ми хубаво.Ще отидат.Ще се върнат.И после кво?Нали ходиха на луната?И после?Освен показване на мускули и похорчване на някой и друг милиард нищо.Установиха,че може да се отиде ама няма защо.Така е и с ходенето до Марс.

29

Аз

преди 13 години

Аз пък искам да доживея кацането на човек на Марс. Да, опасно и трудно е. Но такова е и пресичането на натоварена улица. Преувеличавам, естествено, но кацането на друга планета е хилядолетна мечта на човечеството. И моя :) . В борбата с опасностите се откриват много неща. Не може само за яденето да мислим, нека има и нещо повече - защо не Марс?

28

vitalius

преди 13 години

"До 5 Так ива че американските космотавти летат с руски ракети до космическата станция.Совалките ще ги спират."Това че руснаците предлагат най-евтиното извеждане в околоземна орбита не може да се сравнява със изследването на марс на кометите на слънцето, със постиженията на телсекопите Хъбъл, Кеплер, Ферми, Планк и др.Проверете в wikipedia за list of space telescopes да видите колко американски и колко руски има.

27

Анонимен

преди 13 години

И може би ако не беше починал Корольов, и ако СССР не беше загубил толкова ресурси във войната можеха да кацнат и на Луната.-------------------- Ами да не са започвали война тогава

26

revlio

преди 13 години

do 11 ; mfzargan..американците летят с руски ракети защото е ЕФТИНУа безпилотната бойна совалка на САЩ и сега си лети на руснаците и китайците им е доста неприятно ама стискат зъби кво да праишш

25

vitalius

преди 13 години

"Te syshtite opasnosti gi ima za polet do lunata :D te za tova amerikancite ne sa izlizali ot zemnata atmosfera:)"Е да ама полета до луната е само няколко дни докато до марс е повече от година. Затова радиацията и липстас на гравитация стават опасни.Освен това явно не знаеш какво е атмосфера. Всички космически мисии напускат атмосферата. Полетите до луната са единствените пилотирани мисии които са напуснали магнитосферата.

24

до 23 ти !!!

преди 13 години

...Всичко било лесно ,"САМО "ДЕТО ВОДА ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАМЕРИ....!!!!!!!!!!!!!!

23

Анонимен

преди 13 години

Всичките проблеми описани в статията лесно може да се решат с подземни и херметизарни градове под повърхността на Марс. Трябва само да се намери вода и евтина и бърза технология за строежите.

22

riik

преди 13 години

Откога откривателството е станали безопасно, когато се тръгва в неизвесното винаги има риск, можем да се подготвим добре, но не можеш да се подготвиш за неизвесното. Сигурен съм, че хората няма да се откажат от опознаването на вселената колкото и да е опасно. Мисля, че хората които мислят, че чашата е наполвина пълна по-добре да се откажат, защото нищо добро не е открито от тях, те са тези които спъват прогреса и забавят развитието на света.

21

GB

преди 13 години

Мисля, че за нас е по-актуално да се заемем с проблемите и опасностите от АЕЦ "Белене". Дайте да оставим полетите до Марс за по-нататък!

20

Не е верно!

преди 13 години

Само Бат' Бойко мойе да издържи там! Ако се появят марсианци - той ще ги победи. Негпвата работоспособност не намалява, всъщност - той не спи! Идеален кандидат за Марс!

19

ЕДИН ВИЦ

преди 13 години

Решил един нашенец да си направи частен космически кораб.Събрал скраб ,струпал го в гаража ,после изнесъл един стол пред него ,седнал ,отворил си една бира и рекъл:-Дотук добре ...!!!