67

Метроном

преди 13 години

От както в квартала направиха магазин на Метро, само от там пазаря, и нямам никакви кахъри. Единствено лекарства не купувам от там. И как няма да купувам, като за един продукт в метро цената е 15 лв./кило, а в кварталния супермаркет е 19 и кусур. Да не говорим за бирата например. Също така там има в изобилие вносни вина, от други континенти, като българските са с цени като че ли са доставени от луната.еххх, мъка...мъка!

66

Случаен

преди 13 години

Хора, веригите могат да си позволят абсолютно всичко. 1-во: за да продаваш във верига плащаш тлъсти входни такси. Плащаш и за всеки артикул отделно. 2-ро: те са стратегически инвеститори в БГ. Е, след като те имат всички екстри, какво да прави малкия? Нищо. Ще ни пробутват отпадъка на света и ние ще се радваме. Всички лъжат и мажат.

65

gtf

преди 13 години

е що пък трябва на всяка цена да произвеждаш, за всеки има място на пазара стига да излезе с достатъчно добър продукт. Не е тайна, че цените на много от хранителните продукти са завишени убийствено. Вече неможе комуниста заграбил фабрики да печели по много с малко работа, та за тва цялата патардия. Ама не може да излезе на външния пазар щотняма качествен продукт а и не е на сметка - колко по-лесно е да се продава в бг на евро цени с почти никви изисквания за качество

64

Анонимен

преди 13 години

Do 57 Не е вярно ,намирал съм български стоки на запад .На всички пишеше ,че са произведени в България .И не става дума за реклама ,а за това ,че китайски *** като доматен концентрат ,се пакетира в Италия и се продава като европейски в България.И това ако не е измама

63

СССРейчо

преди 13 години

МАФИЯТА иска високи цени !!!!А КЗК й слугува ....... Това не е добре за народа и няма да има промоции !!!!!!!!!;Ако може, Бойко Борисов и мафията от ГЕРБ ще ни одерат и кожите !!!!!!!!!!!

62

Анонимен

преди 13 години

Не пазарувам от въпросните магазини и не влизам там даже! Вече отново навлизат малките квартални супермаркети ,където се зарежда по малко ,но всеки ден и стоката е прясна. Пак има тук таме *** ,защото това се произвежда , внася и го има на борсата ,но за мен лично това е по- добрия избор. Много по- гъвкави са и зареждат бързо каквото се търси. Стоката не залежава. Защо ми е да ходя по тия огромни хамбари Метро Кеш енд Кери, Билла, Кауфланд, ХИТ, Максимаи Пикадили ???

61

Анонимен

преди 13 години

Имам котарак и щом се прибера с торбите от пазаруване, веднага се завърта около тях, души, мяука. Понякога му давам много малко от нещо скъпо, което би трябвало да е качествено. Подуши го за няколко секунди и изчезне с висока скорост като възмутен, който има котка в къщи знае как го правят.

60

Анонимен

преди 13 години

Билла вече се превърна в селска бакалия - пълно с евтини *** на Клевър, 2-3 вида ориз,боб,леща и много скъпо месо. Май обидих селската бакалия, ама да се приема само по отношение на асортимента. В кварталния магазин качествено месо е с 40-50% по-евтино. Вчера в Билла в един от клоновете даже нямаше обикновени торбичи за насипни стоки. Падна и нивото на персонала по отношение обслужването на клиентите. Май е време да се изнасят, щом не могат да издържат на конкуренцията.

59

с. до 67

преди 13 години

Абе интересно навремето като все още не бяха навлезли Метро,Била и подобни българските производители пак скъпичко продаваха и пак пълнеха кренвиршите с рога и копита!Това е факт!Тогава и контрола никакъв го нямаше и беше съвсем страшно!Бяха времена когато по пазарите се продаваше наливно олио!И тарикати го сипваха в маркови бутилки и лъготеха хората!Българските производители са некоректни от много време насам!И веригите не са цвете!Ама я виж колко е кило свинско в Испания и тогава ги защитавай!

58

до 34

преди 13 години

Абе 34 явно не си чувал за думата качество. Ако ти произвеждаш примерно кренвирши и веригата ти каже, че ше ти ги икупува по 3 лв. за кг. какво ше направиш? Еми ще започнеш да правиш кренвирши по 3 лв./кг. Ама ще слагаш в тях само рога и копита. Е ТАКА ЛИ ПЕЧЕЛИ ПОТРЕБИТЕЛЯ. ЯДЕ *** КОИТО НЕ СТРУВАТ И СТОТИНКА, А ПЛАЩА ЛЕВОВЕ. Е АЗ МЛЯКО ОТ 9 СТОТИНКИ НЯМА ДА ЯМ. СЪЩО И СИРЕНЕ ОТ 3 ЛВ, И КРЕНВИРШИ ОТ 3,60. УЖАС.НЯМА ВЕЧЕ ЕКАРИСАЖИ-БЪЛГАРИНЪТ ИЗЯЖДА ВСИЧКО.

57

AZENKENA

преди 13 години

Ето защо копуваме и ядем само ***. Веригите извиват ръцете на производителите за ниски цени, а пък те от своя страна за да компенсират произвеждат салами и сирене пълни с всякакви простотии. Няма как да се направи сирене което да струва 3 лева, при изкупна цена на млякото 80 стотинки. Това е парадокса в момента - цените се определят не от производителя, а от търговеца. Другата глупост в България е че търговеца печели повече от производителя без да си е мръднал и пръста да произведе нещо.

56

УХА

преди 13 години

Проблема не е във чуждите вериги, а в родните доставчици които искат да работят със всички вириги които са на пазара при това на всяка цена,независимо в кой ценови сегмент са позиционирани.Например не може скъпо кафе от порядъка на 18-20лв за 250гр да се продава в Кауфланд,който претендира, че най нските цени при тях.Клиентите на тази верига са други-пенсионери хора с ниски доходи.Същото се отнася и за МАКСИМА. Била е скъп магазин с беден асортимент.Асортимента на ХИТ е огромен но са 2 магазина

55

boris

преди 13 години

Не че народа е ***,но има значение да го заяви такъв орган като -КЗК

54

Bravo

преди 13 години

Повече информация за маркетинга на споменатите вериги може да откриете на marketing-college

53

Истината

преди 13 години

Това са старини, а не новини.

52

Анонимен

преди 13 години

nie 6toto ne go znaehme tova !!! hahah !! kvi *** samo !! za6to mislite narodas za tolkova prost !!

51

j

преди 13 години

*** кефа има 5 литра вино за 7 лева само го враткат едната седмица е в кауфланд другата в метро третата в карфур

50

Велко

преди 13 години

А сиренето в Австрия беше и в Реве, Метро и в почти всички други вериги в Авсрия, но само ЛИДЛ го изтегли с доста шум и така обра негативите, по скоро би трябвало да ни притесняват фосватите и водните разтвори в БГ пилетата и всичките *** в саламите, отколкото сирената в Авсрия. Между другото евала на ЛИДЛ, че вкараха немски стоки с ясно написани етикети и хранителна навигация дори и на собствените марки-нещо което до скоро у нас никой не сметна за нужно да направи.

49

Велко

преди 13 години

За това какво пише на етикетите и какъв е законът, можеш да се оплачеш директно в Брюксел, мисля че обясних достатъчно ясно, че за стоки от ЕС не трябва да се пише произход, освен в случая когато липсата на такъв може да заблуди производителя относно истинския произход. И това "лошите" европейци са го направили не за да заблудят някой у нас, а даже в наша услуга , защото на БГ хранителни продукти не е необходимо да пише произведено в България (което вярвай ми не е голяма реклама на Запад)

48

Анонимен

преди 13 години

До 55 Може но в Австрия и заплатите са високи В България заплатите с 500% по ниски от немските ,за това цените в Лидл са по високи А и колко души умряха в Австрия от кашкавал на Лидл през 2010 год ,най вероятно и тои е бил от този с надпис ,,Произведено за Лидл само