328

БЪЛГАРИН

преди 13 години

Не разя турците ,нямам нищо против тях.Аз съм толерантен човек и няма да си губя времето в безсмислени исторически спорове за това ,кой на кой дядо му убил.Войниците на султана вършили зверства срещу българите вече отдавна ги няма.Повечето от агентите на държавна сигурност извършили възродителният процес са в пенсия и скоро и тях няма да ги има прах за миналото нищо повече.Но това не значи че не мразя ислама и всички религии по принцип.Религиите и предобедеността носят само разделение .

327

до долните турчета

преди 13 години

Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или б у рка надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 50 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.

326

до долните турчета

преди 13 години

Отнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!

325

do 339 i 340

преди 13 години

DOSADEN IZKREJZIL TURCHIN.По принцип "турчин" е синоним на *** дума, защото всички по света знаят, че турците са една дивашка нация, подкрепяна от една армия, но никога от мозъка си. Справка - напъните и за ЕС, които продължават и сега, проблемите и с всички свои съседи, международни класации на държави според качеството на живот и много други. Срамно е да си турчин, синоним на ДИВАЩИНА. Още много поколения ще носите проклятието на народите като към ДИВАШКА *** !!!

324

Да си отворят Архива

преди 13 години

Аз пък казвам! Армения да си разсекрети архивите през този период от време, а не да реве пред света и да принуждава с диаспорите си към неща, за който гузно мълчат, но инак настояват света да осъди т.н. Арменски геноцид.Нека Ереван да отвори архивите както не веднъж Турция е настоявала, а не да се кълчи като типична арменска *** пред бардак, и да се пазари за неща която самата тя си е виновна.

323

Бай-Ганьо Професора

преди 13 години

338 това всичкото което го изрече, твоята ли диагноза е?Май като ви свършат аргументите, и се започват със изстериите. Имали такова нещо?А за многото казване и четенето, то по добре вземете вие се ограмотете, защото е срамно да преповтаряте като папагали една откровенна пропаганда.Абе какво може да очаква човек от платените ченгета и клакьори на престъпни идеологии, дремещи пред компютрите сакън да не се каже нещо еретично.Така че пациенте на 4 км. пии си хапечетата и лягай...

322

до 337

преди 13 години

Много приказки - малко съдържание. Човек, който не чете, още по-малко разбира. Съвеста те мъчи да кажеш нещо. Съвест на пациент от болница за душевно болни, който се напъва да каже, че той е по-здрав от останалите болни. Може някой да ти повярва... ?!?!?! ДОСАДЕН СИ !!!

321

Бай-Ганьо Професора

преди 13 години

329 като приказваш за убийства на верска основа, и като приказваш за геноцид и факти, хайде кеширай думата в Гугъл Ходжали Азърбейджан, пък нека тогава да си говорим за исторически факти и не знам си какви още глупости, който се плещят от подобни на теб пропагандатори на една изцяло субективно предсатвена версия за Арменският геноцид през 1915 г.Както в Ходжали са се проявили Арменските главорези, подкрепени от 366 мотострелкова руска дивизия, така е и било и в Анадола 1913 - 1915 г. с местното Тюрксо Мюсюлманско население. Ататюрк просто е възпрял Арменците пак подкрепяни от тогавашната руска кавказка армия в понататашният им геноцид в буквалният смисъл да не изтребят местното Анадолско Мюсюлманско Тюркско население, Но сега имат дързоста и цинизма да предявяат нагли претенции арменците за компенасации, а не искат да си разсекретят и разархивират архивите си по това време, за д ане стане така че Армения да дължи обезщетение на изкланите от Арменски четници в Източна Анадола.Ей, занимавайте си се с вашите си вътрешни проблеми. Защото постоянно се месите във вътрешната политика на Р. Турдция, но инак сте страхотно чувстителни когато на вас ви се намесят.То бива бива пропаганда това вашето, но поне не си продавайте чалъмите и мурафетите на другите, и когато заговорите за Арменски геноцид, сещайте се какво ви казах до сега.

320

Георги

преди 13 години

Нека да помогнем това да не се случи като запазим истинският Бог Светата Тройца-Господ Бог ,Исус Христос и Светият Дух ,заедно с нашата майчица Света Богородица и всички Светии в нашите души и нашите съра.Да бъдем добри и да се радваме в името на Господ

319

до 330

преди 13 години

Те и *** се размножават бързо и много. Да видиме кой кого.

318

до турчетата

преди 13 години

По принцип "турчин" е синоним на *** дума, защото всички по света знаят, че турците са една дивашка нация, подкрепяна от една армия, но никога от мозъка си. Справка - напъните и за ЕС, които продължават и сега, проблемите и с всички свои съседи, международни класации на държави според качеството на живот и много други. Срамно е да си турчин, синоним на ДИВАЩИНА. Още много поколения ще носите проклятието на народите като към ДИВАШКА *** !!!

317

CHAO MUSLIMI

преди 13 години

MUSLIMANI, IMATE EDIN IZHOD I TOVA E CHEK POINT "KAPITAN ANDREEVO". VZIMAOTE SI DEBELITE JENI, "DEVSTBENITE" DUSHTERI, V ,,,TO NEMA KUDE, I HAIDE DA VI NEMA .KATO NE VI HARESVA HRISTIQNASTVOTO GGRANICATA RABOTI 24 CHASA. CHAO , CHAO!!!!!

316

аз

преди 13 години

споко, ще има вториисторията се повтаря периодично

315

Do 330

преди 13 години

muslimanino rezan i tup, iska ti se ama nema da stane. kakvo 6te zavladee6 sled 50 godini, na jena si debelija i eban ***. 500 godini tursite sa iskali da zatriqt Bulgariq i ne sa mogli.A ti sled 50 godini 6te si izgnul v nekoi grob, taka i decata ti. Ne si vidite debelite jeni deto se 6ibat v zadnicite za da sa devstbeni za vas, a te sa devstveni v u6iyte,.ne vijda6 li kakva e mrusotiq v Egipet, viv po4ti vsi4ki muslkimanski durjavi. Nema da uspeete ako 6te i po 10 deca da imate.Mirizlivci!!!!

314

Анонимен

преди 13 години

Аллах акбар! Аз,Мехмед Мусаебе ви казвам,че до 50 години ислямът ще стане доминантен в Европа.Шериатът ще стане основното право и това ще бъде ПО ВОЛЯТА НА НАРОДА!Ние,мюсулманите,имаме по пет-шест деца в Европа,защото ни се плащат социални помощи,дават ни се жилища и т.н.т.В Европа,ако аз не си плащам сметките-те ми се опрощават,защото ще ги обвиня в етническа и религиозна дискриминация.Ако англичанин не си плаща-просто го гонят.Затова ще ви смажем демографски,и ще дойде денят,в който ходжата ще пее над Уестминстърското абатство,в университета в Оксфорд лекциите ще се четат от аятоласи,а на телевизионната кула в Берлин ще има полумесец! Раята винаги е работила за мюсулманите-преди по принуда,сега заради "Евроатлантическите" ценности.

313

istorik

преди 13 години

до Blizak Iztok:Благодаря ти, че не си направи оглушки и отговори на въпросите ми.Ще се опитам да ти отговоря и аз на въпроса ти с възможно по-малко думи без подробности. "Защо сме толкова против турците, но не срещу сърбите въпреки войните". Причината, според мен е, че турците разрушават българската държавност, докато със сърбите се водят братоубийствени войни, но не се стига до разрушаване на ДЪРЖАВНОСТТА. Много може да се пише какво означава разрушаване на държавността, но засега ще отмина, допускам, че и ти знаеш.По-важният въпрос мисля, че е отсега нататък може ли да се премахне озлоблението и да се гради заедно едно по-добро бъдеще за двата народа. Мисля, че може. И то не, че аз откривам нещо. Просто обърни внимание какво правят народите по света. Американците официално се извиниха за избитите от тях в миналото индианци. Същото сториха и австралийците към коренното си население. Американците се извиниха на японците, японците на китайците. Същото сториха и българските управници в турския парламент за Възродителния процес. Може би съм пропуснал още някои, но мисля, че това е пътят на помирение. Не, че убитите ще възкръснат, но паметта им ще бъде уважена, а оттам и уважението сега и в бъдеще между народите.Затова обаче се иска зрялост и мъжество за да се погледне назад в собствената си история и да не се отричат факти, които цял свят ги знае и си е дал оценката. А какво прави днешното турско правителство. Продължава с отричането на факти. Макар, че и сега в Турция има реалномислещи историци, политици, писатели, журналисти и общественици, които трезво, даже рискувайки живота си, казват истината такава, каквато е. Но турската пропаганда ги преследва, затваря и убива.Фактите с убитите християни в Турция ги дадох не за да дразня, а за да покажа, че християнството е претърпяло развитие (да си чул за убит ходжа или мюсулманин), докато мюсулманите продължават със своята нетърпимост все още и в наши дни.

312

хм

преди 13 години

Ориана Фалачи го е казала най - добре!

311

Анонимен

преди 13 години

Еми пак ще минем под турско робство, свикнали сме. Тоя път обаче всеки ще грабне феса и ще плюе на кръста, няма да са само една част - днешните помаци. Левски ако знаеше, че ще идва демокрация, въобще нямаше да се хаби за вас.

310

Blizak Iztok

преди 13 години

Смята се, че растението произхожда от Средна Азия. В "страната на розите" - Гюлистан (древна Персия - днешен Иран), розата наричали гюл (цвете) и била на особена почит. Персийските поети я възпявали в стиховете си

309

Blizak Iztok

преди 13 години

Най-вероятно Rosa Damascena е пренесена тъкмо от Персия (днешна Сирия), но не е известно кога. В поречието на Тунджа тя намира най-подходящите условия и през ХIХ век е най-голямото богатство за хората от Долината.През м. март 1826 г. в Казанлъшката долина е имало 13 900 дка розови насаждения, което означава, че са се произвеждали около 1400 кг розово масло. Хенрих Барт и Феликс Каниц през 1865 г. отбелязват в своите пътни бележки, че розово масло се произвежда в 123 селища и годишната продукция