12

Mandela

преди 13 години

Иска ми се да поддържам черните в ЮАР, това е в човешката природа да съчустваш на онеправданите.Но, какво стана след като апартейда бе отменен - ЮАР стана страна с най-много престъпления в света и това се крие. Ако си бял те набелязват още на летището, търси се удобно място, убиват човека и след това се търсят пари и ценности, ако това се приемат за нормални хора аз не съм съгласен. Същото е и при месторабота - длъжен си да обучаваш черния за лекар, инженер, програмист(май за това нещо си има университети, но който е проспал и измързелувал това време си е сам виновен).Общувал съм със зимбвавиец(това важи и за повечето народи там) - всички мразят БЕЛИТЕ защото от десетилетия се разказват легенди как белите УМИШЛЕНО разпространявят спин за да избият чернокожите.

11

дядо

преди 13 години

това маймуне плю по нашите сестри в либия по поръка на муамарчо за някой друг куфар-да мре

10

Мето

преди 13 години

Преди 1989 г. един южноафрикански ранд се разменяше за два US долара. Сега?

9

артемида

преди 13 години

А относно белите и черните човеци, нека не забравяме, че и белите се подразделят на различни видове. Докато едните работят за добрините и прогреса на хората, другите не заслужават да се наричат човеци. За черните човеци не мога да съдя, понеже към момента отрицателните впечатления са повече от положителните, но не съм живяла с тях и не ги познавам.

8

артемида

преди 13 години

Добре де,оставяйки настрана политическата страна на въпроса,не разбирам защо настъпва паника и бдения около болницата в надеждата да спасят един ...92-годишен човек. Аз разбирам да е на 20,40,50,60,70..но те се опитват да предотвратят нещо,което неизменно ще се случи и то скоро. Никой не обича смъртта, но да се вдига излишно шум и да се създава паника в този случай, е напълно безсмислено. Средствата, хвърлени за предотвратяване на непредотвратимото ще са много по-полезни на гладните,болни деца.

7

до No6

преди 13 години

точно заради турци, хъхрящи и разни други "бели човеци", родината ми е в това положение...

6

Do_5

преди 13 години

Дали пък "белият човек" не е оставил в разруха и родната си земя? Попътувай малко из България, Бели човече! Виж на какво е заприличала родината ти и тогава критикувай. Насилието винаги поражда насилие. Окървавените отношения между нациите, трудно се забравят. Само времето и мъдростта могат да заличат спомените за злините, които белите са сторили в ЮАР преди години.Колкото българите ще забравят кланетата на турците, еничарството и т.н Нещата са закономерни.

5

14

преди 13 години

ЮАР е поредното доказателство,че белия човек където стъпи-цъфти.Но както винаги,маймуните *** на всичко.Нека ги оставим да се избият, изядат и гният в пустините.Видяло се е,че нищо не става от тези, само пречат на развитието на ЧОВЕКА.Факти много.Смърт за псевдо моралистите и "толерантни" клоуни.Нека ме оборят.

4

genadi

преди 13 години

Белите в ЮАР трябва да се подготвят за бягство. Мандела е пълен ***, но все пак е най-свестният от върхушката на ЮАР- единствен той спира донякъде репресиите срещу белите. Когато той умре, ЮАР ще се превърне в Зимбабве...

3

Мила

преди 13 години

Готин е. Няма значение раса, религия и пол. Или си готин човек или ***. Направи много за да разбере светът, че трябва свобода. Но неговите хора го разочароваха. Просто Мандела е природно интелигентен пич.

2

Анонимен

преди 13 години

АИДЕ МЕРСИ НЕМА НУЖДА ОТ НЕГО.БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ,ЮАР СЕ ПРЕВЪРНА НА 4ЕРНО ГЕТО ,РАЗОРАНА НИВА.БЕЛИТЕ СТАНАХА РОБИ НА 4ЕРНИТЕ.

1

Анонимен

преди 13 години

Дано нищо да му няма.Той е направил много за Република Южна Африка.