19

xavi

преди 13 години

Само Соларис съм чел, но адски ми хареса! Мился да си я взема тая книга!

18

 

преди 13 години

тъкмо си го намерих в книгите и го подхванах... много е хубаво, че преиздават разказите на любимите фантасти! Ако намерите и нещо на Евгений Гуляковски, ще е върха... а по неговите книги какви филми могат да се направят! Той е най-великият!

17

ТАД

преди 13 години

"Бетелгойзе" !?! Е те тоа те вариант на името нЕмаше да ми хрумне никога !

16

Анонимен

преди 13 години

ВЕЛИК е този разказ и този автор! Поздравления че се сетихте за него и благодарности на Колибри че ни радват с тези книги.

15

галактика

преди 13 години

* Високи, сини планини, реки и златни равнини ---- Небето - като от коприна ---- Това е моята Родина * - каква красота, макар и описана

14

Гошо Тъпото

преди 13 години

Всичко това е истина.С Лем се запознахме случайно,когато преди 37 годинисе върнах на Земята по Божията воля.Бях времено в един пансион за психарив Швейцария,където си почивах и релаксирах от дългите години самота средзвездите.Излизах от време на време до близката бирария, отпивах от халбата гъста,пенлива бира,загледан в чистите води на езерото,без да мисля кой съм икакво правя тук.Тогава се появи Лем.Запомних го по невчесаната дълга косаи дебелия вънен пуловер,с цвят на презрели портокали..

13

IND

преди 13 години

Най-добрия разказ от Звездните дневници - челс съм го поне десетина пъти и винаги съм се смял :)Само, че Днес.бг са предоставили откъс от разказа...

12

Българин

преди 13 години

Седмото пътешествие е едно от най-забавните... и со тънък хумор осмива човешката природа.Прочетете Конгрес по футурология - за да видите, че великият Лем е измислил и Матрицата... само че там тя е структурирана на химическа основа. Приликата с новият филм - Генезис - е още по очевадна.Нищо чудно, защото е доста спорно съществуването на действителна личност - Лем. Това всъщност е абвеатура на Литературна Електронна Машина.;-))))

11

marlow

преди 13 години

Браво! Много добра идея!

10

the dude

преди 13 години

Уникален. Намерете и прочетете разказа му "Формулата на Лимфатер", не е голям, но е шедьовър на гения Лем.

9

desync

преди 13 години

Класика!

8

Алекс

преди 13 години

Да преди мечтаехме... Сега нямаме време и сили вече...

7

KALT

преди 13 години

Станислав Лем, ми е един от най любимите писатели. Браво за тая рубрика, стига глупости само.

6

Анонимен

преди 13 години

Браво - много добро попадение :)

5

Даола

преди 13 години

Много добра идея ! А избраният откъс на Станислав Лем е супер !Ние живяхме дълги години с тези книги и с мечти за космоса- сега сме натикани в блатото и дишаме със сламки - докога?

4

Анонимен

преди 13 години

Този разказ ми е любимият от Звездни Дневници.Но като цяло не съм толкова голям фен на сборникът, Соларис обаче е много добра.И поздравления за рубриката.

3

петранка

преди 13 години

Приветсвам новата рубрика на Dnes bg!!!!!!

2

пак аз

преди 13 години

Върна ме в детските години когато съм чел и препрочитал всичко на Галактика, колибри, Г. бакалов и т.н.Наистина много добър ... а Едем е просто уникална!

1

lisygera

преди 13 години

многооооо добър