44

123

преди 13 години

A KAKAV NI E 6ANSA DA SPE4ELIM VOYNA S NQKOQ OT KOM6IITE ????????? MISLQ 4E 6ANSA NI E NULEV

43

коко

преди 13 години

Това на снимката е Щурмово оръдие

42

do 43

преди 13 години

В грешка си -танк си е.

41

vuto colov

преди 13 години

Това не е ТАНК а САУ

40

Пешо

преди 13 години

Бях танкист по времето на соца.Спехме в танковете стреляхме денем и нощем нон стоп.Жалко е ,че сегашната армия е виждала танкове само на снимки.А младежта халхабер си няма за какво иде реч.Недаи боже да стане нещо ще плаштаме скъпо.

39

до 36

преди 13 години

кой щеще да бъде окупиран

38

Пеев

преди 13 години

Немецът е научен да работи качествено по времето на чичо Адолф и затова след войната американците си ги вербуваха докато на изток се лееше само стомана ей така за спорта!

37

Червената помия

преди 13 години

Анонимния 16,не става дума да се бием, а за самата институция АРМИЯ.Виж по-долу коментарите на по-стари от тебе.Изпивали са им мозъка с пробит косъм в казармата, но са ги направили мъже.Някой от тях да каза нещо лошо срещу онази, народната армия?Тогава да си войник беше авторитет,а не позор както днес.Въпреки несгодите.А сега-печалбари за пари и майчинство.Един немец е казал-"Който не храни своя армия-храни чужда".Между другото, знаеш ли кой е Вергил Ваклинов?Мислиш ли че сега ще има такива?

36

Анонимен

преди 13 години

Абе като взривим язовирите Арда и Ивайловград и фесовете ще изплуват чак в анадола...

35

Анонимен

преди 13 години

DA SE RADVA BALGARIQ 4E NE E PLAMNALA VOYNA 4E ZA 24 4ASA BALGARIQ 6TE6E DA E OKUPIRANA KATO V KIPAR. A ZA DNE6NO VREME VAOB6TE DA NE GOVORIM. TOVA SI E ISTINATA

34

ББ

преди 13 години

В немската и във всички армии никога не е имало танкове Панцер 4 Майбах.В немската армия са били на въоръжение тежките танкове Panzerkampfwagen IV "Tiger" I и II "Konigstiger" на които са се монтирали три модела двигатели на "Maybach" според модификацията на танка,но да се твърди че танковете са "Maybach" е тъпо и просто не е верно.Както и не е вернo,че това на снимкатa е Panzer IV.Прав е 13-това е една от модификациите на самоходното щурмово оръдие StuG III.

33

гвардеиски кашик

преди 13 години

служих в Елхово през 1977 78г. точно тогава беше назначен м-р Тотомиров за командир и постъпи като младо леитенантче и бъдещия командир на полка Молов.Беше ад под небето страхотна мизерия и чанч .Позициите на моята рота беше някъде около Лесово и там съм виждал тези танкове.По това време полка беше въоръжен основно с Т-34 и въоръжение от времето на Втората св. война

32

яааа

преди 13 години

Генерала преди танковете е за музея. Ама де толкова място у Ямболския музей да го събере целия?

31

Анонимен

преди 13 години

А, добре, не съм разбрал. Мислех, че става дума за истинска отбрана в някоя от войните.

30

Гошо Тъпото

преди 13 години

7-*** механизирана дивизия, бе разформирована по време на царско-турското правителство,с министър на отбраната Свинаров.Това става в началото на 2003 година.

29

Гошо Тъпото

преди 13 години

7-*** мотострелкова,в последствие механизирана дивизия с щаб в град Ямболдействаше в полосата на трета армия със задача да осигурява отбраната наБългария срещу Турция.В сътства да дивизията имаше елитни полкове и подразделения дислоцирани в Ямбол,Елхово,Средец,Бояново,Болярово и другинаселени места.Дивизията бе комплектована с най-модвеното бронетанково,ракетно и зенитно-ракетно въоръжение.Подготовката на команндния и редовисъстав бе на най-високо ниво и се подържаше постояна бойна готовнос

28

Анонимен

преди 13 години

Гошо, каква е тая 7-*** МСД? Ако е Седма Рилска, в която се е бил и прадедо ми, то тогава не е била мотострелкова, а с волове.

27

курбалаев

преди 13 години

а ако те не ни стигнат т.е. /бързо се справим с тях/- като сме набрали инерция може и с марсиянци да се потепаме.....а стига смех бе......"с кого да се бием"

26

Georg

преди 13 години

Ами тръгвай, след теб :)

25

курбалаев

преди 13 години

ми с великите сили и да ги разцепим....:))