60

gtf

преди 13 години

напълно съм съгласен с 55 - поредната.. няма по-лошо да си зависим от банка /а това е и една от основните причини българина да търпи некоректни работодатели и некадърното управление/. Домът за българина е едно от основните неща, всеки вкл и аз настръхва само от мисълта да го загуби.

59

Анонимен

преди 13 години

Панелно строителство има навсякъде. Даже в много богати страни като Швейцария, се строят къщи от панели с модерни идеи. Има цели квартали.

58

Анонимен

преди 13 години

Панелното строителство не е измислено в България, ако някой си мисли така. Панелки има и в Европа и в Америка. Някои да си бяха стояли на село в тухлените къщи, а не да се "завират" в панелки. В Германия панелки , стари блокове и къщи така добре са санирани, че са станали като нови. И като е чисто около тях и насадили цветя и храсти, супер.

57

Qni

преди 13 години

koi te e navrql v panelka? men zashto ne me navrqha?predi malko poveche ot 20 godini ni saboriha kushtata i postroiha panelen blok. prodadohme apartamenta i otidohme da jiveem v vilna zona. dosta trudno no se spravqme i vse oshte e trudno da patuvam vseki den po 30km za rabota, no se spravqme nqkaksi. vsichko e vupros na izbor

56

Анонимен

преди 13 години

За такава политика ще гласувам пак за ГЕРБ Представетеси само ако това се ръководеше от БСП и Масларова какво крадене щеше да стане

55

ЧИТАТЕЛ

преди 13 години

Задава се грандиозна афера. Нечие лоби отдавна я пробутва.Няма никакви доводи частните жилища да бъдат подобрявани от държавата, освен ако тя, заедно с банките, не се готви да им сложи ръка. Вкарвайки принудително милиони хора във финансова зависимост, посягайки им нажилищата, държавата получава нов мощен инструмент за манипулация на избирателя. Напред към диктатурата! Ура!

54

plovdiv

преди 13 години

В Полша съм виждала блок, подготвен за саниране. Беше изкорубен до панелен скелет - без прозорци, без мазилка.. Тогава си помислих, че това саниране е изключително скъпо. Разбира се и хората трябва да се изнесат.. Трудна работа.. и скъпа.. Тук ми се струва, че имат предвид само козметични ремонти.

53

до 52

преди 13 години

Сгради не означава апартаменти. Тъй че сметките ви са криви.Но друго е по-важно, този соц принцип на принудително налагана грижа е неприложим в свободния свят.Който иска, и може, отдавна си ги е санирал. Не виждам никакви доводи, средства, които са обществени да се харчат за определена прослойка.А балъците, дето са си заплатили за жилища с добра изолация ще плащат на мързелите, за да може НАШИ строителни фирми да гушнат парите.

52

Я не съм толку прост

преди 13 години

3 млн. човека в 720 хил. сгради, следователно в една панелка живеят средно малко повече от 4 човека ?!? .... айде моля ви се ! ... тоя дето го е писал това да вземе да си иска обратно агнетата и чувалите с картофи, с които си е купил дипломата... ааа и да я върне !!!

51

Ас

преди 13 години

Я, нещем , да ме санират !

50

колар

преди 13 години

имали банки, хората страдат... пак ще го грабят голият българин. нали ония в офисите трее да едат нещо и те...

49

Анонимен

преди 13 години

Хехе. Ти чуваш ли се бе, момче? Еврофондовете избивали лихвите, че и отгоре? То голяма далавера било! Чакай да сметнем. Санирам примерно за 20 000 лева, за което тегля заем при стандартна лихва(15%) за период от 5 години.Сумата, която ще трябва да върна е 28547 лева и 91 стотинки, БЕЗ ТАКСИТЕ на банката. Тоест - ще е повече.Еврофондовете ще ми възстановят 30% от 20 000 лева = 6 000 лева.Тоест, аз ще платя 22 547 лева, за ремонт на стойност 20 000 лева. Далаверка отвсякъде. За банката.

48

Анонимен

преди 13 години

"Този привлечен ресурс според него е добре да минава през търговските банки"Нали. Те ще вземат само някакъв мижав % от тези няколко стотин милиона :) Че що да не минат от там? Даже ако може - по няколко пъти!

47

Stamat Petrov

преди 13 години

Izmisliha ya efreite ,sega davat kredita za sanirane ,posle pribirat apartamenta i vi go davat pod naem.Dobre doshli vav visokiat standard na jivot.

46

IND

преди 13 години

Ейй ама големи мрънкачи има... В момента се говори за т.нар. кредит "Енергийна ефективност". От еврофондовете имаше пари и по тези кредити възстановяваха 30% !!! от средствата. Фондовете се изчерпаха, но сега ако ги възобновят ще е доста добре. От всякъде си на далавера, защото дори и климатик да си купиш той се включва към тази програма и накрая ти излиза с 30% по-евтино. Да, плащаш лихви за кредита, но те са двойно по-малко от възстановената по тези фондове сума.

45

Анонимен

преди 13 години

живея в къща с 8см изолация. просто реших да го споделя, за да ви стане гадно

44

n.e.s.t.i.n.a.r

преди 13 години

А едно подобно цялостно оздравяване на ВиК, ОиВ, Ел.инсталации... дори и при положение, че се случи някакво чудо и някак си се организира целият вход да го извърши... заслужава ли си парите? Една панелка в крайна сметка може ли да предостави добри условия за живот? Май е по-добре да ги бутнат и на тяхно място да построят нови 4-етажни блокове, кооперации...

43

Гечев

преди 13 години

Целта е пак някои да се налапат с пари : министъра на РРБ, лобистите, банкерите, обръчните фирми и други знайни и незнайни.ЕС бил казал..., както е тръгнало да отидем в пещерите.Някои изчислил ли е с колко ще замърсим атмосферата и природата с производството на всички Не"ефективни" материали дето ще се вложат?

42

Izolaciq

преди 13 години

Саниране означава оздравяване. Лошо експлоатационно състояние означава скапани штрангови ВиК и ОиВ връзки. Сакпани заварки в различен стадий на корозия. Санирането означава да се изтърбуши блока и да се заздрави. Сега ще си теглите кредити за да лъснат фасадите (в различни цветове, разбира се :) и след 10тина години, таман да изплатите кредита - хоп блока целия е за *** заедно с новата изолация :) Честито ви поредно обиране! :))))

41

Анонимен

преди 13 години

pak sa zamislili da derat koji ***