24

kleopatra

преди 13 години

Tova ve6e tragediqta po toq sly4ai prez 2009g. za gr. QMBOL.Tolkova nevinni hora poginaha zaradi bezotgovornostta i na 6ofiora i na sobstvennika.Razbira se, 4e i 2-mata sa vinovni, kato 6ofiora e savsem na qsno kakuv razbit avtobys kara, kakto i sobstvennika znae mnogo dobre kakvi tro6lqci pyska v dvijenie.6oriora znae no kara, za6toto a si se opul4il a sa te ybolnli, koeto ne go opravdava razbira se.Sobstvennika nosi po-golqmata otgovornost.Za nego ne bi trqbvalo da ima namalenie na prisudata!

23

Моето мнение

преди 13 години

Според мен справедливата присъда е 20г. за собственика и 10 за шофьора но на колкото и да ги осъдят няма да върнат погубените хора на близките им .....Надявах се след тази трагична случка нещо да се промени в системата за технически предледи и използването на 30г таралясници но естественно намираме се в България

22

Доктур иксперт

преди 13 години

смърта да се чете смъртта

21

Доктур иксперт

преди 13 години

Съдът е отсъдил много мъдро!Собственикът и шофьорът на автобуса са виновни за смърта на невинните жертви,но не са убийци.На фона на цялата съдебна ситуация,тези двамата са осъдени изключително строго.Като се има предвид възрастта на нещастниците,всяка по-голяма присъда е равносилна на доживот!

20

Шоп

преди 13 години

Не намирам за оправдано да им намаляват присъдите. И двамата са виновни. С такова криворазбрано милосърдие обществено съзнание не може да се гради. 18 погубени живота и сега *** истории. Българите трябва да се научат на отговорност, а не като се разциврят и да им прощават всичко.

19

Извода....

преди 13 години

От затвора се Излиза,от гроба Не.

18

Анонимен

преди 13 години

Голяма трагедия и за смействата на загиналите и за шофьора... Безсъвестните собственици, за да спечелят някой лев са съгласни и майките си да продават... И не само този собственик на автобус, познавам сумати подобни на него... просто някои хора не са ЧОВЕЦИ...

17

do 14

преди 13 години

6ofiora ne si e poznaval mnogo dobre avtobusa za6toto e bil naet 2 dno predi katastrofata.

16

Баба Яга

преди 13 години

Не се опитвам да оправдавам шофьорът,но всеки на неговото място, причинил волно или неволно смъртта на 18 души едва ли би заспал спокойно.Трагедията е жестока.Този човек никога нама да бъде същият.Определено и той има вина,но РАБОТОДАТЕЛЯТ е виновен основно!Нечовешко и неморално е да печелиш по този начин-на гърба на трагедията, която е трябвало да предвиди,като си знае скапания автобус.БОГ да прости на загиналите,шофьорът да намери покой,а работодателя...не искам и да го мисля!

15

Анонимен

преди 13 години

то като тръгнем да се съдем трябва прецаканата да е държавата и министрите.Никви ограничения никви пътища.Преди няколко години си изгубих тазовете и си изкривих джантите докато стигна до горе.Беше вечерта и нищо не се виждаше.На сутринта ходих да ги търся из канафките.Едната беше чак на 100 метра от дупката в която попаднах.Имаше много дупки но в тази голямата можех да се скрия от турците.

14

бат гошу

преди 13 години

Вината е и на шофьора и на собственика. Шофьора много добре е знаел, че автобуса е неизправен. Както аз си познавам колата и зная какво не й е наред, така и шофьора много добре си познава автобуса (плюс това той навърта доста повече километри от мен). От друга страна го разбирам, защото надали е имал много голям избор от работни места. Така или иначе и двамата заслужават затвор. Друг е върпоса, че на собственика трябва да се дадат повече години.

13

анонимен1912

преди 13 години

Трябваше да я намалят само на шофьора. Собственикът пуска таратайка, вероятно и друг шофьор да я беше свършил такава при същите обстоятелства

12

Анонимен

преди 13 години

Zelta e bila da namaljat prisadata na sobstvenika...e,njama kak, namalili sa i na shofjora !!!!

11

Анонимен

преди 13 години

А мотиви, оправдание, нео поне да ни залъжат, че така хептем балъци излизаме!

10

Анонимен

преди 13 години

По нашите пътища и 10 годишен автомобил се превръща в таралясник...

9

Ataman

преди 13 години

Жертвите биха били, много повече, ако не беше съобразителността на водача на стария "Чавдар". Предлагам да бъде онивинен, а присъдата на собственика да бъде завишена на 25 години затвор. Мотивите са ясни и не подлежат на обсъждане.

8

SS

преди 13 години

А държавата няма ли кой да осъди за престъпното движение на 40 годишни таралясници като автобуса причинил смъртта на толкова хора ...

7

бракми

преди 13 години

Собственика трябва да лежи 20г. ..имал е автобус барутник...а още колко такива се движат по пътищата...трябва да има някакъв срок за тия стари автобуси,не може шофльора да отговаря като кара стар счупен автобус.

6

яаз

преди 13 години

Ако това беше при простите ви американци щяха да получат поне по 200 години присъди.

5

Анонимен

преди 13 години

е,те ще го освободят пресрочно някога.защо въобще го съдихте тогава.