73

Анонимен

преди 13 години

ха ха да, много посредствен пътепис, който дори ученик от 6 клас може да напише по-добре. "приличана на ранна пролет, отколкото на СРЕДНА зима" ха-ха :) или "СМУЧА АЗ СМУЧА от енергията на Родопите" отново Ха-ха. А другото са купешки клишета и преразказване на очевидни неща. Лично мнение и собствен почерк или някаква оригиналност аз не видях в това жалко "творение"...

72

дуче Михо

преди 13 години

Ех,Видке!Не разбра ли,че писането е много голяма лъжица за теб!Много смотан пътепис с ( елементи на разсъждение)последното не ти се отдава много щом написаното е хаотично и несвързано като на слаба ученичка от 4-ти 5-ти клас.Оправи поне заглавието,че ставаш за смях!

71

RedmoonZ

преди 13 години

Не се очудвам, че гордата българка от коментар 73 не разбира много от горенаписаното, при условие че използва думи като "понесвързах мислено".Това е пътепис с елементи на разсъждение (не статия). Трябва да се уважава правото на автора да описва нещата така както той ги вижда. Тази планета има нужда от повече свободно изразяване и по-малко съдници.

70

ринго

преди 13 години

красива е Родопа само внимавай кат се маташ връз бърчинкана да не тъ налази мецана .Иначе си права омайна е .

69

lilly alex

преди 13 години

nawte planini zeleni,balgarin da se nari4am parva radost.....zna4i Rodopa si e raiski kat na balkana kato s niwo neotstapvat i Pirin. Rila.Stara.Vitowa i .n.t. bg zemi balgari gordeite se! a kolkoto do avtorkata se saglasqvam s komentarat na nomer 53 ot komentatorite. i az malko ponesvarzah misleno wo e iskalo da izpiwe tova momi4e.

68

улук

преди 13 години

Тоя Момчил е Сеп Балтер а Душан е Бароузо!!Това е новата версия на историята -по големи вампири от тех няма!!

67

РОДОПЧИЯ

преди 13 години

даскале , не съм писател или граматик, обичам РОДОПА ПЛАНИНА и ми харесва написаното - няма прехвалване а чисто освобождаване на душата / ежедневно съм в тази ВЕЛИКА ПЛАНИНА - Р О Д О П И !!!

66

Учител

преди 13 години

Ако това е пътепис - двойка! Ако е опит за есе - може, за старание, да пишем на автора една тройка. Жалко за хубавата планина! Ако Витка иска да се изявява като писател нищо не й пречи да си направи блог. Но кой й плаща за такъв текст в този сайт? Сигурно е пет пъти по-зле от амбициозното момиче!

65

ranarsa

преди 13 години

Прав си....за съжаление!Но,нека пише момичето,нека се учи!

64

Анонимен

преди 13 години

До ranarsa:Авторката нека си пише, но да си оправи стилистиката, че срамота. В изречението "Ако си ***, навсякъде можеш да умреш, беше отговорът на Дидо на предположението ми, че мъчно не ще оцелееш, в случай че се загубиш из тази планина." няма ясна мисъл. Или пък "Легенда свързва крепостта с фигурата на Момчил войвода, а археолозите откриват много артефакти, които я потвърждават." Какво потвърждават артефактите - фигурата на Момчил войвода или крепостта? А?

63

ranarsa

преди 13 години

Много интересна статия!Защо толкова злоба и вампиризъм във форума?Може би авторът със заглавието прави някъкво послание!?Негативните коментари са от хора,които са очаквали едва ли не репортаж от замъка на Дракула и са останали разочаровани.А Родопите са най-красивото кътче на България.Някой намесва Хайтов!Има една реплика на героя му-капитан Петко войвода:Какви борове растат в Родопите,а какви хора-по-големи от боровете!Поздравявам автора!И да пише!

62

argonaft

преди 13 години

Pozdravlenia!mnogo hubavo ese-patepis!Sastite tia mesta opisani ot avtorkata,me vdahnovavat i men.Osven vsi4ki opisani 4uvstva az izpitah neobesnim EKSTAZ ot energiite,koito vitaiat tam...izpitvah jelanie da pregarna tsalata planina i da ostana taka zavinagi!Izpitah ogromna lubov kam vsako kama4e,vsako listo v gorata i vsaka kapka voda vav rekata!I kogato po tozi tesen krivoli4est pat na vseki 2-3min.se razminavahme s kamioni natovareni s prasno otse4eni darveta,du6ata mi pla4e6e...

61

Анонимен

преди 13 години

"Родопите не е планина като планините, винаги съм го усещала с душата си..."Ле-ле, какви Родопи, какво е това Родопите. А, бе хора, а бе българи, запомнете, че планината се нарича РОДОПА. Ако можеше да чуе и види това големият Николай Хайтов /вечна му памет/, би се възмутил, че не си знаем имената на планините. Добре, че не може да прочете тези "напудрени" думи, чужди на дивата хубост на планината. И защо няма снимки от Момчилова крепост, та нали там е било излетчето?

60

Анонимен

преди 13 години

И накрая се върна в калта на София, нали... щото ние сме много готини за 2 дена, но това не ни е в природата за разлика от истинските хора...

59

Помакистанец

преди 13 години

Зареждайте се и смучете безспир от земята и от духа на Помаците.Ний не сме егоисти и не сме потисници като другите велики народи. Радвайте се и , и халал да Ви е . ;-))

58

Анонимен

преди 13 години

авторкатана статията май е от наште :))) на LSD или на хапове,но със сигурност има неква схема ахах

57

Деспот Слав

преди 13 години

Те сега на Йордановден като загубиха и кръста в локвата в Смолян, съвсем ще вампирясат и медитират... А заглавието е за нашето любопитство, а може и съществото, опитващо се да пише, да не прави кой знае каква разлика между медитация и вампиризъм.Е, писало уж, че смучи енергия от планината.То в тея разюздани времена и нрави какво ли не смучат вече, та една планина ще и се опре.

56

ЗАЩО

преди 13 години

Не разбирам,какво е това идиотско заглавие?А е вярно,че Родопите са много красиви през всичките сезони.

55

Крематорий

преди 13 години

Как ли се медитира на място където системно са били убивани хора?

54

списваща

преди 13 години

Археологически артефакт свързан с фигурата на Момчил и намерен...Може ли авторката да се обоснове -къде и как е намерен артефакта, както и къде се съхранява? Иначе хубава статия, като изключим артефакта и заглавието. Момата да поработи над журналистическия плам. Просто пожелание.