309

Анонимен

преди 13 години

Da,Skopie e bil stoliza na BG , ot 972 do 991 god./Zar Roman/.

308

Анонимен

преди 13 години

ВЪШКИ СЪС САМОЧУСТВИЕ=ДНЕШНИ МАКЕДОНЦИ

307

Анонимен

преди 13 години

A koj може да се спогоди с луд човек? Българите разбраха, че тези в Скопие не са у ред и се отдръпнаха настрана. Акъл с фуния не можеш да налееш.

306

Qne

преди 13 години

Praznuvash Bojik,to i *** si imat Bango Vasili,tova che ima dialekt ot tozi kraj nikoj ne go osporva.Samo deto interesno zashto vsichki makedonci bqgat sled Ilindesko-preobrajenskoto vystnie v Bylgariq a ne da rechem v Syrbiq ili Gyrciq.A sa iskali da syzdadat makedonska dyrjava,koqto na po-kysen etap da se obedini po podobie na Iztochna Rumeliq s majka Bylgariq,za nikakvi obedineni makedonii ne stava duma.

305

Реалист

преди 13 години

Македония някога е била част от България! Е,вече не е !!! Никой ли няма да го проумее!! Това решение е взето от хора с власт далеч надхвърляща нашата и никога няма да се промени! И вместо да си спомним с носталгия славните ни времена заедно ние само се плюем и оскверняваме паметта на будителите ни!! Те не са ни деляли на българи и македонци! Били сме един народ,борещ се за свободата си! А какво сме сега! Две джуджета спорейки едва ли не кой е по-висок с 2 см! Жалка история! Ето това сме всички!

304

До ХОМО-веца Пирин

преди 13 години

Току що се получи E-мейл до теб, ХОМО-вецо "Пирин". Не си си получил Новогодишната премия от УДБА. Бързо тичой до ФИРОМ !

303

До Пирин #306

преди 13 години

Ало, ХОМОВЕЦ, първо чети историята, а после пиши !"Скопие на България столица не е било, но на Сърбия е било" Не само Скопие, но също така и Битоля и Охрид са били столици на България.Нещо повече, Охрид е бил столица на Българската ариескопия до 1767 година.И прочети хубаво какво е написал наследникът на Самуил в Битолския надпис

302

Анонимен

преди 13 години

Цял свят им се смее на тези родоотстъпници, преди няколко години Цар Самуйл беше "македонец", сега чета, че веки не е. Сега Алекс Македонски е най върлият "македонец". Утре и от него, ще се откажат, защото Гърците чувам, че са го избрали за Грък номер1. Общо взето голяма забава.

301

Йосиф

преди 13 години

Има организация БМОРК но тя е от 1878 и съществува само няколко месеца , иначе Живков и неговите мекерета през 60-те години на 20-ти век създадоха другото БМОРК специално за разгорелия се тогава македонски въпрос.Вервайте си на фалшификатите , *** и в гроба ви се смеят българчета.

300

Йосиф

преди 13 години

Не говори за фалшификати от 60-те години на оня век, как пък точно в Смолянско ще се намери устава на измислена организация- БМОРК.Да не би македонските войводи да са бунили помаците смешнико, та саси заборавили уставо там.И прав е Пирин, точно дядо Славейков анатемосва "македонистите" през 1870 година в цариградския вестник "Македония"А вас българите само мога да ви съжалявам, но българоманите сами се тровят че са се самоопределили така.

299

БАЧКАТОР

преди 13 години

Заблудена душица си ти, жал ми е за теб, и лошото е че вие македонците не виждате по-далеч от носа си. Все българите ви криви , а не виждате че и вие като нас се стопявате като етнос а шиптарите ви превземат леко тихо и без много приказки.

298

Пирин

преди 13 години

А виж какво пише Хаджиниколов - територията на организацията е само Македония, целта е автонимия пак само на Македония, няма никакво Одринско, то ще се появи по-късно. Още едно доказателство че вашето БМОдринскиРК е ЛЪЖА !!!

297

Пирин

преди 13 години

Натоварихме Попъ Арсова възъ основа на тоя уставъ да изработи проектъ за нашия уставъ. Въ сѫщото заседание на дълго се разисква, какво да бѫде названието на революционната организация и на комитета. Тоя въпросъ ни отне доста време и най-сетне, до колкото помня, усвоихме да се наричатъ: Македонска революционна организация, а комитетътъ Централенъ македонски революционенъ комлтетъ никакво БМОРК или подобна друга глупост, никакъв Гоце да пише устав, нищо от това което твърдите, нищо, ама нищо

296

Пирин

преди 13 години

Яс па сам от Пирин и тука се празнува БОЖИК !!! От никъде не съм дошъл и никъде няма да ходя, тука си е мойта земя Македония ! Господ го наказа Слави Трифонов, ще те накаже и теб ! Македонизация на *** у пи-ката, кога нашите бяха по затвори и лагери защото се викаха МАКЕДОНЦИ и искаха ОБЕДИНЕНА МАКЕДОНИЯ. Защото тука беше ЗАБРАНЕНО произнасянето на думата МАКЕДОНИЯ, а сега ви е най-мила, нещастници !

295

Пирин

преди 13 години

Скопие на България столица не е било, но на Сърбия е било, и какво да мислим в случая според българкста логика ? Че Македония е изконна сръбска земя ? Едва ли, вашата логика си важи само за вас, щото ви върши работа, нищо, че това определено не е логика е малоумие! И какво като сте признали първи, все едно никой друг никога нямаше да признае независимиста ?! Нали отричате самоопределението на хората, това показва какви лицемери сте.

294

Mango

преди 13 години

297:***,дай тон,ГЛАААСНОО!Да запеем Чинтуловото ..."дорде е мъничка змията, елате да се съберем, с крака да й строшим главата, свободни да се назовем!"

293

Анонимен

преди 13 години

Божееее това уж от Пирин дето е не се спира ,ТИПИЧЕН *** ВИДИОТИЗИРАН МАКЕДОНИСТ,абе НЕанонимен ДИВАКО на мен няма да ми обясняваш какво и как празнуват МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ,защото съм израсЛА м/у хора от Дервен/Серско/ до Солун и Кукуш,защото съседи ми са деца и внуци на хора от скопските сЕла до Гостивар/който сега е албански/,защото са преживели същите тия измъчени бегълци ОТ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ ДИВАКО македонизацията на пиринско и сега не искат да чуят за СКОПИЕСТАН.ГЮБРЕ,***!!

292

БГ

преди 13 години

Момченце недочело всички устави ги има в нета издири си ги и си ги прочети. Ама както някой писа по-долу- "македоноид - ето не читатель, ето писатель" Много точно изказване.

291

Петко Славейков

преди 13 години

ТатковинаХубава си, татковино,име сладко, земя рай,сърце младо и невинноза теб трепка, та играй.Мили ми са планинитеи на север, и на юг,драги ми са равнините,набраздени с наший плуг. На уста ми сладка дума -ще да бъде този кът,дето Дунав, Вардар, Струмаи Марица си текат! Дор на небо ясно слънце,дор на очи свят, живот,ще обичам аз от сърцетаз земя и тоз народ. 1883 година

290

доктор психиатър

преди 13 години

Явно си на много силни хапчета... Не смея ида си представя колко са зле нещата при теб...УСпех съвременнта медицина има върши и чудеса особенно психологията.